Из „Дневника на психиатъра“


Из „Дневника на психиатъра“
Сега да отидем да повикаме пред телевизия СКАТ...
12 Юли 2013, Петък


5 юли (петък), 17.30 ч. Изпълненията в Бургас на Волен Сидеров и свитата му, водена от Деница Гаджева, започват на бензиностанция в края на града.


При появата на репортерски екип на телевизия СКАТ, лидерът на Атака изпада в истерия и започва да бълва псувни и ругатни. В това време, откликвайки на бойния зов на любимия си, Деница Гаджева налита на бой с ритници на репортерката Ваня Чечева.
В резултат на сблъсъка, Чечева се оказва с подутини на коляното. В мелето участват и депутатите Десислав Чуколов, Димитър Димов и Миглена Александрова, многобройната мутренска охрана на Сидеров, както и шумна група от партийната телевизия „Алфа“. След появата на полицията, настъпва кратко затишие.

18.00 ч. Журналистите от СКАТ са извикани да пишат обяснения в районното полицейско управление. Волен Сидеров стои отвън в автомобила си. Нищо не може да го изкара от него, дори появата на шефовете на бургаското МВР - Милен Димитров и Колоян Калоянов. По-късно те ще заявят, че са помолили Сидеров да си тръгне от Бургас, за да се приключи с данданията. На въпроса, защо не предприема нищо срещу престъпните действия на псевдонационалистите, Димитров мънка: „Сидеров отказа да слезе от автомобилите, не мога да направя към този момент нищо повече“.

19.30 ч. След като, под ескорт на полицейски коли, атакистите напускат участъка без дадат показания, цялата тумба изведнъж се пръква пред офиса на СКАТ в бургаския квартал Зорница. Този път Сидеров е въоръжен с мегафон и с пълно гърло реве срещу собственика на медията Валери Симеонов. Симеонов го кани на разговор, докато човекът с мегафона сипе срещу него клевети и обиди. Нищо не е в състояние да успокои запененият от злоба Сидеров.
Край на шоуто слагат съседите на телевизията от блок 47 в ж.к. „Зорница“, на които атакистките изстъпления са им дошли в повече. От околните тераси започват да хвърчат яйца и домати, като основната мишена е Волен Сидеров. Тълпата му най-сетне мирясва и се изнася от квартала.

6 юли (събота), 17.30 ч. Циркът от предния ден се повтаря, като този път засенчва клоунадите на гастролиращия Цирк „Балкански“ в Бургас. Сидеров, заедно с антуража си, но този път без Гаджева (останала е да се рече на созополския плаж, където тумбата отмаря след емоционалните си изяви в областния град) отново прави незаконен митинг пред редакцията на СКАТ.
Платените членове на свитата на Сидеров са заградили цялата улица, като създават затруднения и на живеещите наоколо хора. Покачен върху платформа на пикап, Сидеров с пяна на устата реди лъжи и клевети срещу журналистите от СКАТ и управителят на медията Валери Симеонов.
До него надуват свирки депутатките Калина Балабанова и Миглена Александрова. Сидеров този път е пазен от „народната любов“ от поне 50-тина полицаи, които гледат „мероприятието“ му пасивно. Униформените не се намесват дори, когато журналистът от СКАТ Димитър Байрактаров е грубо блъскан и ритан от мутрите на Сидеров (Байрактаров в момента се възстановява в болница след тежко възпаление на ухото, предизвикано от крясъците на Десислав Чуколов през мегафона от близка дистанция).
Истерията на атакисткия вожд предизвика гнева на хората от квартала, които скандират „Махай се бе, боклук, и не се връщай“. Много от недоволните бургазлии отново го обстрелват с яйца и домати. След час врещене, Сидеров слиза от пикапа и атакистите, сподиряни от освиркванията на бургазлии, се изнасят.

7 юли (понеделник), 10.30 ч Бургаското турне на „Атака“ продължава. Сидеров решава да се перчи пред местните власти, които благосклонно наблюдават неговите безумства. Първата визита е при областния управител Павел Маринов. Там с пяна на устата, той се оплаква че СКАТ, видиш ли, телевизията имала... цели 22 еротични канала! На всички присъстващи прави впечатление факта, че явно единственото му занимание му като народен представител е, да гледа порно и да отмята броя на програмите за възрастни.

11.30 ч. Нелепите му обвинения продължават и по време на среща с кмета на Бургас Димитър Николов. Градоначалникът остава сащисан от пълната некомпетентност на Миглена Александрова, която иска от него да издава нареждания към на по-високостояща държавна структура. През това време, с видимо игрив поглед, Волен Сидеров взима оставените на масата в кметския кабинет бонбони и палаво се обръща към журналистките: „Да ви почерпя с бонбоните на кмета“.

12.00 ч. Следващата визита е при шефа на Областна дирекция на МВР – Милен Димитров. Той обаче вместо да му вземе показани за петъчния бой над екипа на СКАТ и незаконните блокади на офиса на медията, го слуша смирено На репортерски въпрос, защо ходи въоръжен, Сидеров изтърсва: „Ами, защото и Бойко ходи“.

8 юли (вторник), 11.30 ч. Все още в Бургас, атакистите се развихрят на пресконфренция, която обаче е само за подбрани медии. Представителите на СКАТ, вестник „Десант“ и на информационният сайт „Флагман“ остават отвън. Този път, освен Сидеров и антуража му, в хора на лъжите се включва и концесионерът на плажа в морския град Атанас Атаснов. Той пък хленчи, че патриотичната телевизия СКАТ показва на гражданите неговите закононарушения и съмнителните му сделки.

13.00 ч. След 5 дни на изстъпления, бургазлии най-после си отдъхват – атакистката тълпа се прибира в столицата, за да осигури кворума в парламента.


Вижте ни кои сме ние... Десислав Чуколов причини с крясъците си по мегафона възпаление на слуховия орган  на Димитър Байрактаров, който в момента се възстановява в болница

В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки