„Гривна от йод” лекува грип и настинки


„Гривна от йод” лекува грип и настинки
11 Юли 2013, Четвъртък


А коктейл от прясно мляко с маково семе може да предотврати появата на Алцхаймер и да засили паметта


Примерите за това, че лечението с помощта на природната медицина е повече от елементарно и за него може да се използват средства, с които всяко домакинство така или иначе разполага в бита си, не са един или два.

И наистина е интересно защо хората все така страстно продължават да пълнят домашните си аптеки със скъпоструващи илачи, рожба на фармацевтичната химия, които в много от случаите дори не носят никаква полза. Дори напротив – с тях „купуваме” нови проблеми, тъй като страничните им ефекти нерядко водят до появата на други заболявания и разстройват като цяло работата на организма ни.

А всъщност разковничето на много страдания непрекъснато ни е под ръка, но малцина са тези, които посягат към него – къде от незнание, къде от съмнения, че нещо толкова просто може да ни помогне.
Като най-обикновената йодна тинктура, с която разполага всяка домашна аптечка. За нея знаем, че дезинфектира всякакви ранички и по принцип я ползваме единствено в случаите на нараняване, убождане или пък ухапване от насекоми. И едва ли подозираме, че тя може да ни бъде полезна и за друго. Като лечението на настинки и грип например.

Точно такъв начин на лечение сподели пред „Десант” Красимира Тодорова от София. Въпреки че е завършила специалностите „Счетоводство” и „Право”, тя от малка се интересува от тайните на народната медицина. И така попада на тази рецепта, която прилага от години на себе си и своите близки, като гарантира, че действа безотказно.
Когато усетим, че сме настинали или пък грипът чука на вратата ни, трябва да „нарисуваме” с йодна тинктура една своеобразна гривна около глезените си. Върху стъпалото пък се „рисува” решетка от 3-4 хоризонтални и 3-4 вертикални линии, като йодът се нанася, започвайки от пръстите и се продължава в посока към петата. Процедурата се прави в течение на 3 вечери, като последователно се редуват първо дясното, а после лявото стъпало.

Достатъчно е линиите да стигнат само до средата му, а не чак до петата. При по-малките деца, чиито крачета са по-малки, съответно линиите следва да са по-малко, да кажем само две.
С този метод се лекува и нейният син, който в момента следва медицина в Англия. Но когато отишъл там, се оказало, че на Острова йодната тинктура е забранена за продажба, тъй като имало много случаи на натравяния с нея. Не е ясно кой е казал на британците, че трябва да пият от нея, но фактът си е факт. Среща се само йодасепт, но в него йодът е смесен с други съставки, така че не може да бъде използван с тази цел. Така че се налага синът на Красимира да си носи йод от родината, за да си пази здравето в мъгливия и влажен Албион.

Софиянката предлага и една също толкова лесна за изпълнение рецепта срещу Алцхаймер и въобще за засилване на паметта. За целта в 1 ч. ч. прясно мляко вечер се накисва 1 ч. л. маково семе. На сутринта млякото се прецежда и до обяд трябва да се изпие на части и на глътки. Набъбналото маково семе пък се изяжда. Тя съветва обаче да се следи внимателно кръвното налягане, докато се прилага този начин на лечение, тъй като ако лечебната течност се изпие набързо, може да се стигне до неговото повишаване. Затова тя препоръчва приемът да се раздели на няколко пъти.

Много елементарна е и терапията, която Красимира Тодорова предлага за... възстановяване на скъсено сухожилие, което може да се получи след операция на скъсано сухожилие следствие на травми или счупвания. Взима се най-обикновен, но чист истински мед и с него се намазва мястото по протежение на скъсеното сухожилие, като успоредно с това той се втрива съвсем леко в кожата. Това спомага сухожилието да се разтегне и да възвърне гъвкавостта си.


В категории: Здраве , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Stevenres
25.03.2017 08:53:47
0
0
ЦЕЛЕВЫЕ БАЗЫ http://xurl.es/128 УЗНАЙТЕ ПОДРОБНЕЕ!!!
1
22.01.2014 09:29:12
0
0

Участникът в ликвидацията на Чернобилската авария акад.Мелниченко в края на 90-те години разработва специална (ноу хау)технология за обогатяване на вода с многоатомни йони на йод, за което на 22.08.2001 година се появява Технологичен патент № РСТ/UA.99/00020, гр.Женева, Швейцария.

Суровината за производство на йодирани продукти "ЙОДИС-К", абсолютно безопасна за хора, птици, животни и растения, се внася в България от 2005 г. Това не е лекарство, а гарантирана, съгласно препоръките на СЗО, дневна доза на йод за бременни и кърмещи жени, бебета, деца и възрастни.

Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки