В отговор на вашите въпроси


В отговор на вашите въпроси
Синя хвойна
08 Август 2013, Четвъртък


На много места по тялото си имам брадавици и много ми се иска да се отърва от този неприятен козметичен дефект. Знам, че по принцип това става чрез изгарянето им с течен азот.



Но ми се иска да опитам да ги премахна с природни средства. Кои са подходящите билки за това?
Невена Найденова,
Сливница

Най-често срещаните туморчета на кожата са брадавиците – така наречените обикновени брадавици. Те се появяват по стъпалата и дланите и се предизвикват от вируси, като често са заразни. За образуването им оказва съдействие носенето на тесни обувки, получаването на различни травми и обилното потене.

С напредване на възрастта се образуват и „старчески“ брадавици, които  се дължат на вирусна инфекция. Около половите органи понякога се наблюдават пък така наречените заразни брадавици, които също имат вирусен характер.
Трябва да се знае, че всяко кожно заболяване, което започва да става брадавичовидно, се нуждае от консултация с кожен лекар.

Рецепта 1: Кората на два лимона се смила добре и се залива с половин чаша оцет. Сместа се сипва в плътно затварящ се съд и се оставя да престои 8 дни, като периодично се разклаща. След това се прецежда и с натопен в нея памук се налага болното място по няколко пъти на ден.

Рецепта 2: Брадавиците се натриват редовно с намачкани пресни плодове от офика.

Рецепта 3: Разбъркват се добре равни части счукан лук и сол и с тази смес се мажат брадавиците.

Рецепта 4: По 2-3 пъти на ден брадавиците се мажат с пресен смокинов сок.

Рецепта 5 (Василка Евгениева, София): Брадавиците се набождат със сухи иглички от синя хвойна.

Рецепта 6 (Маргарита Вълова, Варна): Приготвя се смес от морска сол, винен оцет и лимонтозу, размито предварително в малко вода. С нея се мажат брадавиците в продължение на 2 седмици.

Рецепта 7 (Цветана Георгиева, Луковит): Към готов козметичен крем за ръце или за лице се прибавя малко счукан аспирин или малко салицил (от аптеката). С полученото мазило веднъж дневно се намазват  брадавиците. Лечението продължава до пълното им изчезване.

Рецепта 8 (Стефанка Мърлева, Варна):  Счуканите семена на метличината са добро средство за отстраняване на брадавици и мазоли.

Рецепта 9 (Стефан Цокев, Казанлък): Взимат се по 50 г от билките заешко грозде и богородична ръка и към тях се прибавя 80 г бяла дъвка. Съставките се разбъркват хубаво и от готовия микс се вземат 4 с. л., които се сипват в 1 литър вода. Варят се, докато сместа остане наполовина. От отварата се пие по 50 мл 3 пъти дневно преди хранене.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки