Общината в Поморие нарушава забрани и строи незаконно


Общината в Поморие нарушава забрани и строи незаконно
Туристи, бетоновози и кранове – това е обичайната гледка през летния сезон в Поморие
24 Юни 2013, Понеделник


След публикуването на писмо на наш читател в миналия брой за това как Община Поморие сама нарушава забраната за извършване на строителни дейности след

Автор: Десант

15 май, разбрахме, че кметът Иван Алексиев е обещал, че ремонтът на тротоарите ще приключи до 10 юни т. г. Но вместо това да се случи, строителството продължава с пълна сила и на много места в градчето, отдалечено на 20 километра от Бургас, ровят общински багери и се лее бетон на поразия.

Работата не спира ни в събота, ни в неделя, нито пък в регламентираните за почивка следобедни часове между 14 и 16 ч. Поморийци си спомнят, че и миналото лято са били свидетели на същата картинка, която впрочем се наблюдава и на други курортни места край морето, утвърждавайки се като хронично явление по нашите географски ширини.
Нещо повече – оказа се, че общината не само продължава да строи в активния сезон, но и  строи незаконно.

Живущите на ул. „Цар Петър“ 1а ни сигнализираха, че в момента се изгражда базар за селскостопанска продукция без да се спазва планът на застрояване по ПУП на съответния парцел. Собствениците и съсобствениците на съседните имоти не са уведомени от местната администрация нито за инвестиционните й намерения за този обект, нито пък за промяната на ПУП-а. И разбира се, никой не е търсил и тяхното съгласие в тази връзка.

Това преля чашата на търпението на поморийци и в четвъртък те се вдигнаха на протест пред новостроящия се базар. Гражданите изразиха огорчението си от това, че правата им са потъпкани, и то от местната власт, която безочливо нарушава Закона за устройство на територията и Закона за устройство на черноморското крайбрежие, при положение че именно тя е призвана да се грижи за спазването на нормативните актове.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки