„Атака” пак се продаде


„Атака” пак се продаде
Гузната съвест на Сидеров отключи ярост към медиите
26 Май 2013, Неделя


В 42-то Народно събрание Волен Сидеров отново ще бъде коалиционна патерица- този път на БСП и ДПС

Автор: Велизар Енчев

Ако в историята повторенията са фарс, в българската политика всичко е менте. След като три години бе слуга на ГЕРБ, година преди извънредните парламентарни избори Волен Сидеров обърна плочата и се преобрази в опозиция на Бойко Борисов. Понеже сме му свикнали, малцина бяха шокирани от поредната идейна трансформация на атакиста, за когото лоялността е куха фраза.

Но преди да видим какво се случи на 21 май 2013-а, нека се припомним датата 14 юли 2009 година, когато Сидеров се закле във вярност към кабинета на Борисов. Ето така звучеше атакистката клетва:

"Парламентарната група на АТАКА дава своята категорична подкрепа за този кабинет. Тук аз няма да се заигравам с понятията условно-безусловно, резервно-безрезервно, защото смятам, че страната ни има нужда от силно правителство, има нужда от силна подкрепа в парламента.Смятам, че ние сме длъжни да дадем тази подкрепа. Аз съм убеден, че това ще бъде стабилно управление. Аз съм убеден в добрата воля и намерения на господин Борисов, тъй като го познавам лично. И казвам, че това ще бъде стабилно управление, то ще постави нов етап в българската история..."

В едно Сидеров се оказа абсолютно прав - ГЕРБ наистина е нов етап в родната история, тъй като бяхме управлявани от мутра с криминална биография.
Ако на 14 юли 2009-а Сидеров публично обслужи Борисов, на 21 май 2012-а  "Атака" дискретно се бракосъчета с ДПС и БСП.
В първия работен ден на 42-то Народно събрание депутатите от "Атака" влязоха в пленарната зала, но не се регистрираха, с което свалиха кворума от 121 на 109 депутати.
След като не участваха в гласуването за избор на парламентарен шеф, атакистите позволиха на БСП и ДПС сами да изберат Михаил Миков за председател на Народното събрание.

Сега почитателите на Сидеров отново ще изпият по една студена вода и ще осъзнаят, че си имат работа с изпечен брокер, готов на всяка сделка, ако му гарантира доживотна парламентарна кариера. Очевидно в новия парламент "Атака" ще избере този сценарий: няма да участва в гласуването на важни закони, но и няма да се регистрира, за да свали кворума и даде възможност на БСП и ДПС да гласуват каквото си пожелаят.
Сравним ли подобно поведение с най-древната професия, изобщо няма да сгрешим. С тази разлика, че магистралните жрици се трудят за единия хляб, докато мизата на нашия герой се измерва с милиони.

Отговаряйки на справедливите критики, че се е продал на БСП и ДПС, които вече имат гарантираните гласове на "Атака" за съставяне на кабинет, Сидеров заяви, че не вижда човек от партията си на министерски пост в бъдещото правителство, защото това би означавало коалиция.
Лидерът на четвъртата политическа сила заяви, че след опита си с ГЕРБ не се доверява на празни думи и ще очаква новият кабинет да започне да действа активно по важните за България теми.

"Ако първия месец не се видят действията и не се усетят реформите, ние отново ще влезем в атака", коментира Сидеров. "В момента няма време за конфликти и сблъсъци", отбеляза все пак той и допълни, че е нужно единение на мненията, докато може да има стабилно управление...
Тук и от птичи поглед се вижда - пуделът на Борисов се е преродил в пудел на Станишев и Местан. Но понеже себеподобните се познават, друг пудел на ГЕРБ даде най-точна оценка на политическия си близнак. Реагирайки на атакисткото лицемерие, РЗС излезе с тази гневна декларация:

"Атака" не регистрира депутатите си в парламента, за да падне кворумът на 109 и новият председател на НС да може да бъде избран с по-малко гласове. Шмекерлъците на Сидеров с кворума и пазарлъците му с ДПС да не регистрира депутатите си са долнопробна задкулисна схема. Докато с истерично високи децибели се правеше на народен трибун, той прикриваше гузната си съвест от тайната договорка за голямата цена на малкия кворум. На колко пари възлиза тази долнопробна сделка между “Атака”, ДПС и БСП? Такова грубо купуване на цяла парламентарна група не е имало от 10 ноември досега. Това е най-тежкият позор за българския парламентаризъм"...

Че поведението на Сидеров в 42-то Народно събрание е позорно, спор няма. Но че и Яне Янев консумира същия позор в 41-то Народно събрание, е още по-очевидно. И в това е драмата на лековерните избиратели, които без мисъл за бъдещето си гласуват за дискредитирани политически тарикати.
В деня, в който "Атака" се продаде на новите си господари и си осигури нови четири безметежни години,  гузната съвест на лидера отключи ярост  към медиите. Телевизионните зрители онемяха от бруталната агресия на Сидеров и глутница атакисти срещу репортера на СКАТ Теодор Ангелов, позволил си да ги попита защо се съюзяват с ДПС.

Аз обаче съм потресен от друго. Часове след грозната сценка пред парламента, ГЕРБ осъди хулиганските действия на бившия си партньор в специална декларация, в която четем:
"Лидерът на "Атака" Волен Сидеров показа с поведението си в и извън парламента най-уродливата изява на политиката - тонът на омразата и сатанизирането. С тези свои действия той продължи да уронва престижа на българските институции"...
Какво лицемерие! А кой прикри буйстването на Сидеров в самолет на "Луфтханза" през 2010-а, когато атакистът бе задържан във Франкфурт на Майн като въздушен терорист?
Коя управляваща тогава партия в София ходатайства пред канцлера Ангела Меркел, която убеди германската прокуратура да опрости престъплението на Волен Сидеров?

Хамелеонщината на Сидеров вече е  в христоматията на сбъркания ни преход.
Но редом до него са и комичните фигури на Яне Янев и Бойко Борисов, обсебени от нарцисизъм и мания за величие. Родени с таланта да мамят и присвояват, тези тримата са живо свидетелство за глупостта на един народ да харесва бездарни клоуни, зловещи примитиви и откровени бандити. За такъв народ няма спасение, докато не прозре, че бялото не е черно, а истината е чужда на лъжата.  

Анализирай това
Очевидно в новия парламент "Атака" ще избере този сценарий: няма да участва в гласуването на важни закони, но и няма да се регистрира, за да свали форума и даде възможност на БСП и ДПС да гласуват каквото си пожелаят.
Сравним ли подобно поведение с най-древната професия, изобщо няма да сгрешим. С тази разлика, че магистралните жрици се трудят за единия хляб, докато мизата на нашия герой се измерва с милиони.


В категории: Анализи , Горещи новини

8
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
8
pamela
02.11.2014 22:04:57
0
0
ГОЛЕМИ АКТЬОРИ В ГОЛЕМО ТЕАТРО. СТИГА САМО ДА ИМА КОИ ДА ГИ ГЛЕДА [magician]
7
Валери Симеонов е престъпник
09.07.2013 08:27:11
0
0
Волен Сидеров нападна СКАТ за излъчване на порно
08.07.2013 17:12 0


Битката между шефът на телевизия СКАТ Валери Симеонов и лидерът на Атака Волен Сидеров, достигна върха на пирамидата.

Волен Сидеров заяви, че ще сезира и бургаската прокуратура за разпространението на телевизионни канали с порнографско съдържание, разпространявани от ТВ СКАТ. В порнографските каналите има и такива с хомосексуално съдържание. Разпространението на подобни канали попада под ударите на Наказателния кодекс. Волен Сидеров заяви още, че ще провери защо всички сигнали срещу Валери Симеонов в НАП, Окръжна прокуратура – Бургас и РДНСК, са покривани и по тях няма никакво движение.

Волен Сидеров сигнализира областния управител, кмета и директора на ОДМВР – Бургас за нарушения на Валери Симеонов, съобщиха от пресцентъра на “Атака”.

Лидерът на партия “Атака” Волен Сидеров внесе при областния управител на Бургас Павел Маринов сигнал за незаконна експлоатация на оптично трасе от гр. Несебър до с. Св. Влас. Трасето се използва незаконно от 2006 г. до сега от собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов. В сигнала е описано още едно незаконно трасе – Бургас – Созопол – Приморско, което също се ползва от Валери Симеонов.

Вторият сигнал, също внесен при областния управител, е за незаконно поставяне на сателитни антени върху блока, в който се намира офиса на телевизия СКАТ. Незаконността на антените е потвърдена от РДНСК – Бургас, но въпреки това, съоръженията не са премахнати.

Волен Сидеров се срещна с директора на ОДМВР – Бургас във връзка с подадената жалба срещу екипа на ТВ СКАТ, който нападна депутати на “Атака” на бензиностанция в Бургас. Припомняме, че в деня на инцидента АТАКА повика полиция на място, след нападението от екип оператори и репортер на ТВ СКАТ. Сидеров обърна внимание на факта, че някои от полицаите в Бургас са в отношения със собственика на СКАТ Валери Симеонов, и поиска обяснение от директора на бургаската полиция за тази зависимост. “В Бургас някои институции са зависими или се страхуват от Валери Симеонов”, допълни лидерът на националистите. Той акцентира върху това, че иска да види Бургас свободен от олигархията, съобщиха от пресцентъра на “Атака”./news359

София/България

6
Зоя
07.06.2013 10:14:59
0
0
Който още харесва Сайдеров, е или луд, или купен.
5
Възутен от лъжите тук!
06.06.2013 19:26:49
0
0
Истината е, че мошеникът и крадецът Валери Симеонов очакваше онези бюлетини, за да се продаде на Бойко, но Мая развали работата и сега той остана навън и злобее срещу Волен, който направи кабеларката му известна, който го направи политик и му даде възможност да краде и богатее, но накрая го отряза, защото се убеди, че Валери Симеонов е дълбоко нечестен и подъл човек, затова Винкела се озлоби и в безсилната си злоба плюе Волен и Атака и не мисли, че така вреди и на каузата България, но няма да успее. Ще види НС през крив макарон!
4
31.05.2013 23:13:50
0
0
Уви, Сидеров можеше да изгрее, вместо това, окончателно залезе!

Лощата страна на нещата е, че е яхнал доста болни и верни проблеми на хората, но това, че ги нарича с истинските им имена, не означава, че има волята и силата да ги реши.

3
бургазлия
31.05.2013 07:51:42
0
0
В този вестник плюят яростно Волен Сидеров, защото не даде постове на крадеца и подлеца Валери Симеонов- Балевски- Винкела. Прочетете серията статии за биографията на този крадец-милионер, заграбил половината Бургас, във вестника и в сайта на Атака и ще се уверите, че това е един дълбоко нечестен човек. Вижте само лицето му, очите му колко са грозни и неприятни, какво противно излъчване има този Валери Симеонов, пълен лицемер и властолюбив тип.Бойко хитро го използва в подлата си война срещу Волен, който го беше подкрепил честно и по мъжки, но той му заби нож в гърба, също както Валери постъпи с Волен, който превърна жалката му кабеларка в гледана телевизия и го вкара в политиката. Но Валери няма никога да успее. Хората го видяха колко струва.
2
четец
30.05.2013 13:57:52
0
0
Не изкривявайте истината, лъжци! Сидеров е най-истинският и най-достойният и честен български политик и колкото и да го клеветите и ругаете, толкова по-жалки ставате, а а Валери Симеонов Балевски- Винкела е доказан крадец и престъпник!
1
Фоци
27.05.2013 08:01:42
0
0
В началото на текста пише,че Сидеров е обърнал плочата но на мен ми се струва че е обърнал резбата!Както и да се въртиш,задникът ти си е все отзад и не знаеш кой ще се възползва от ситуацията! ДПС-то имат такива навици.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки