Свалиха митата за износ на българско сирене в САЩ


Свалиха митата за износ на българско сирене в САЩ
03 Юли 2013, Сряда


Българските мандри ще могат да изнасят сирене за САЩ с намалено мито. Поправката влиза в сила от 1 юли и бе договорена след споразумението


на Европейския съюз със САЩ България и Румъния да бъдат включени в квотата за внос на европейско сирене в Щатите.
Заявленията на желаещите млекопроизводители ще се приемат в ДФ “Земеделие”. Те трябва да имат лиценз за износ и доказателства, че са изнасяли продуктите от тази квота поне през една от предходните 3 календарни години. Друго изискване е определеният от тях вносител да е дъщерно дружество на заявителя. Нужна е и декларация, че вносителят е избираем според действащите наредби в САЩ за издаването на лицензии за импорт на продуктите по код от квотата за европейско сирене.

Документите на желаещите да изнасят сирене за САЩ ще се събират от 1 до 10 септември 2013 г. в Централното управление на ДФ “Земеделие” в София. Те трябва да бъдат регистрирани в отдел “Търговски механизми” на фонда преди първото си кандидатстване за експортен лиценз. Той ще се издава до 15 декември 2013 г. и ще е валиден през цялата 2014 г.

Всички документи могат да се изтеглят от сайта на фонда www.dfz.bg, раздел “Селскостопански пазарни механизми”, меню “Търговски механизми – износ”. Актуални указания ще бъдат публикувани след 1 юли, когато споразумението ще бъде обнародвано в официалния вестник на ЕС.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки