Как да укрепнем сърцето


Как да укрепнем сърцето
09 Май 2013, Четвъртък


Рецепта 1 (Людмила Тодорова, Враца): В 1 л бяло сухо вино се накисват 10 листа розмарин и се оставят да престоят 20 дена.


След това се прецежда и от виното се пие по 1 ракиена чашка 3 пъти на ден.

Рецепта 2 (Катя Събева, Пирдоп): Вътрешните люспи от две глави лук се варят в половин литър вода 20 минути. Пие се по 1 ч. ч. в продължение на един месец (20 дни), почива се 10 дни и рецептата се изпълнява отново.

Рецепта 3 (при сърцебиене на нервна почва, Йорданка Карадимова, Котел): Половин килограм лимони се настъргват на ренде и се объркват с 500 г чист мед и 20 броя счукани кайсиеви или бадемови ядки. Продуктите се разбъркват добре и от сместа се взима по 1 с. л. сутрин и вечер на гладно.

Рецепта 4 (при слабо сърце, Никола Бончев, Лясковец): Изпича се фий и се смила. Смесва се със същото количество ръжено кафе и се консумира по 2 ч. ч. дневно. Задухът изчезва, а самочувствието се подобрява.

Рецепта 5 (при сърдечна невроза): Смесват се 30 г лавандула, 10 г градински чай, 30 г бяла акация и 30 г хмел. От тази смес се взимат 2 с. л. и се слагат в 500 мл вода, като се оставят да врат 2 минути. От отварата се пие по 1 с. л. сутрин на гладно.

Рецепта 6 (при слабо сърце, Мария Перчемлиева): В 1 кг мед се добавят 1 кг смлени заедно с корите лимони, 25 бр. счукани бадеми, 25 бр. кайсиеви ядки  и 25 ситно нарязани листа от индрише. От тази смес се взима по 1 с. л. сутрин на гладно, докато количеството се изчерпа.

Рецепта 7 (при слабо сърце, Кера Иванова, Плиска): 10 дръжки от магданоз, заедно с листата, се слагат в 1 литър натурално чисто вино. Прибавят се 2 с. л. чист винен оцет. Всичко това се слага за 10 минути на слаб огън да заври – трябва да се внимава, защото много се пени. След това към течността се прибавя 300 г натурален пчелен мед и сместа се вари още 4 минути. Горещото вино се прецежда и се налива в шишета, изплакнати със силен алкохол, които се запушват много добре. Когато възникнат сърдечни проблеми, се взимат по 2-3 лъжици от виното.

Рецепта 8 (за възстановяване след инфаркт, Лена Евтимова, Пловдив): Билката луличка има удивителната способност да възстановява поразения сърдечен мускул (миокард) и да го укрепва. Настойката от нея се приготвя като 1 с. л. от нея се залива с 1 ч. ч. вряща вода и се оставя да престои 2-3 часа. Взима се вечер по 2-3 с. л.

Рецепта 9 (при сърцебиене и бодежи в сърдечната област, Габриела Колева, София): В 400 мл вряла вода се запарват 20 горски теменужки. Киснат се 2 часа. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти на ден преди ядене. Курсът на лечение е 1 месец.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки