Студена баня срещу страхова невроза


Студена баня срещу страхова невроза
01 Август 2013, Четвъртък


Обливанията помагат и при други заболявания, а жабурене със зехтин преборва възпаление на езика


Преди повече от 20 години Станка Железчева получава силни болки в долната си челюст. В един момент стига до там, че не може нито да дъвчи храната си, нито да говори. Обръща се към лекар, той пък я праща при лицево-челюстен хирург, който веднага й препоръчва да влезе в болница. Но като вижда в коридора болните с изкривени лица, тя решава, че не може да издържи на гледката и се прибира вкъщи. И решава да се пребори сама с проблема си.

Започва сама да си прави масажи на болната челюст като използва всяка възможност да масажира мястото, като разтрива и бузата, и дори ухото си. Така лека полека болките отшумяват, челюстта се раздвижва и от страданието й не остава и помен.
По-късно получава психотичен тремор на едното си око. И тъй като е учителка и се притеснява, че това ще смути децата, на които преподава, се захваща отново с масажите.

Разтрива цялата зона около очната орбита и така, докато треморът напълно изчезва.
От години Станка се посвещава на изучаването на природните начини за лечение. Изчела е много литература по въпроса и е събрала стотици рецепти за различни заболявания, но смята, че най-важното е да се намери подходящия лек за всеки отделен човек.

Специално за лечението на страховата невроза, която често връхлита хората в днешното време на стрес и напрежение, тя препоръчва обливни вани със студена вода. За целта трябва да се вземе по-дълбоко корито или леген, който да събира 20-30 литра вода. Жените трябва да седнат на малко столче, поставено в съда, докато мъжете направо трябва да се потопят във водата. Краката трябва да останат отвън и дори да са обути или завити с одеало. Водата следва да е около 20 градуса.

Тези, които не могат първоначално да свикнат с тази температура, може да започнат с по-топла вода – затоплена до 28 градуса, като постепенно с всеки следващ ден намаляват температурата й с един градус.
След това с хавлиена кесия се загребва от водата и тялото се облива от пъпа надолу. Процедурата се прави всеки ден, а при по-тежките случаи – по 2-3 пъти дневно. Терапията продължава в течение на месеци. Така тялото се пречиства от всякакви токсини, които излизат през кожата на корема. Станка обяснява, че няма опасност да се изстине при тези процедури, тъй като кожата около корема е много добре кръвоснабдена.

Тези водни бани помагат не само при страхова невроза, но и при безсъние, белодробни, чревни и сърдечни болести, лошо храносмилане, заболявания на пикочния мехур и бъбреците, при епилептични спазми, при душевни и психични проблеми и още много други страдания. Лечителката споделя веруюто, че всички болести имат една и съща основа – натрупването в организма на вредни вещества, къде от мръсния въздух, къде от лошата храна и т. н.

И като стана въпрос за храната, да не пропуснем да споменем, че леля Станка съветва по време на пречистването с водните бани да се консумират вегетариански ястия.
За пречистване на организма и срещу възпаление на езика, известно като „географски език”, тя препоръчва сутрин, обед и вечер 10 минути преди ядене да се прави жабурене в продължение на 10 минути с чист зехтин. Отделно се приготвя настойка, като в  половин литър маслинено олио се прибавят 6 с. л. цвят от жълт кантарион и се вари на водна баня 1 час. Оставя се да кисне 1-2 дни, след което се прецежда като билката се изстисква добре. След приключване на жабуренето зехтинът се изплюва и веднага се изпива 1 с. л. от готовата настойка (за децата дозата е 1 ч. л.).

След още 20 минути се пие една чаша от 75 мл с отвара, приготвена от по 1 с. л. ленено семе и смрадлика, към които се добавя и 1 ч. л. анасон. Сместа се запарва в 600 мл вряща вода и се вари 10 минути на тих огън. След като изстине, течността се прецежда и е готова за употреба.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки