Как да отслабнем без вредни диети


Как да отслабнем без вредни диети
25 Юли 2013, Четвъртък


Комбинация от билкови отвари, кисело мляко и бобено кафе топи килограми


Преди време в предаването „Нашата храна – нашето лекарство“ на телевизия СКАТ водещият проф. Христо Мермерски сподели, че му се обадила зрителка, която успяла да отслабне с 10 килограма, прилагайки една от рецептите, дадени в ефир. Поради големия интерес към този метод от страна и на нашите читатели, успяхме да се свържем с тази жена, която в подробности описа приложението й.

Това е Стефка Иванова от русенското градче Две могили. При нейната височина от 156 см теглото от 70 килограма й идвало в повече и тя се заела да го намали. Още на първия месец кантарът отчел по-малко килограми и така след приключване на пълния курс на лечението пенсионерката вече била с 10 кг по-лека.

Продуктите, необходими за прилагането на вълшебната рецепта, са плашещо много, но в крайна сметка приложението им никак не е сложно. Нужни са билките гръмотрън и великденче, ябълков пектин, прополисова тинктура, кисело мляко – задължително да е българско и да отговаря на БДС, а най-добре по възможност да е домашно заквасено; мед, канела, семена – маково, сусамено и ленено; зехтин „Екстра върджин“ (получен от първото студено пресоване на маслините), овесени трици, ½ кг бял боб, пакетче кафе, 1 портокал и по 30 броя бадемови ядки на ден. Специално за бадемите Стефка предупреждава, че те трябва да се купят от насипните и да се изпекат сурови с малко сол, но в никакъв случай да не се ползват пакетирани ядки.

След като всички тези съставки са налице, се пристъпва към приготвянето на целебните смеси.
Бобът се изпича във фурна, докато добие златистожълт цвят. Част от него се счуква в хаванче, след което се смила в кафемелачка. Смесват се равни количества от така смления боб и кафето, разбърква се добре и се прибира в буркан.

Взима се равно количество от трите вида семена – маковото, сусаменото и лененото, и също се смила в кафемелачка, след което получената смес се прибира в друг буркан.
Вечерта се приготвят билките и киселото мляко. От гръмотръна се взимат 2 с. л. и се запарват в 400 мл вряла вода, като се киснат в нея 30 минути и после течността се оставя да изстине. Това количество трябва да се разпредели на 3 равни дози, които следва да се приемат на следващия ден.

От великденчето също се взимат 2 с. л., но те се накисват в 1 литър вряла вода в течение на 10-15 минути и запарката също се оставя да изстине. Това количество обаче се разделя на 4 еднакви дози, които да се изпият на другия ден.
Двете билкови запарки се наливат в две различни шишета, всяко от които се надписва с името на билката и начина й на дозировка, като дозите се отмерват с чашки преди приемането им.

Киселото мляко се изсипва в тенджера и към него се прибавят 1 препълнена с. л. мед, 1 равна ч. л. канела, 1 равна ч. л. ябълков пектин, 3 ч. л. от смлените семена, 1 ч. л. зехтин и 1 с. л. овесени трици. След добавянето на всеки един нов компонент, млякото се разбърква добре, като накрая трябва да се получи напълно хомогенна смес. Прибира се в хладилника и цялото количество се разпределя на три приема през деня.
Сега вече всичко необходимо за прилагането на рецептата е готово и се пристъпва към нейното изпълнение.

Сутрин, след събуждане, първо се изпива едната доза от настойката от великденче. След половин час се изяждат 10 броя бадемови ядки, а после и първата доза от киселото мляко с добавени към нея непосредствено преди консумацията 15 капки прополисова тинктура. След това устата се изплаква хубаво с вода и се изпива първата доза от билковата запарка с гръмотрън.

Към 10-10.30 ч. в 200 мл вода се слага 1 чаена (а може и супена) лъжица от сместа с боба и кафето и се сварява и изпива като обикновено кафе.
Обядът е същият като закуската. В 16 ч. се изяжда портокалът, който може да се приеме и под формата на изцеден сок или да се замени с някакъв друг цитрусов плод.
Вечерята е същата като закуската и обяда. А непосредствено преди лягане за сън се изпива и последната доза великденче.

Тези процедури се правят в продължение на 3 месеца, като Стефка обяснява, че трудно е само първите три дена. Според нея няма да е голям грях в този летен сезон да се похапва и малко краставица, диня или пъпеш, които съдържат много вода, а през цялото време би трябвало да се пие много от живителната течност. Жената предупреждава още, че след постигането на желания резултат и преминаването към обща храна, трябва като цяло да се намали нейното количество и то да е по-малко от обичайно приеманото отпреди отслабването.

Днес младата пенсионерка се чувства прекрасно и дори се похвали, че наскоро е спечелила в Русе първа награда по спортно ходене от състезание за хора от третата възраст.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки