Цар и президент


Цар и президент
„Визитата“ на Симеон като чужденец в собствената му страна е добре пресметнат ход за възобновяване на дискусиите около имотите на царското семейство Снимка: Всеки ден
20 Юли 2013, Събота


Последен танц на политическите марионетки

Автор: Стефан Солаков

Лято е, време за прибиране на даровете от нашата плодородна земя. И докато жътвата е в разгара си, на хоризонта отново се появиха събирачите на дивиденти, за които земята българска е само средство за увеличаване на личното благополучие.
Дълго тънещият в неизвестност Симеон Сакскобургготски неочаквано се появи в публичното пространство като водач на доста странна група от учени – наши и гръцки – които лично развежда из България и по-точно из нейните антични паметници на културата.

Иначе мълчаливият не състоял се монарх се разлива от любезности към позабравилите го журналисти и им подхвърля сладки масали относно внезапно избухналия му интерес към историческото наследство в нашата страна.

Разказва обилно за намеренията си да пише мемоари като не пропуска да припомни, че през август се навършват 70 години от кончината на баща му цар Борис ІІІ и от... възкачването на самия невръстен тогава Симеон върху трона на българското царство. Намекът е пределно ясен: бившият цар ни напомня, че няма да е зле да му спретнем подходящо празненство, на което да кажем хубави думи за един режим, който отдавна е забравен, а и не буди приятни спомени сред мнозинството от по-възрастното българско население.

„Визитата“ на Симеон като чужденец в собствената му страна е добре пресметнат ход за възобновяване на дискусиите около имотите на царското семейство. Не случайно из медиите цъфнаха негови юридически съветници, опитващи се да убедят населението българско, че бившият владетел е персона с чисти намерения и, разбира се, с някои дребни претенции да си върне „бащини“ имоти.

Упоритостта на тази забележителна издънка на Кобургите напомня въздействието на така наречената китайска капка – бавно и упорито дълбае съзнанието на обществото с надеждата да се добере до крайната цел, т. е. отново да преметне българската държава и да присвои твърде апетитни обекти от народната собственост.

Царската фамилия отдавна е известна със своята лакомия по отношение на имотните придобивки. Най-неочаквано тя се сдоби с не по-малко амбициозен конкурент в лицето на сегашния ни държавен глава Росен Плевнелиев.
Значително по-младият от Симеон български президент се оказа доста опитен и безмилостен хищник в джунглата на корпоративната собственост. Десетки негови далавери с имоти и офшорни компании лъснаха като мазно леке върху бутиковите костюми на господин Плевнелиев.

Политическата логорея, с която той ни залива през последните седмици, старателно избягва темата за необяснимите финансови успехи на щастливото „овчарче“ от Неврокопско, успяло в кратък срок да натрупа милиони през годините, когато българската икономика се срутваше под натиска на шепа политически спекуланти.
Общото между бившия министър-председател Сакскобургготски и днешния президент Плевнелиев е очевидната им страст към трупането на материални блага. Царят го прави с известен финес, старае се да не му личи, че е алчен по рождение и непукист по отношение на народните интереси.

Президентът, както вече посочих, се опитва да ни дава уроци по патриотизъм, без да се усеща, че конците, дърпани от неговите кукловоди, стават все по-забележими и скандални. Вместо да ни поучава как да решаваме националните проблеми, нека Плевнелиев да бъде така добър и да обясни на протестиращите жители на Бояна кога държавата ще им върне заграбените имоти, върху които се мъдри и самата резиденция на държавния глава.
Лесно е да ломотиш глупости за българските мечти за бъдещо европейско благоденствие и в същото време да крадеш собственост на своите сънародници и да я подаряваш на футболната мафия, окупирала БФС.

И бившият цар-премиер, и днешният президент са олицетворение на именно онази олигархия, срещу която повече от месец протестират излъганите от нея български граждани. И докато Симеон е избледняващ декор от едно вече далечно минало, младият и добре школуван империалистически хищник, когото мафията постави в президентското кресло на „Дондуков“ 2, е една напълно реална заплаха за истинските национални интереси на България.

Неговите провокативни изявления през последните дни са нагледно доказателство за дейността на една проамериканска марионетка, опитваща се да яхне политическата криза у нас и да я насочи към удобна за неговите кукловоди посока.

Синът на бившия партиен секретар от Гоце Делчев напразно се мъчи да го дава като европейски демократ, прангите на тлъстата му зависимост от мафиотските структури го дърпат упорито надолу към дъното на политическия позор. Там, където в крайна сметка ще акостират всички национални предатели, родени от пяната на политическите конспирации във вреда на българския народ.

Днес България кипи от социални и политически страсти, способни да преобърнат нерадостната съдба на нашия народ и да върнат надеждите за нормален живот в една целуната от Бог европейска държава.

Опитите на политическата мафия да саботира народните протести чрез дълбоко компрометирани мошеници, добрали се до най-високите етажи на властта, ще продължават дотогава, докато родолюбивите сили у нас не се намесят решително за тяхното окончателно изхвърляне от обществената сцена.
Времето за този патриотичен акт вече е настъпило, а окончателната присъда ще произнесе целокупният български народ.


В категории: Коментари , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
ПИЧА ОТ Мороко
21.07.2013 22:09:28
0
0
Къде е стария плъх- кобурготевски ? Няма ли някое деренце , или горичка да зарадваме стария скелетон ,докато все още не е забравил сладкия български език тая маймуна крадлива ?
1
АНДРЕШКО
21.07.2013 22:04:49
0
0
МАДРИТЦКИ ШМЕКЕР, ОТ ИЗРОДЕН , МУХЛЯСЪЛ РОД , ПРОКЛИНАТ ОТ МИЛИОНИ ! А дядо му , педераса ФЕРДО , СЛЕД КАТО СЪСИПА БЪЛГАРИЯ В ВОЙНИТЕ , И ПЛАСИРА НА ФРОНТА ОРЪЖИЕ ЗА МИЛИАРДИ НА ЕВРЕЙСКИ ФАБРИКАНТИ ОТ ГЕРМАНИЯ, КАТО ПЕНСИОНИРАН МОШЕНИК ХВАЩАШЕ ПЕПЕРУДИ ИЗ АФРИКА ЗА АВСТРИЙСКАТА СИ КОЛЕКЦИЯ !! В УСТАТА ! И НА ОТРОЧЕТАТА ТИ !!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки