Природни средства срещу шипове


Природни средства срещу шипове
Ябълковият оцет присъства в много от рецептите за лечение на шипове
06 Юни 2013, Четвъртък


Рецепта 1 (при шипове в колената, Пенка Славчева, Елин Пелин): Глава кромид лук се разрязва на две. В получените половинки се прави дупка,


която се пълни с катран. Така приготвени, половинките се поставят върху ошипените места, колената се превързват и компресите се махат чак на сутринта. След два дни болките започват да преминават, а лечението продължава общо 2 месеца.

Рецепта 2 (Дойна Трендафилова, Добрич): По 1 кафена чаша добре счукан чесън, олио и спирт се смесват. След едно денонощие сместта се прецежда и с нея се намазват и масажират болните места.

Рецепта 3 (Иван Гьошев, Кюстендил): Взима се парче сланина с дебелина 0,5 см, което се поръсва с 10 стрити на прах аспирина. Поставя се като компрес върху болното място, превързва се и се държи 4-5 дни върху него.

Рецепта 4 (при шипове на шията): Парче вълнен плат се натопява в ябълков оцет (за предпочитане – домашен) и се изстисква. Отгоре се наръсва с 2 пакетчета счукан на прах бял тамян. С така приготвения компрес се налагат раменете.

Рецепта 5 (при шипове в петите, Иван Гьошев, Кюстендил): Забърква се мехлем от по 50 г бяла оръжейна смазка, течен парафин, салицил и 100 г несолена свинска мас. Засегнатите места се измиват добре с вода и сапун, но не се изплакват и подсушават. Приготвената кремообразна смес се маже направо върху сапунената пяна, а отгоре се поставя мушама и парче вълнен плат. Така се преспива в продължение на една седмица.

Рецепта 6 (за стопяване на шипове, Милчо Христозов, София): 300 г. глава от целина заедно с листата се нарязва на дребно и се смесва с 800 г. пчелен мед и 750 мл домашен ябълков оцет. Приема се по 1 с. л. 3 пъти дневно на гладно. Съхранява се в прохладно място, но не и в хладилник.

Рецепта 7: В продължение на 20 дни сутрин, обед и вечер на гладно се изяждат по 1 ч. ч. кисело мляко, един кръгъл резен лимон и един кръгъл резен глава от целина. Ако шиповете са стари, след 20-дневна почивка курсът на лечение се повтаря.

Рецепта 8: Засегнатото място се намазва вечер с мед и се наръсва със сол. Увива се с плат, вестник и най-отгоре с вълнен шал. Това лечение се прилага в продължение на 10 дни.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки