В отговор на вашите въпроси


В отговор на вашите въпроси
Агримония
11 Юли 2013, Четвъртък


Аз съм само на 17 години, но страдам от астма и се интересувам



какво природолечение мога да прилагам за това заболяване.
Радостина Динева,
Самоков

Астмата е алергично заболяване, в основата на което е повишената чувствителност на бронхите към обичайно безвредни алергени.
През последните две десетилетия страдащите от това заболяване в планетарен мащаб са се увеличили два пъти.

Някои болни са чувствителни само към един алерген, а други към няколко (полиалергия). При някои от тях се установява наследствена или фамилна обремененост. Нерядко бронхиалната астма се предшества от астматичен бронхит, протичащ с лек пристъп на кашлица и слаб задух. Честотата на астматичните пристъпи е най-висока през пролетта.
Рисковите фактори за проявяването на астмата могат да бъдат продължителният стрес, промяна в климата, сърдечносъдови или инфекциозни заболявания.
Пристъпите настъпват най-вече през нощта, като болните се събуждат с чувство на тежест в гърдите и усещане за липса на достатъчно въздух. Те са неспокойни и уплашени.

Рецепта 1 (Йордан Йорданов, с. Водолей, Великотърновско): Изчистват се 3-4 корена от хрян и се настъргват ситно. Разбъркват се със 350-400 г мед и от сместа се взима по 1 с. л. няколко пъти на ден.

Рецепта 2 (В. Динева, Бургас): В шише от 700 мл се насипва мед колкото от едно бурканче за бебешките пюрета. Прибавя се пакетче смлян червен пипер и бутилката се долива догоре с ракия. От получения разтвор се взима по 1 с. л. 3 пъти дневно, като преди употреба шишето се разклаща.

Рецепта 3 (при астма, кашлица, простуда и ревматизъм, Маргарита Стойкова, Благоевград): Нарязват се и се смесват 25 г агримония (известна и като камшик или охтичаво биле) и 15 г гръцка коприва. Изсипват се в 1 литър вода и се кипват, след което сместа се оставя да престои захлупена в продължение на 3 часа. От нея се приема по половин чаша 5-6 пъти дневно. След около седмица астмата започва да преминава. Може да се използва и за магарешка кашлица при децата, като дозировката в този случай е 1 ч. л. 3-5 пъти на ден.

Рецепта 4 (Дора Апостолова, Сливен): Лимоновият сок, изцеден от 1 кг лимони, се смесва с 300 мл зехтин и с 2,5 г твърд камфор. Полученият разтвор се съхранява в тъмна бутилка и преди употреба се разклаща. От него се пие по 25 мл 3 пъти на ден 30 минути преди ядене. Терапията се прилага до пълното излекуване на страдащия от астма.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки