Нашият конкурс


Нашият конкурс
05 Юни 2013, Сряда


„Битов кът в моя дом“


И в днешните модерни времена много българи таят дълбоко в сърцата си любовта към всичко родно, към изконните традиции на народна ни и към произведенията на старите ни занаяти. Те ценят като нещо свещено това, което се е запазило от бита на предците ни, създадено от сръчните ръце на някогашните майстори, а и на собствените ни баба и дядо.

С много грижа и благоговение мнозина българи са подредили в някое ъгълче на дома си т. нар. битов кът. Други пък, които имат тази възможност, са превърнали някое подходящо помещение в къщата си в битова механа. Трети правят навеси в двора си, под които също оформят уютен кът в стила на едновремешния бит.

Всички тези интериорни решения са богато декорирани с грънци, битови покривки, черги, рогозки, кратунки, писани керамични съдове, стомни, медни менци и бурета... Дори само едно каруцарско колело, подпряно на обрасъл със здравец каменен дувар или непретенциозен плет от дървени пръти с нахлупено върху него старо глинено гърне може да ни пренесат за миг в атмосферата на отдавна отминалата възрожденска епоха и доброто старо време.
Точно за тези акценти във вашия дом или градина сега ви се отдава възможността да разкажете в снимки. Стига да искате, може да ги придружите и с кратки описания или пък да  споделите някаква история, свързана с тяхното създаване или с предметите, които сте подредили в тях.  
Най-атрактивните идеи ще бъдат отличени с награди и публикувани на страниците на в. „Десант”.

Крайният срок за получаването на снимките и писмата е 20 октомври, а победителите ще обявим в броя ни, който ще излезе на 1 ноември и ще бъде посветен на Деня на народните будители.
Очакваме вашите предложения, които може да ни изпратите на електронната ни поща:

desant@desant.net

или на пощенски адрес:

8000 Бургас, ул. „Митрополит Симеон” 1 (за конкурса)


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки