Лечение с пчелни продукти


Лечение с пчелни продукти
11 Юли 2013, Четвъртък


Рецепта 1 (за подсилване на организма след тежки заболявания и операции, при анемия и др.): Сутрин на гладно под езика се маже пчелно млечице.


То се взима с клечка за зъби, като дозата за деца е 1 капка, а за възрастни – 2 капки. Пчелното млечице, макар и до днес да не е определен до края пълният му състав, е известно, че съдържа незаменими ензими, а те се усвояват най-добре чрез жлезите, които се намират под езика на човека.

Рецепта 2 (срещу циреи, пъпки и кожни раздразнения, Донка Желязкова): Взима се парче пчелен восък колкото лешник или орех и се разтапя. Намазва се върху парче марля и се поставя върху цирея или пъпките. Отгоре се прикрепя с лейкопласт и се оставя да престои през цялата нощ. Прави се, докато проблемът се реши, което може да стане дори още след първата апликация.

Рецепта 3 (за премахване на брадавици и мазоли): На водна баня се разтапят 50 г пчелен восък и 30 г прополис. Към готовата смес се добавя сокът от 1 лимон и се разбърква добре. В горещия още разтвор се потапя парче памучен плат и след като поизстине се налага върху брадавицата или мазола. След три-четири третирания мястото с мазола се накисва във вода и той се отстранява.

Рецепта 4 (за укрепване на организма и защитните му сили): Смесват се добре 1 кг мед, 100 г цветен прашец и 10 г пчелно млечице. Взима се по 1 с. л. 3 пъти дневно преди ядене.

Рецепта 5 (приготвяне на прополисова тинктура): За предпочитане е тинктурата от прополис да се приготви вкъщи, а не да се ползва готовата, която се предлага в аптеките. За целта се взимат 30 г натурален чист прополис, който се накъсва на дребни парчета. В домашни условия може да се направи проба колко е чист той, като парченцата се пускат в съд с вода – ако потънат, значи това е клей; ако изплуват на повърхността – значи съдържа и восък.

Наситнените парчета прополис се слагат в 100 мл етилов спирт (от аптеката) и се оставят да се разтворят напълно на тъмно място. След това с пипета се отброяват от 20 до 40  капки, които се разтварят в чаша вода и с профилактична цел течността се пие сутрин на гладно половин час преди хранене. С лечебна цел се приема по същия начин, но 2-3 пъти на ден преди всяко ядене. Разтворът сесъхранява на тъмно и студено място. Преди употреба трябва да се разклати добре.

Забележка: За да се разтвори по-бързо и по-лесно прополисът, той се поставя във фризер да замръзне. След което лесно се счупва наситно, а може и да се смели на прах в кафемелачка, като така ще се извлекат най-добре всичките му полезни свойства.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки