Скалъпени обвинения срещу лидера на българите в Босилеград


Скалъпени обвинения срещу лидера на българите в Босилеград
На снимката ясно се вижда, че до паметника на Левски в Босилеград се вее и сръбското знаме, което не пречи на родолюбивите българи там да бъдат повдигани обвинения с мотив, че го няма
03 Юни 2013, Понеделник


Сръбските власти така и не спират с проявите на антибългарската си политика спрямо  сънародниците ни в Западните покрайнини.

Автор: Георги Ваташки

На 22 май местните власти в Босилеград  повдигнаха поредното измислено обвинение срещу председателя на Демократичният съюз на българите (ДСБ) Драголюб Иванчов.
Повод за настоящата съдебна разправа с лидера на ДСБ стана провелият се възпоменателен митинг през ноември миналата година, с който стотици родолюбиви българи отбелязаха черната 93-та годишнина от подписването на Ньойския диктат.

Събитието пред паметника на Васил Левски в града бе почетено от патриотичната партия „Национален фронт за спасение на България“ и от екип на телевизия СКАТ, която отново бе единствената българска медия, присъствала на този важен за националната памет ден.
Мотивите на магистратите в Босилеград са свързани с това, че на въпросния митинг са поставени два български трикольора и знамена на НФСБ и СКАТ. А според законодателството на Белград трябвало да бъде представен и сръбския държавен флаг. Това обаче се оказва само скалъпен с бели конци претекст, тъй като в действителност знамето на северозападната ни съседка се издига на метри от бюста на Апостола (обозначено с кръгче на снимката).

Драголюб Иванчов не за първи път се сблъсква с преднамерените действия и произвола на местните полицейски и съдебни власти. През лятото на 2012 г. той бе наказан с висока парична глоба заради това, че по случай честването на националния ни празник Трети март членове на ДСБ са издигнали българския трибагреник. Очевидно е, че и сегашното  скалъпено обвинение срещу лидера на ДСБ пак е част от дългогодишната кампания на правителството в Белград, което цели заличаването на българщината и сломяване духа на нашенците в Западните покрайнини.

Тези от тях, които държат на българския си корен и не се страхуват да го заявят, през последните години станаха обект на последователен тормоз от страна на сръбските власти. В същото време управляващите в Сърбия дори не си мърдат пръста да разследват престъпленията срещу сънародниците ни в Босилеградско.

За да се спрат тези издевателства, от Демократичния съюз на българите призовават обществеността и особено родните медии внимателно да разследват всички аспекти на положението в Западните покрайнини. Особена тревога според тях предизвиква фактът, че кметът на Босилеград Владимир Захариев провежда великосръбска политика, която освен че е фатална за българите, коренно противоречи на основополагащите европейски принципи за правата на човека и правата на малцинствата.


В категории: Горещи новини , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки