Рокади в ГЕРБ Хасково


28 Юни 2013, Петък


Областният координатор на ГЕРБ за Хасково и кмет на Димитровград Иво Димов, който нашумя в страната с фалшивата си диплома за висше образование,

Автор: Христо Христов

бе сменен на партийния пост от депутата Делян Добрев.
Тукашните гербери отричат рокадата да е продиктувана от вътрешните бунтове, обхванали партията на Бойко Борисов. По-наблюдателните обаче припомнят, че само пет дни след изборите, на пресконференция в Хасково,  лидерът на ГЕРБ призна, че му е трудно да преглътне пораженията на партията в Свиленград и в Димитровград. Първо, защото в митничарския град били налети страшно много пари по време на управлението му, а в Димитровград местната власт бе изцяло герберска и се очакваше от нея да хвърли всички сили за парламентарните избори.

От своя страна пък екскоординаторът се оправда, че партийната повеля да влязат трима депутати от неговия избирателен район е изпълнена.
Според кулоарна информация, за смяната на върха са настоявали от всички общински структури на герберите в Хасковско. Мотивът им бил, че Иво Димов, който се счита за човек на Цветан Цветанов, не познавал хората по места.

Пред журналисти Иво Димов обясни, че смяната била планирана, и по негово желание. Факт е обаче, че той е свален от поста само ден, след като предишният регионален лидер и ексдепутат Иван Петров изрази в медийното пространство недоволството си от структурата в Хасково.
От години е известно, че Димов и Иван Петров са в конфликт. От ГЕРБ казват, че Димов е твърде ангажиран като кмет и няма време за партийни дела, а Делян Добрев като депутат имал достатъчно време. При предишната смяна, когато Иво Димов смени Иван Петров, от партията заявиха точно обратното.

На медиите бе съобщено, че Петров е твърде ангажиран с депутатски дела, а Димов като кмет е постоянно в региона и близо до местните структури. Заедно с Димов си тръгват и общинските лидери на ГЕРБ за Харманли и Димитровград Наталия Печеманова и Катя Чалъкова. В тези два града партията спечели по-малко гласове от БСП на изборите на 12 май. Техните наследници ще бъдат определени след заседания на общинските ръководства.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки