Покушение върху наши туристи в Босилеград


29 Април 2013, Понеделник


На 20 април – денят, в който преди 137 години избухва Априлското въстание, в Босилеград бе  извършено покушение срещу български граждани туристи от София.


Председателят на тамошния български културно-информационен център Иван Николов съобщи, че група от около 70 души е пристигнала на екскурзия в градчето и след кратка разходка туристите седнали да обядват в един ресторант, както било предварително договорено.

В един момент в заведението влиза криминално проявено лице и напръсква сънародниците ни със сълзотворен газ. Те започнали да се задушават и панически напуснали ресторанта. Сред посетителите имало и десетина местни жители. Хора от персонала на заведението  припаднали от задушаване. Девет души са потърсили медицинска помощ в Здравния дом в Босилеград.

Местната полиция веднага е арестувала заподозрените Игор Христов, Сашо Маринов и Ивица Тодоров, срещу които е образувано досъдебно производство.
Гражданите и собствениците на околните заведения смятат, че това е преднамерена провокация срещу зачестилите от две години насам еднодневни туристически екскурзии от различни градове в България до Босилеград. Миналата година през градчето в Западните покрайнини са минали около 100 автобуса с български туристи. Покушението вероятно е направено с цел да се спре този туристически поток, който определени среди тук наричат...  „тиха окупация” от страна на България.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки