Патриотите от Националния фронт продължават своите срещи с избиратели


Патриотите от Националния фронт продължават своите срещи с избиратели
Пред симпатизантите на НФСБ в Златица съпредседателят на партията Данчо Хаджиев заяви, че патриотите няма да отстъпят от искането си за пълна ревизия на скандалните концесии
10 Май 2013, Петък


Навсякъде в страната хората се интересуват живо от програмата, идеите и каузите на родолюбивата политическа формация

Автор: Георги Ваташки

Кандидатите за народни представители от ПП „Национален фронт за спасение на България“ продължават своята активна предизборна кампания. Навсякъде из цялата страна те са посрещани възторжено от множество членове, привърженици и симпатизанти, които живо се интересуват от програмата, идеите и каузите на НФСБ, като не крият надеждата си, че най-после на парламентарните банки ще застанат истински патриоти.

С традиционна народна музика от Пиринския край жителите на Разлог посрещнаха на 1 май кандидатите на родолюбците за народни представители за Благоевградска област Мария Цветкова и Костадин Лазаров. Те се спряха на акцентите от предизборната платформа на НФСБ, която предвижда реформи в здравеопазването, социалната сфера и не на последно място – справяне с ширещата се битова престъпност. Мария Цветкова разясни необходимостта от извеждането на българските войски от чужди държави:

„Издръжката им възлиза на близо 80 милиона лева, които се плащат от редовите български данъкоплатци. Националният фронт е за изтегляне на нашите контингенти от Ирак и Афганистан и преосмисляне на външната политика на държавата, така че да отговаря на националните интереси на българския народ. Спестените средства могат да бъдат насочени за увеличаване на пенсиите и детските надбавки”, отбеляза Мария Цветкова.

В града светиня за всеки българин и център на героичното Априлско въстание Панагюрище в първия ден на май се състоя среща с кандидатите за народни представители от партията на СКАТ. В залата на театър „Дом-паметник“ присъстваха съпредседателят на НФСБ Данчо Хаджиев и водачът на кандидатдепутатската листа за Пазарджишка област Силвия Трендафилова. Те представиха основните акценти от предизборната програма на родолюбивата формация.

„Държавата трябва да помага на предприемчивите българи, които желаят да се занимават с дребен бизнес, като по този начин се осигуряват работни места. За целта трябва да се премахнат множеството бюрократични спънки, създавани от управниците“, заяви съпредседателят на Националния фронт Данчо Хаджиев.

Силвия Трендафилова пък отбеляза, че Националият фронт е за отмяна на плоския данък и въвеждането на прогресивно облагане на доходите: „Необходимо е да се въведе отново необлагаемият минимум за хората с ниски заплати, а за да се подобри техният стандарт на живот, ставката на ДДС трябва да се промени. Данъкът следва да бъде намален за лекарствата, хранителните продукти и не на последно място за книгите, защото народ, тънещ в духовна нищета, е обречен на изчезване”.

Продължават и срещите на кандидатите за народни представители от НФСБ в Пловдивско. На 2 май в Стамболийски посрещнаха съпредседателя на родолюбивата формация и водач на листата за областта Валентин Касабов и регионалния координатор за Южна България Димо Желязков, които представиха предизборната програма на Националния фронт.
„Трябва да се промени досегашният порочен модел и начин на управление на България. С други думи да прекратим кражбите, корупцията и злоупотребите на политическата класа и олигарсите“, обърна се към присъстващите водачът на листата за Пловдивска област Валентин Касабов.

Малко по-късно кандидат-депутатите на партията на СКАТ се срещнаха и с обикновените хора от село Цалапица. Пред тях съпредседателят на родолюбивата формация Валентин Касабов обеща, че представителите на НФСБ в бъдещия парламент ще работят за това родината ни да се възроди от разрухата на прехода и да заеме своето достойно място в Европа.

На 2 май и жителите на Генерал Тошево се срещнаха с кандидатите за народни представители на НФСБ. Те настояха пред водача на листата за областите Добрич и Варна Костадин Костадинов за социални реформи, с които да се подобри положението на младите майки и пенсионерите. Като особено важни теми за местните жители се очертават съдбата на родното земеделие и проблемите на фермерите и животновъдите от региона. Заради корупционни практики от страна на тукашните власти мнозина от тях не могат да се възползват от субсидиите, отпускани по линия на европейските оперативни програми.

„Националният фронт ще въведе ясни правила за усвояването на средствата от Брюксел, за да не може те да бъдат  източвани от близки до властта фирми. За да стане това реалност, единственият начин е всички, които желаят по-добър живот в България, да подкрепят НФСБ на 12 май с номер 4 в интегралната бюлетина, призова Костадин Костадинов.

Някогашният възрожденски център Ракитово посрещна на 2 май кандидат-депутатите на Националния фронт в залата на читалище „Будилник“. Водачът на листата на родолюбците за Пазарджишки избирателен район Силвия Трендафилова представи предизборната платформа на партията. Тя акцентира върху запазването на природните богатства на страната.  „България е изключително богата на лечебни билки и минерални извори, особено в този регион. Недопустимо е те да се отдават на концесия на чужди компании и след това местните хора да бъдат принудени да заплащат високи цени за тях“ – изтъкна тя. Водещата на популярното предаване „Зад фасадата“  на телевизия СКАТ се спря и на отношението на Националния фронт към районите със смесено население, към които спада и Ракитово.

НФСБ се обявява против привнесения отвън фанатизиран ислям, който се налага на мюсюлманите в региона. За да се обединят всички българи без значение от тяхното вероизповедание, трябва да се въведат в училищата часове по патриотизъм.
След края на срещата Силвия Трендафилова, симпатизанти и членове на НФСБ поднесоха цветя на паметника на загиналите ракитовци в Балканската война.

Членове и симпатизанти на НФСБ от Златица също се срещнаха с кандидатите за депутати на родолюбивата формация, сред които бяха съпредседателят на партията на СКАТ и водач на листата за София-област Данчо Хаджиев и Мария Цветкова. Пред препълнената зала на общината те разясниха основните моменти от програмата на формацията.

„Няма да отстъпим от нашето искане да се направи ревизия на сделките през изминалите 23 години. Най-важно да се разследва мафиотската приватизация на над три хиляди държавни предприятия, които бяха гръбнакът на родната икономика. Те бяха разпродадени на безценица на сегашните олигарси“, категоричен бе Данчо Хаджиев.
Жителите на Златица разказаха за екологичните проблеми, които създават близките  предприятия, и подкрепиха идеята за пълна ревизия на скандалните концесии, като тази на канадската компания „Дънди прешъс”, която добива злато срещу нищожни такси.

Няколко часа по-късно кандидатите за народни представители на най-българската партия се срещнаха и с хората от Пирдоп. Тук съпредседателят на родолюбците Данчо Хаджиев се спря на възможностите за съживяването на българската икономика: „Националният фронт предвижда въвеждането на мерки, чрез които държавата да подкрепи дребните предприемачи, като за целта им бъдат направени данъчни облекчения, а в замяна те открият работни места“.

Раднево посрещна радушно на 3 май кандидат-депутатите на партията на СКАТ. В препълнената зала на културния дом в миньорския град дойде и популярният водещ на предаването „От упор” и водач на листата на родолюбците за Пловдив-град Димитър Байрактаров. Сред присъстващите имаше и много ощетени граждани, работили в Коми през 80-те години на миналия век. „Аз от години търся справедливост за българите, работили в бившите съветски републики, за да  получат те своите заслужени възнаграждения. Проблемът е сериозен и засяга близо 500 хиляди души, затова се надявам, че с влизането в парламента ще успеем да доведем тази борба до успешен край”, обеща им Димитър Байрактаров.

С овации на 4 май в Правец бяха посрещнати кандидатите за народни представители на НФСБ. За да чуят болките на местните хора и да отговорят на техните въпроси, тук бяха дошли съпредседателят на родолюбивата формация и водач на листата за София-област Данчо Хаджиев и регионалният координатор на патриотите Павлин Цветков.

Те представиха в градския пенсионерски клуб предизборната програма на Националния фронт. Присъстващите на събранието взеха активно участие с коментари за непрестанната борба, която водят с фамилията на олигарха Валентин Златев. Борба, която Павлин Цветков като общински съветник от НФСБ в местния парламент отстоява като своя лична кауза.
„В нашата програма е залегнало изискването всички големи търговци като „Лукойл” да бъдат подлагани ежемесечно на строг финансов контрол”, поясни съпредседателят на патриотичната партия Данчо Хаджиев.

Кандидатите за народни представители от Националния фронт Георги Дражев и Кръстьо Кръстев се срещнаха със симпатизанти и съмишленици в Свиленград.  Пред тях те представиха предизборната програма  на родолюбивата формация, като същевременно се запознаха с тревогите и проблемите на местните жители.
„Единствено НФСБ не обещава чудеса в своята програма. Вместо това ние правим отчет пред всички българи какво сме свършили досега за спасението и възраждането на Родината“, обърна се към присъстващите водачът на листата на патриотичната формация за Хасковска и Шуменска област Георги Дражев.


Разговорите на водача на листата на родолюбците за Пазарджишки избирателен район Силвия Трендафилова с избиратели продължиха и след официалната среща В Разлог водачът на листата на НФСБ за Благоевградска област Мария Цветкова разясни необходимостта от извеждането на българските войски от чужди държави

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки