Патриотите със структура в разложкото село Баня


Патриотите със структура в разложкото село Баня
Председателят на „Баненска буна“ Марин Янков (правият на трибуната) благодари от името на всички жители на Баня на СКАТ ТВ и НФСБ за оказаното съдействие строежът на сметището край селото да бъде замразен
19 Юли 2013, Петък


Само формация като Националния фронт може да спре влиянието на ДПС в региона, категорични са местните жители

Автор: Георги Ваташки

Голямото семейство на родолюбивата партия „Национален фронт за спасение на България” продължава да се разраства. На 12 юли патриотите създадоха своя структура и в разложкото село Баня, известно в историята ни като сцена на героични сражения с османските поробители по време на Кресненско-Разложкото въстание.

В залата на местното читалище „Просвета“ дойдоха десетки симпатизанти и членове на НФСБ, за да се присъединят към каузата за спасение на Родината. Срещата започна по стар български обичай с хляб и сол, с които хората от красивото планинско село посрещнаха съпредседателя на Националния фронт Данчо Хаджиев, члена на Политическия съвет на НФСБ Мария Цветкова и областния координатор Костадин Лазаров. Пред тях будните местни жители изразиха своята тревога от антибългарското управление на новата тройна коалиция и се обявиха за незабавна оставка на правителството на Пламен Орешарски.

С пълно единодушие присъстващите гласуваха местната организация да бъде оглавена от Георги Бояджиев, който изтъкна: „Живеем в трудно време и при мизерни условия не само тук – в Баня, но и в цялата страна. Обикновените хора живеят все по-тежко, а държавата ни затъва заради управляващите, които вместо на народа, служат на олигархията. Това трябва да се промени и точно за това ще работим в Националния фронт“.

Секретар на местната структура стана Марин Герасимов, който изрази своята убеденост, че патриотичните идеи нямат алтернатива и подчерта: „Само формация като НФСБ, събрала под знамената си истински българи, може да се противопостави на антиконституционната партия ДПС и влиянието й сред мюсюлманите в региона“.

След избора на ръководство се разгоря дискусия, в която бе обсъден един най-наболелите  през последните месеци проблем на Баня. Това е намерението на местните власти да  изградят регионално депо за отпадъци, което ще бъде разположено в непосредствена близост до селото. Тукашните жители са притеснени, че освен заплахата за околната среда, която създава сметището, то ще прогони и туристите от това красиво кътче на България. Гражданското сдружение „Баненска буна 2011“, което се бори за прекратяването на пагубния проект , получи сериозна подкрепа от Националния фронт. В резултат на това, а и на репортажите, излъчени по телевизия СКАТ , строежът на депото бе замразен.

„Ръководството на НФСБ ни се притече на помощ, веднага щом разбра за нашите проблеми. Искам от името на всички жители на Баня да благодаря на телевизия СКАТ и Националния фронт за безрезервната и сърдечна помощ, която ни оказаха“, развълнувано изрази общото мнение председателят на „Баненска буна“ Марин Янков.

„Тази среща показа, че патриотичната кауза има бъдеще в региона. Видяхме, че в Баня има много будни и интелигентни хора с чувство за отговорност за съдбата на Родината. Както из цялата страна, и тук има корупция сред местните управляващи, но успешните съвместни действия на НФСБ с местните жители показаха, че само обединени можем да постигнем възраждането на България“, обобщи своите впечатления съпредседателят на партията на СКАТ Данчо Хаджиев. В края на срещата той тържествено връчи партийните книжки на новите членове на родолюбивата формация.


Марин Герасимов Георги Бояджиев

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки