„Не” на антибългарското правителство


„Не” на антибългарското правителство
За да имат бъдеще децата на България, във властта трябва да влязат нови хора
25 Юли 2013, Четвъртък


Трябва да се сложи край на протурската политика на тройната коалиция БСП, ДПС и „Атака“



Родственица съм на големия български революционер Тодор Каблешков. Всички българи патриоти в душите си пазим спомена за него и се прекланяме пред героичния му живот и неговата саможертва за свободата на България.

В настоящия момент искам да изразя голямото си възмущение от противонародните действия  на управляващата коалиция БСП, ДПС и „Атака“. С действията си тя непрекъснато доказва, че е слуга на олигархични структури. Но има и нещо много по-лошо и опасно – провежданата от нея антибългарска политика. Редица решения на Народното събрание доказват много ясно това – и скандалното назначение на шефа на ДАНС, и изборът на комисиите към Народното събрание, и селекцията на областните управители...

Неясно защо болшинството от комисиите в Народното събрание се дадоха на ДПС, които имат най-малко депутати. И то все най-отговорните комисии – за здравеопазването, енергийната комисия, та чак и комисията по отбраната.
С избора си на заместник–министрите правителството също показа, че е антибългарско.

Като най-скандално в това отношение е назначението на зам.-министърката на образованието Мукаддес Налбант, която през миналата година беше препоръчана в доклад до Комисията за защита от дискриминация корекции на учебното съдържание, показващи пълно невежество за произведения на Ботев, Вазов, Йовков, Яворов, а също и съдбата на най-големия ни национален герой Васил Левски.

Министър-председателят, който откровено провежда антибългарската политика, беше предложен за този пост от председателя на Националния съвет на БСП Сергей Станишев, който с много свои изявления и действия още по времето на предишната тройна коалиция (БСП, ДПС и НДСВ) доказа, че е послушно оръжие на ДПС. Така че ръководният орган на Столетницата, ако иска да запази доверието на хилядите членове и симпатизанти на  социалистическата партия, трябва да изключи от редовете й националния предател Сергей Станишев.

Турското робство отдавна е минало. За нашата свобода дадоха живота си най-достойните българи. Има все пак неща, които не могат да се забравят – като Баташкото клане, като опожарените и разорени селища през 1876 г., като хилядите невинни жертви на поробителя! Този геноцид народът ни никога няма да забрави!
В настоящия момент протурската политика на тройната коалиция БСП, ДПС и „Атака“, тясно обвързана с олигархичните структури, е напълно неуместна и българският народ резонно я отхвърля с възмущение.

Правителството на Орешарски се мъчи с отделни решения в социалната сфера да направи по-поносим стандарта на българина. Но ние не искаме да ни подхвърлят трохи. Не искаме да ни цитират от Брюксел като последна държава по бедност, докъдето ни докараха продажните ни  правителства.
Нашият български народ е изключително трудолюбив и талантлив. Нашата България е пълна с природни богатства, които 20 години безотговорно се продават от престъпните управници.

Ясно е, че отиваме към нови избори. Много отговорна задача стои пред нашата общественост за изготвянето на нов избирателен закон, с който да се осигури изборът на истински народен парламент, който няма да обслужва олигархичните структури. Необходимо е да се проведе широко обществено обсъждане с представители на гражданството и всички извънпарламентарни партии. И аз напълно споделям много от идеите, изказани по време на протестите.

Като например: при изготвяне на избирателните списъци да се въведе образователен ценз и да гласуват само граждани, които имат средно образование, а кандидатите за депутати да имат задължително висше образование, семейните да имат законно семейство. И още – един депутат да може да бъде избиран най-много два или три мандата (ценна идея на един полски политик). Трябва да се премахне процентната бариера. Така ще се премахне статуквото.

Естествено следва да се въведе задължително гласуване. Така интелигентни хора, които не гласуват, защото са отвратени от управляващата олигархия, ще излязат на вота и ще дадат гласа си за други партии, различни от вечно управляващите от 20 години насам. И безспорно противоконституционната ДПС не трябва да участва в изборите.
При настоящата ситуация единственото, което трябва да се направи, е оставка на правителството и провеждане на избори. Но сегашното Народно събрание не е способно да изработи такъв изборен кодекс, с който да се гарантира сформирането на истински демократичен парламент. Ще се направят някои промени, но целта ще бъде да се запазят олигархичните структури.

Провеждането на избори струва скъпо и затова изборният кодекс трябва да се изработи от обществен съвет при Президента, в който да има представители на всички партии, широко присъствие на гражданите и учени, политолози, юристи и др., за да сме сигурни, че няма последват отново избори, ако отново станем свидетели на антинароден парламент, обслужващ олигархията.

Доц. Христина Колева,
София


В категории: Горещи новини , Трибуна

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
edin
29.07.2013 09:03:57
0
0
како, Т. Каблешков е имал специален нишан от султана, който е задължавал всеки - българин или турчин - да му оказва пълно съдействие където и да е и за каквото и да е, малко са били българите с такива права, но той не е искал да бъде привилегирован васал на султана, а как се става привилегирован? - сигурно знаете, като се служи на високата порта
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки