Работният им ден


29 Юни 2013, Събота


21 юни (петък), 13.00 ч. Образователният министър Анна Клисарова дава заден ход за изваждането на Христо Ботев и Захари Стоянов от учебниците:


„Докато аз съм министър, няма да позволя от програмата по български език и литература да отпадат произведения на български класици”. За да замаже вината си, тя обещава да уволни виновните, но не споменава и дума за своята заместничка от ДПС Мукаддес Налбант, за която Ботев е „терорист“.

18.30 ч. Пламен Орешарски е в Брюксел на работно посещение заедно с министрите Десислава Терзиева и Иска Михайлова. Гневът на народа обаче го достига и дотам. Налага се полицейски кордон да изведе премиера от сградата на българското представителство в белгийската столица. Над 200 наши сънародници, с които той се опитва да разговаря, при всеки опит го заглушават с възгласи „Оставка“, „Танцувай с нас“ и „Мафия“.
Орешарски успя само да измънка: „Нормално е да се правят грешки, както показва опитът ми в предишната администрация" и се скрива зад полицейските щитове от „народната любов.“

22 юни (събота), 10.30 ч. Завърнал се в България, министър-председателят, вместо да работи, отива да се оплаква на заседанието на Партията на европейските социалисти (ПЕС), което се провежда в столицата.
„На моето правителство се падна случаят да има най-трудните 100 дни в сравнение с всички последни български правителства. То беше избрано много трудно и още от първите дни му се иска оставка. Иска се и сега“, хленчи Орешарски.

23 юни (неделя), 17.00 ч. Икономическият министър Драгомир Стойнев заблуждава обществото с обещание, че ще извади парите на държавните компании от Корпоративна търговска банка. Пред медиите той започва да мънка че това ще стане само „ако има огромен финансов ресурс в тази банка“. Фактът, че защитава банката на олигарха на Цветан Василев, не учудва никого след разкритията на бившата червена депутатка ,че КТБ разполага с шестима министри в кабинета, като Драгомир Стойнев е един от тях.

24 юни (понеделник), 15.30 ч. Пореден скандал с член на правителството. Оказва се, че зам.-министърът на транспорта Петър Киров е в конфликт на интереси с баща си Володя Киров -  бивш директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” и настоящ шеф на учебен център от системата на Министерство за транспорта. Това обаче не пречи на транспортния министър Данаил Папазов да го защити пред журналисти в Бургас: „Той е изключителен специалист, не ме интересува кой е баща му. За мен това няма никакво значение - човекът е с великолепен английски, точно това, което трябва да притежава, с всички необходими сертификати, при това и с препоръка от еврокомисаря Йоханес Хан лично.“ По късно се оказва, че това е поредната лъжа, за която Хан изисква лично извинение от Папазов. Надали обаче ще го дочака.

25 юни (вторник), 14.30 ч. Скандалните назначения в кабинета продължават. Пред медиите Орешарски обявява, че правителството ще има нов вицепремиер – Даниела Бобева. След журналистическо разследване става ясно, че тя е поредната марионетка на червената олигархия. Бобева е бивш кадър на хазартния бос Васил Божков и дори продължава да ръководи една от неговите фондации. Нима може да се очаква друго, при условие че самият министър-председател е на подчинение на Божков.

26 юни (сряда) 11.00 ч. Редовното заседание на кабинета закъснява, защото Орешарски е в парламента за избора на Даниела Бобева. Той обаче е провален заради липсата на кворум. Объркан, премиерът се връща в Министерски съвет, за да открие най-сетне заседанието.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки