В България турски етнос няма


В България турски етнос няма
Помаци от Родопите
04 Юни 2013, Вторник


В България турци и турско национално малцинство не присъстват – това е научната историческа истина, която се премълчава вече втори век.



Време е да се сложи край на политическата спекулация с т. нар. „етническа карта“, изкуствено създадена още от продажното правителство на Васил Радославов (от Либералната партия), което за спечелването на девет депутатски места в Народното събрание през 1914 година връща турско-арабските имена на 200 000 българи мохамедани от Родопите (т. е. на почти цялото население в региона), доброволно приели българските имена и преминали в християнската вяра по време на Балканската война през 1912 година. Това е първото самородно възрожденско движение в свободна България, но, за съжаление, неуспешно завършило.

Не помага на тези изстрадали българи и Родопското движение от 1937 година до 1944 година, когато БКП го обявява за фашистка организация, стигайки до физическо унищожение на ръководителите му.
За нещастие на целия български народ последно правителството на Андрей Луканов през 1990 година за седми път сменя имената на българите мохамедани от български с турско-арабски. Под ръководството на антиконституционното ДПС т. нар. „етническа карта“ се преименува в т. нар. „български етнически модел“, който, казано в прав текст, означава превръщане на етнически българи в „турци“, само защото изповядват исляма. А етнос мохамедани, както и етнос християни изобщо няма.

Различното сега е, че асимилационният процес, вместо от продажните български партийни правителства, се извършва от антиконституционната турскофилска партия ДПС, която е част от последните небългарски правителства, вече и от настоящето.
Под прякото ръководство на Република Турция и САЩ в България се прави опит да се формира изкуствено турско национално малцинство с крайна цел сепаратизъм и унищожение на страната. И то независимо от факта, че от всички посоки държавата ни е обградена от собствени национални малцинства, което я прави класически пример на еднонационална държава.

Но пък тъкмо затова безкомпромисният исторически процес оставя без уважение подобни чуждоетнически и религиозни напъни за асимилация на българите мохамедани (ислямизирани и турцизирани) в свободната ни и независима родина. Още повече, че българският етнос е един от първите, които извървяват всичките етапи на етническото развитие на нашия континент.

Йорданка Бъчварова,
учителка по история,
Велико Търново


В категории: Горещи новини , Трибуна

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
tatar
20.04.2015 19:15:13
1
0
500 godini tursko robstvo ,vyobste ima li bylgari, O boje priberisi versijte
2
06.10.2013 15:31:53
0
0
taya yordanka e luda po veroyatno e tya da e turkinya ot kolkoto tvardenieto i che nyama turci che tova sa pet veka balgarite izobshto ne snaeli che sa balgari i che nyakoga sa bili izvan imperiyata i taya mi e istorik tryabva da i vzemat diplomata togava horata sa gi razdelyali na muslumani i ne muslumani kato ne muslumanite plashtali poveche danik i za tova sa si smenili religiyata za da polzvat previlegiyata na muslumanite[curious]
1
zad kulisite na kapitana pe
05.06.2013 10:18:56
0
0
na tesi koito si misljat she sa turzi moshe da im se podskashe psihologisheski ,s filmi,arhivi i drugi materiali she e vasmoshno goljama shast ot tjah da sa potursheni balgari pres tesi 500 godini tursko osmansko robstvo kogato sa nasilvali balgarite da se islamisirat i poturshat i sa vsemali naj hubavite balgarki za sheni v haremite na sultanite i drugi tursko osmanski upravnizi i naj
zdravite balgarsheta za enishari da slushat v sultanskata armia tova sa go pravili turskite sultani i upravnizi vav vsishki zavladeni i porobeni ot tjah strani i narodi .tova mogat da go znajat i nashite novi sajusnizi USA ,NATO.EU
i drugi sajusni i prijatelski strani zashto njama golemi simpatii v balgaria ,garzia i drugi strani kam turzite i turzia kato naslednik na tursko osmanskata imperia
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки