ЦРУ и МОСАД командироваха Николай Младенов в Ирак


ЦРУ и МОСАД командироваха Николай Младенов в Ирак
Сега е времето на Николай Младенов...
11 Август 2013, Неделя


Как герберският външен министър стана специален представител на генералния секретар на ООН

Автор: Велизар Енчев

Когато кандидат-еврокомисарят Румяна Желева се издъни в Европарламента и напусна Външното министерство, малцина предполагаха, че военният министър Николай Младенов ще остави тлъстите армейски поръчки и ще прескочи в белокаменната сграда на МВнР, където аферите са кокошкарски.

Идеализъм или прагматизъм стоеше зад решението на Младенов? За посветените в кулоарната политика е чиста лудост да отстъпиш на друг министър търг за изтребители за 1 милиард, от който министерската комисиона е поне 1 милион. А и нашият герой не хвърчи в облаците, защото е генетично чужд на идеализма. 

Като изпечен търговец на Капалъ чарши, комсомолецът на ГЕРБ добре изчисли ползите и вредите от катапултирането си във Външно. След като Еврокомисията порица непрозрачните оръжейни търгове в Чехия и България, далаверата с изтребителите забуксува.
Шведите напираха да му продават нови "Грипен", французите - старите си "Рафал", немците - прясно сглобените "Юрофайтър".

Като замириса на корупция, медиите го заядоха за желанието му да купи пенсионирани "фантоми" на Националната гвардия на Щатите. Така сделката се разсъхна и комисионерите останаха на сухо. А с министерска заплата от 2000 лева не се живее.
Вярно, в родната дипломация задграничната заплата е лимитирана, но шансът да заработваш на хонорар е безграничен. Ако пък си любимец на израелското разузнаване (МОСАД) и ЦРУ, чака те дипломатическа кариера без лимит за мандати и пари.

Последното видяхме тези дни, когато говорителят на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун обяви: Бившият български външен министър Николай Младенов е назначен за специален представител на генералния секретар на ООН за Ирак и за ръководител на мисията на световната организация в тази страна.

На пръв поглед това не е новина. Какво по-нормално от това външен министър да стане дипломат на ООН и замине в Близкия изток, за да умиротворява араби и евреи. Ала проследим ли трудовия му стаж, ще видим, че той не отлита за Ирак като дебютант, а се завръща като проверен кадър на окупационните сили.

Ето как върви кариерата на този галеник на съдбата и на Чичо Сам. През 2002 г. дясната ръка на Надежда Михайлова е избран за член на Националния изпълнителен съвет на Съюза на демократичните сили. От 2004 е заместник-председател на СДС, който напуска през 2005 г. 

След краха на синята мечта задокеанската ръка го пое и не го пусна. От 2005 до 2007 г. той е консултант на Световната банка, Международния републикански институт и Националния демократически институт за България, Афганистан, Йемен и други страни в Близкия изток.

Пълна мъгла е как балкански маргинал консултира банката на Рокфелер и с какво е помогнал на американските републиканци. Според вещи в тайните на тайните служби, Младенов старателно е обучаван да обучава туземното население по света. Последното се доказа от командироването му в изпепеления от американците Ирак като съветник в местния парламент.

Важен щрих, откриващ адресите на неговите покровители, е дипломната му работа на тема "Израелските ядрени сили". За нея той получава магистърска степен по военни науки от Кралския колеж в Лондон.
Защо го вълнува точно израелският ядрен потенциал и защо точно в Лондон защитава своя труд, е въпрос с един отговор: Защото Великобритания е най-интимният европейски партньор на Израел, който никога не е изневерявал на еврейската държава.

За да докаже, че заслужава инвестираните в него пари, евродепутатът Николай Младенов (2007-2009) оглавява Делегацията за връзки с Ирак и е член на Групата за отношения с Израел. Eстествено, с гласовете на евродепутатите от Европейската народна партия (ЕНП), където англичаните имат водеща роля.

Изобщо говорим ли за зависимостите на евроемисарите в Близкия изток, САЩ и Великобритания са страните, вербуващи висшите кадри в европейската дипломация.
Ако някой още се съмнява чий човек е Младенов, ще припомня, че от 1996 г. до 1998 г. е програмен директор на фондация "Отворено общество"-София и в това си качество е близък с Джордж Сорос.

Като връх на нахалството, присъщо на агентите на Сорос, Младенов се похвали в БНТ, че по време на войната в Югославия е куриер на Сорос и нелегално пренася през българо-сръбската граница хиляди долари за белградския офис на "Отворено общество".
Малко преди ГЕРБ да сдаде властта, във "Фейсбук" се създаде страница, призоваваща за “Оставка и съд за Николай Младенов”. Доказателство за дирижирания екстремизъм на българския министър е участието му през 2011 и 2012 г. в заседания на Американския еврейски конгрес, и то като почетен гост.

Влиятелната организация е радикален привърженик на “ястребите” в Държавния департамент и Пентагона, настояващи САЩ да водят по-агресивна политика срещу Иран и Палестина.
На 18 януари т.г. министър Младенов направи изненадващо посещение в Израел и се срещна с президента Шимон Перес, премиера Бенямин Нетаняху и съветника по въпросите на националната сигурност Яков Амидрор.

Знаменателно е интервюто му с местен журналист и най-вече признанието, че "атака срещу Израел е като атака срещу България". Така говорят хора с израелски паспорти. Или лица със специални ангажименти.
Точно преди година Младенов посети Египет, за да поздрави току-що избрания президент - човекът на "Мюсюлмански братя" Мохамед Мурси. И отново демонстрира тотална липса на политически реализъм. По точно - не можа да оцени тираничната същност на Морси, който за една година президентстване изправи Египет пред гражданска война и принуди армията да го свали с военен преврат. 

“Впечатлен съм от силната воля на президента Морси да изгради демократични институции”, сервилно заяви Младенов при срещата си с ислямиста. В същото време пред двореца протестираха египетски жени, отказващи да сложат черни забрадки.
Ако гафовете от незнание са простими, провалите с умисъл са опасни. На третата година от управлението на ГЕРБ Младенов си позволи недопустима намеса в сирийската драма, като покани в Правец лидерите на т.нар. сирийска опозиция.

Вместо да заеме неутрална позиция или организира среща на сирийското правителство и бунтовниците, България се конфронтира с легитимното правителство в Дамаск и даде рамо на съмнителни политически субекти, въоръжавани от реакционни режими като Саудитска Арабия. А след признанието на САЩ, че бойци на „Ал Кайда” се сражават на страната на сирийските антиправителствени сили, ние се оказахме съюзници на терористи.
Както се водеше външната политика, така станаха и дипломатическите назначения. След като нарече „боклуци” всички, които „си позволяват да не одобряват политиката на правителството", Младенов  напълни с боклуци посолствата ни.

Макар че се отрече от покойния си баща заради ДС-миналото му, министърът назначи за посланик в Хавана свой братовчед. Намиращият се в пенсионна възраст Чавдар Николов напусна посолството в Бразилия, за да оглави мисията в Куба, където ще заработи втора пенсия.

Палмата на първенството за безумни посланически назначения държи медсестрата от Ямбол Таня Димитрова. Преди да замине за Хърватия, тя се прочу с подозрителна сделка с общината, заради която кметът на града бе осъден. Като виц звучат ползваните от нея чужди езици: латински, църковнославянски, библейски гръцки и библейски еврейски. Само пропусна да уточни, че мъртвите езици не се използват в дипломацията.

Ямболският кадър е комичен, но казусът с Кирил Маричков-внук е направо трагичен. Фаворитът на Младенов, прочул се с роман за гейската любов, поиска да е посланик във Ватикана. Естествено Светият престол отказа, и то по унизителен за нас начин. Ватиканският скандал изобщо не притесни Младенов, нито застраши мястото му в кабинета. Защото имаше благословията на президента и премиера и защото САЩ и Израел бяха зад него.

Това пролича и на 21 февруари, когато Бойко Борисов подаде оставка. Източници в МВнР разкриват, че след личната молба на Младенов премиерът Бенямин Нетаняху провел телефонен разговор с Борисов.
Тогава медиите на ГЕРБ гордо съобщиха: Нетаняху изрази своята благодарност за успешната работа и възхищението си от силната постъпка и доброто управление на премиера Борисов. „В Израел харесваме и уважаваме смелостта, а ти показа много кураж“, заяви Нетаняху, като пожела на Борисов успех на изборите и втори мандат на управление...

Ето така се прави кариера в Ню Йорк. Така се става емисар на генералния секретар на ООН - като служиш на правилните държави и водиш правилната политика. Днес човекът на ЦРУ и МОСАД е правилният човек на правилното място. Критиците му са неправилните хора в неправилното време. 
Сега е времето на Николай Младенов.

Анализирай това
Според вещи в тайните на тайните служби, Младенов старателно е обучаван да обучава туземното население по света. Последното се доказа от командироването му в изпепеления от американците Ирак като съветник в местния парламент.


В категории: Анализи , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки