Свинско с кашкавал и домати


Свинско с кашкавал и домати
21 Юни 2013, Петък


Апетитна хармоника с „гъбки” от картофи


Продукти:
1,5-2 кг свинско месо (цяло парче)
300 г твърд кашкавал
2-3 големи домата
3-4 скилидки чесън
сол
черен пипер
дафинов лист

Начин на приготвяне:
Кашкавалът се нарязва на парчета с дебелина около половин сантиметър, доматите – на кръгчета, а чесънът – на тънки пластинки.
В парчето свинско месо се правят разрези почти до долния му край. Посолява се и се наръсва с черния пипер, като трябва да се овкуси добре и във вътрешността на разрезите. Във всеки един от тях се напъхва парче кашкавал, резен домат и чесън. Така приготвено месото се завива с фолио, поставя се в тава и се слага във фурната. Пече се при температура 180 градуса в продължение на един час. Може да се запече и без фолио, като тавата се намаже предварително с малко олио. Но в този случай трябва периодично да се полива с отделилия се при печенето сос.


Картофени „гъбки” за гарнитурата:
Взимат се малки пресни картофи, които се измиват и подсушават. През цялата им окръжност през средата се прави недълбок разрез. Едната част се оставя с кората и от нея се оформя гуглата на „гъбката”, а от долната част внимателно се оформя с нож като пънче, като се отстранява излишната част на картофа. Така получените гъби се намазват с олио и се посоляват. За повече ефектност долната част на пънчетата се овалват в някакви сухи подправки (може и в по-едра шарена сол) и се запичат във фурната.
Втори вариант: Картофите се сваряват цели без да се белят. След като изстинат от тях се оформят „гъбките”, които се запържват леко в тиган до получаване на златиста коричка.


В категории: Горещи новини , От кухнята на баба

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки