В Италия човек на Рокфелер оглави правителството


В Италия човек на Рокфелер оглави правителството
Енрико Лета
26 Април 2013, Петък


Италианският президент Джорджо Наполитано обяви, че е възложил на Енрико Лета да състави новия кабинет


Италианският президент Джорджо Наполитано обяви, че е избрал да възложи на зам. националния секретар на Демократическата партия Енрико Лета да състави новото правителство на страната.

46-годишният Лета е смятан за умерен политик, приемлив и за консерваторите.
Макар Демократическата партия да е смятана за наследница на разцепилата се след падането на Берлинската стена Италианска комунистическа партия, Енрико Лета никога не е бил комунист и неговата политическа кариера до 1994 г. е в редовете на също разроилата се Християндемократическа партия, която сама или в коалиции управлява Италия повече от 40 години.

Роден е през 1996 г. в Пиза, където се дипломира във факултета за политически науки на местния университет по специалността "Международни отношения", а по-късно защитава там и докторската си дисертация на тема "Право на европейските общности".
Председател е на Европейската християндемократическа младеж от 1991 до 1995 г.
През 1994 г. преминава в новосформираната Италианска народна партия, а от 2002 до 2007 г. членува в лявоцентристката партия "Демокрация и свобода". През 2007 г. се кандидатира за лидер на Демократическата партия, но е трети по брой на гласовете.

Две години по-късно поддържа кандидатурата на Пиер Луиджи Берсани, който става национален секретар на партията, а на 7 ноември 2009 г. Лета е избран за заместник национален секретар. След оттеглянето на Берсани на 20 април 2013 г. оставка подаде и неговият заместник.

Енрико Лета е три пъти министър в кабинетите на Масимо Д'Алема и Джулиано Амато. Той е зам.-министър със специфични функции към председателството на министерския съвет при управлението на Романо Проди. Този пост, който включва и координацията на италианските тайни служби, наследява и по-късно връща на чичо си Джани Лета, който е не само най-приближеният до Берлускони политик, но е единодушно смятан за "мозъка" на неговата партия "Народ на свободата”.
Енрико Лета има четири депутатски мандата в италианския и един в Европейския парламент.

Новият кандидат за премиер на Италия отговаря и на изискването за международен авторитет. Член е на европейския комитет на Тристранната комисия, основана през 1973 г. от Дейвид Рокфелер, както и на изпълнителното бюро на Института “Аспен-Италия", който е филиал на американската организация , финансирана от фонда "Рокфелер брадърс".
През миналата година е участник в заседанието на Групата “Билдерберг", състояло се в САЩ.

Накратко казано, „Ботушът” скочи от трън та на глог – предишният премиер Марио Монти също бе член на Трилатералната комисия, т.е. също човек на Рокфелер, всъщност Монти затова и бе назначен, абсолютно противоконституционно за министър-председател от престарелия италиански президент, 87-годишния Джорджо Наполитано. С други думи, голямата южноевропейска страна и бързо, и сигурно продължава да потъва все по-дълбоко в задушаващата прегръдка на зловещия банков картел. Катастрофични времена очакват Италия, вече бивша членка на Г-8, изместена наскоро от Бразилия.


Дейвид Рокфелер

В категории: Международна политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки