От политическото предателство до нападенията над журналисти


От политическото предателство до нападенията над журналисти
14 Юни 2013, Петък


На 10 юни журналистът от телевизия СКАТ Мария Цветкова внесе жалба в Софийската районна прокуратура и I РПУ на МВР в столицата, с искане за повдигане на обвинение

Автор: Янко Георгиев

срещу депутати от партия „Атака“.
Повод за това станаха физическата агресия и психическият натиск, упражнявани от хората на Волен Сидеров върху репортерката, докато тя изпълняваше служебните си задължения в Народното събрание

Скандалът, провокиран от самозабравилите се атакисти, избухна в края на миналата седмица, когато екип на СКАТ се опита в кулоарите на Народното събрание да получи коментар от лидера на „Атака” за подкрепата му на правителството на ДПС и БСП. Както и за многобройните му популистки обещания, от които Сидеров се отметна веднага след изборите. Като например, кога българските пенсионери ще започнат да получават по минимум 500 лв. на месец, а минималната заплата ще стане 1 000 лв.?

Цветкова грубо бе изблъскана от охраната на Волен Сидеров, а самият той побърза да се скрие в парламентарната стая на „Атака“.
Хората му Иван Димитров, Илиан Тодоров, Калина Балабанова, Миглена Александрова, Николай Александров, Кристиян Димитров, и Адриан Асенов (повечето от които само с няколко седмици парламентарен опит) влязоха в ролята на „Хитлерюгенд“, както сполучливо бяха наречени в интрнет пространството, и се заеха да бранят своя вожд, като буквално се нахвърлиха срещу Цветкова.

По сценарий, който вече сме гледали, побеснелите „народни избраници“ я наобиколиха от всички страни, притиснаха я до стената и поискаха от нея да се извини за фраза, изречена от съпредседателя на НФСБ Валери Симеонов, че част от електората на „Атака“ са лумпени. Фраза, която Сидеров върти втори месец като развалена плоча, измествайки смисъла й.
„Извини се, бе. Извини се на българските граждани. Ти мен лумпен ли ме наричаш?”, не спираше да налита Димитър Димов. Той бе най-агресивният от атакистката тълпа и дори премина в груби заплахи, че репортерката на СКАТ няма да напусне сградата на парламента, докато не се „извини“.

Оставете ме да си върша спокойно работата. На какво прилича вашето поведение, не се даваше Мария Цветкова. Тя е една от най-опитните кадри на патриотичната медия и дългогодишен парламентарен репортер. На отминалите избори Цветкова бе водач на листа на „Национален фронт за спасение на България“ в Благоевград. Достойното й представяне в многомандатния избирателен район пък стана повод атакистите да третират политическата й кариера като компромат.

На въпросите й: „Колко ви плати ДПС?“ и „Защо сте комплексирани от изборния резултат на НФСБ“, „младата гвардия“ на Сидеров отговаряше с обиди, заплахи и откровени лъжи по адрес на партията на СКАТ. Грубите им действия не бяха прекратени от квесторите на парламента, въпреки призивите на Мария Цветкова и журналисти от други медии. Напротив, охраната на Народното събрание се опита да изгони екипа на СКАТ.

Димов и останалите му колеги продължиха да демонстрират как могат да се саморазправят с един български журналист и гражданин до намесата на заместник-председателя на парламента Мая Манолова, която най-сетне успя да усмири бесните атакисти.
„Редно е поведението им да бъде порицано от висшите институции и най-накрая да бъде сложен край на това чувство за недосегаемост и безнаказаност, които демонстрират напоследък. Смятам, че с хулиганската си постъпка тези народни представители урониха престижа на Народното събрание и поведението им не бива да остава ненаказано“, заяви Мария Цветкова при внасянето на жалбите в прокуратурата.

Това не е първият случай на публичен тормоз от страна на „Атака“ спрямо журналисти от СКАТ. В деня, в който бе избран новия кабинет с решаващия глас на лидера на „Атака“, Сидеров и депутатът Десислав Чуколов нападнаха Теодор Ангелов пред сградата на НС с омръзналия вече на всички рефрен: „Извини се, бе!“.
Притиснат до стената, Ангелов бе принуден да потърси помощ от полицията, за да се измъкне от плътния кордон агресивни депутати.

„Нападенията над журналистите на СКАТ води към тъжния извод, че родината ни заприличва на все повече на циганска държава и поведението на младите последователи на Волен Сидеров доказва това“, бе оценката на съпредседателя на Националния фронт Валери Симеонов.

Мнозина си мислеха, че след като натисна копчето и подкрепи влизането на ДПС във властта, Сидеров е стигнал дъното на своето падение. Оказа се обаче, че той е способен на още срамни „подвизи“. Поредното доказателство дойде на 8 юни, когато пред очите на невярващите зрители Сидеров си позволи да напада и обижда в ефир водещата на БТВ Лора Крумова, която в момента чака дете. Агресията на Сидеров се прояви, когато му бяха зададени неудобните въпроси за това с какви средства е заплащал сметки от по 700 евро на ден в луксозен парижки хотел, как се е е спасил от арестуване след просташко поведение на борда на самолет на "Луфтханза“ и т.н.

„От 2-3 седмици вие сте изпаднал в тотален амок. Вървите, а Чуколов - зад вас, и заплашвате журналисти, полицаи и депутати. Това е тотален пример за ниска политическа култура“, коментира Лора Крумова.
И за децата в тази държава вече стана ясно, че Волен Сидеров най-много изпитва страх от две неща. Да отговаря на въпроси, свързани с предателството му спрямо неговите избиратели. И от НФСБ. Точно воден от страха си към патриотичната формация, тези дни той се опита да прокара промени в Изборния закон, с които да бъдат спрени малките субсидии за извънпарламентарните партии, прескочили минималния праг за получаване на тези субсидии. 

Забравил за добрия тон, побеснял, Сидеров заплаши и Лора Крумова със съд. Забравяйки явно следното – рано или късно, самият той ще се изправи отново пред „съда на народа“, тоест на избори. Тогава повечето гласували за него може вече да са прогледнали за истината.
Като структурата на „Атака“ в Троян, която официално поиска тези дни оставката му като лидер. В официално обръщение към медиите и българската общественост членовете на партията на Сидеров от балканския град обясниха и мотивите си.

„За нас е напълно неприемливо поведението на ПГ на „Атака“в Народното събрание, с което бе подсигурен мандата и избора на правителството на ДПС и БСП и чрез което ПП „Атака“ стана един своеобразен представител в една нова тройна коалиция.
Припомняме, че само преди четири години ПП „Атака“ напусна 40-то НС и направи „Народен парламент” именно срещу управлението на ДПС и БСП в една друга тройна коалиция. Какво става днес? Кои сме ние?“, се казва в текста на декларацията на Общински сбор на партия „Атака“ - Троян.


(Из Открито писмо до Волен Сидеров - ПП "Атака", разпространено до медиите)
И ти ли, Волене...
И ти ли, Волене, попадна в жестоките лапи на онези псевдобългари-лъжепатриоти, срещу които "уж" се бореше и воюваше цял живот? Как допусна тази гавра, как се случи тая трагична, тая съдбоносна грешка, която нанесе смъртоносен удар върху българския национализъм и патриотизъм?

Още в първите ти прояви в ТВ Скат ние ти повярвахме, ние прегърнахме твоите справедливи националистически идеи в името на доброто на майка България! Тръгнахме уверено след тебе и в зноен пек, и в свиреп мраз те следвахме по улици и площади, навред из страната.
И викахме гръмогласно по митингите родолюбиви призиви, търпяхме жестоките удари на полицейските палки и тежките обиди! Но дойде 12 май 2013 г. - този черен, този злокобен ден за България, в който настана време разделно, време трагично за българския национализъм!

Тогава ти, Волене, се обърна на 180 градуса и реши да се прегърнеш със своите мъчители и се отрече от идеите си, с които вдъхновяваше отрудените и бедни хора.
Сега твоите вечни противници потриват предоволни ръце, потупват те лицемерно по рамото, защото ти им направи най-неоценимата, най-съдбоносната услуга!
Какво ти остава сега всъщност след тоя жесток провал? Като християнин, като патриот, би трябвало да се покаеш задължително, да поискаш прошка от твоите избиратели и поне да опиташ да изкупиш сторения грях, като излезеш от тази срамна коалиция! В противен случай приемаме, че ти никога не си бил националист и български патриот!

Група националисти от Пловдив,
доскорошни твои привърженици!


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки