Далаверата в „борбата“ с бездомните кучета


23 Май 2013, Четвъртък


Казвам се Светослав Славейков и съм бивш служител на Общинско предприятие „Екоравновесие“.


От две години пиша до различни агенции и до държавни органи за злоупотребите във въпросната структура. Дори на доста тиражни вестници и на известни телевизионни журналисти доста бързо успяват да им охладят ентусиазма към темата за бездомните кучета. Или може би обществото ни има по-големи проблеми и темата е актуална само когато има труп!?!

Видях статията ви по тази тема и реших, че точно на вас трудно ще ви запушат „устата“. Това, което е написано, е само върхът на айсберга. Но имате и доста неточности, които може да опорочат истините в материала. Например, Мирослав Найденов не е първи шеф на предприятието, той е четвърти. Но наистина от него започват наглите едри злоупотреби и раздутите бюджети! В предприятието има само един вдигач на телефона - „диспечер“ и това е далавераджийчето Христо Петров.

Той седи в офиса, който е далеч от самия приют за кучета. Аз бях единственият работник-висшист в ОП „Екоравновесие“. Завършил съм магистратура в софийски университет „Биология на гръбначните животни и антропология“. Дипломната ми работа е „Поведенски стратегии на скитащите кучета в град София и поведенски реакции при прилагане на методи за ограничаване на броя им“. Работил съм в ОП „Екоравновесие“ от 2000 г. до 2011 г.

Но хора, които разбират от работата си, в общината не им трябват! Уволнен съм след серия от сигнали за злоупотреби от моя страна. Понастоящем водя дело за незаконните и неплатени дежурства, както и за уволнението ми, без особени изгледи за успех - пети месец се бави решението...

Ще споделя само някои основни моменти около тази партийна касичка: Кучетата в София са над 40 000 според мое проучване, проведено със стандартни биологични методи за оценка на популация. Общината не желае да прави научни изследвания в тази насока и хвърля завидно количество пари на социологически агенции (!?!), които се създават за такава поръчка и след това изчезват. А не иска да реши проблема, защото ще спре бюджета, ще спрат нерегламентираните потоци от пари към партийни и надпартийни каси и въобще – ще спре далаверата. Факт, който гражданите знаят отдавна.

За да постигне статичност на положението, общинската администрация назначава само неграмотни и без нужното образование хора – както за ръководители, така и работници. И те са готови на всякакви престъпления, само и само да си запазят работата. В крайна сметка, това са хора, представляващи опасност за обществото.

За да оправдае раздутия си бюджет, ОП „Екоравновесие“ се занимава с всякакви каламбуристики, само не и с проблема с бездомните кучета. Кастрират се домашни кучета, „строят“ се усилено всякакви съоръжения и се осчетоводяват невероятни разходи. Но е невъзможно да се работи по реалния проблем, защото няма капацитет – нито ментален, нито организационен! Поради което популацията в София бавно нараства.

Светослав Славейков


В категории: Горещи новини , Трибуна

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Naiven
24.05.2013 19:32:45
0
0
Предполагах,че това е поредната мафия-кучешката,но тясе оказва отново...с човешко лице!Особено след "изядения" преподавател от американския университет недоумявам,защо близките му не осъдиха тази калинка-Фандъкова и да я пратят да си преподава по специалността,ако има такава...Позволете да припомня репликата на румънския кмет Бъсеску миналия век към Клинтън в отговор ,че избивал кучетата:"Мен са ме избрали хората,а не кучетата и все още те хапят моите избиратели...
Все пак-човек с характер и колега-морски капитан, а не такъв от ...пожарната...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки