Кардинал Оскар се моли на св. Йоан Рилски


Кардинал Оскар се моли на св. Йоан Рилски
30 Април 2013, Вторник


Неотдавна папа Франциск I избра хондураския кардинал и архиепископ на Тегусигалпамонсеньор Оскар Андрес Родригес Марадиага

Автор: Десант

за председател на група от осем кардинали, които ще го съветват по въпросите за изискваните от конклава реформи в Римската курия.

Изборът на кардинал Марадиага не е случаен. Той е известен със своята критика срещу корупцията, задушаващият външен дълг и недъзите на капитализма. Пилот, любител на музиката и полиглот с дарба на медиатор – това са само част от неговите характеристики.
Кардиналът бе един от фаворитите за Светия престол след оттеглянето на папа Бенедикт XVI. Преди конклава „Десант“ подробно писа за „българската връзка“ с хондураския кардинал, затвърдена през 2011 г., когато България подарява на родината му частица от Светия кръст.

В четвъртък председателят на Дружеството за приятелство България – Хондурас Спас Ташев, който на 17 април изпрати поздравително писмо до папския висш съветник, съобщи, че кардинал Оскар Марадиага му е отговорил с благодарности. Писмото, получено от него, завършва с думите:
„Уверявам ви, че в моите молитви се моля на свети Иван Рилски винаги да благославя вашата любима нация“.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки