Да се излекуваме с офика


Да се излекуваме с офика
20 Юни 2013, Четвъртък


Рецепта 1 (при простуда): Няколко цвята от черен бъз и 20-30 плодчета от калина се варят 15-20 минути в 0,5 л вряла вода.


Течността се прецежда и от нея се пие по половин чаша 3 пъти на ден.

Рецепта 2 (при настинка и грип): Приготвя се спиртна настойка от пресни плодове (на 1 литър водка се слагат 200 г счукани плодове). Престоява 12 дни, след което се прецежда и от нея се взима по 1 ч. л. 3 пъти дневно.

Рецепта 3 (против ракови заболявания): Пие се 3-4 пъти дневно по 50 мл прясно изцеден сок от плодовете на офиката.

Рецепта 4 (при брадавици): Брадавиците се натриват редовно с каша от намачкани пресни плодове от офика.

Рецепта 5 (при анемия): Взимат се 30 г листа от коприва и 70 г плодове от офика. Една супена лъжица от сместа се залива с ¼ л вряла вода и се вари 10 минути. Оставя се да престои 4 часа. Прецежда се и се пие по ½ чаша 3-4 пъти дневно. Отварата се прилага и при липса на витамин С и дефицит на желязо в организма.

Рецепта 6 (при заболявания на черния дроб и жлъчката): Приготвя се чай от листата на офиката, като 30 г от тях се запарват в 3 чаши вряла вода. Пие се по 1 чаша 3 пъти на ден.

Рецепта 7 (при диабет): Една супена лъжица леко счукани плодове от офика се заливат с 2 ч. ч. вряла вода. Изстиналата и прецедена запарка се изпива за един ден.

Рецепта 8 (при маточни кръвоизливи): Взима се 1 ч. л. ситно надробена кора от калина, която се запарва в ¼ л вряла вода. Прецежда се и се изпива за един ден.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки