Баня с бъз лекува псориазис


Баня с бъз лекува псориазис
22 Май 2013, Сряда


Камшикът прогонва чернодробните страдания, а целина с мляко стопява шиповете


Още от млада димитровградчанката Жана Ангелова започва да се оплаква от силни болки в дясното  подребие. Лекарите откриват още, че има песъчинки в бъбреците, които също й  причиняват много неприятни страдания. Но лаборантката в химическия завод в града не се отчайва и вместо да се тъпче със силни лекарства, рожба на модерната фармацевтика, гласува доверие на народната медицина.

Само за 3 месеца тя успява да се пребори с кошмарните болки в жлъчката и черния дроб, съпроводени често от гадене. Всеки ден в течение на тези 90 дни димитровградчанката вари за 2-3 минути  по 3 с. л. от билката камшик, след което прецежда отварата и пие от нея по 1 к. ч. З пъти дневно половин час преди ядене.
И до днес Жана, вече 67-годишна пенсионерка, продължава всяка година в продължение на един медец профилактично да изкарва по един курс от това лечение.

Билките й помагат да се отърве и от песъчинките в бъбреците. За целта се смесват равни количества хвощ, брош и мечо грозде. От получения микс се взимат 3 с. л. и се варят в 1 литър вода за 2-3 минути, като течността се прецежда веднага след това. При често и болезнено уриниране от нея се пие на всеки 2 часа по 1 к. ч. в продължение на 3 дни.
Една приятелка на бившата лаборантка пък споделя с нея рецепта за стопяване на шипове, която научила от някакъв билколечител.

Жана решила скоро да изпробва ефекта й върху себе си. Сварява се 1 литър прясно мляко и когато каймакът му започне да се надига, към него се прибавя една настъргана средно голяма глава целина. Така ври още 5 минути преди да се свали от котлона. След като лечебното мляко истине, се прибира на съхранение в хладилник. От него се пие 3 пъти на ден по 1 с. л. 30 минути преди храна до спиране на болките. Курсът на лечение може да продължи от няколко дни до месец и повече, в зависимост от индивидуалното състояние.

Особено лесен и буквално без пари е начинът, който Жана прилага за лечение на упорития псориазис. Изважда се голямо количество корени от храстовиден бъз – толкова, колкото може да се побере в две големи 10-литрови тенджери. Корените се поставят в тях и съдините се доливат догоре с вода. Течността ври 15-20 минути, докато разтворът стане концентриран, след което се прецежда и се налива в бидон с широко гърло.

Неговата вместимост трябва да е 100 литра. Когато отварата се изсипе в него, той се долива догоре с топла вода – гореща дотолкова, колкото болният може да понесе. Страдащият от псориазис влиза в бидона и стои в него, докато водата из­стине. След това той само попива тялото си с хавлия и се облича. Правят се 10-15 процедури с тази баня, като разтворът се подменя с нов на всеки три дни.

Успоредно с това се пие по 1 с. л. 3 пъти на ден половин час преди ядене сок от плодовете на същия този бъз. Той трябва да са направи, когато са добре узрели – в края на септември или началото на октомври. В „Десант“ вече сме давали начина на приготвянето му, но ще припомним, че след набирането ситните черни плодчета на бъза се редят в 3-литров буркан, като се редува пласт плодове, пласт захар. Най-отгоре трябва да се насипе захар, след което гърлото на буркана се покрива с марля и съдържанието се оставя да престои, докато захарта се разтопи напълно. Отделеният сок се прецежда и се пие по описаната по-горе схема.

По този начин Жана Ангелова завинаги се е отървала от неприятния кожен проблем, какъвто е псориазисът.


В категории: Здраве , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Камелия
23.02.2016 13:14:22
0
0
Здравейте виждам че статията е много стара но имам много тежка форма на псориазис дори и по лицето.Искам да опитам банята с бъз от къде да си набавя корени.Много моля ако има някой ще си платя в това ми е надеждата.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки