Варненският протест се изражда в пародия


Варненският протест се изражда в пародия
„Бесилото“ в центъра на Варна бе „възпято” в много журналистически публикации
22 Април 2013, Понеделник


Напрежението в града се поддържа от 30-40 души, половината са от София

Автор: Илияна Христова

Варненските протести окончателно се превърнаха в пародия. Последните митинги бяха оглавени от вездесъщия „борец за справедливост и воин на Тангра” Йоло Денев.  30-40 души все още поддържат напрежението в града. Половината от тях са от София. Огромното море от протестиращи хора безвъзвратно вече е в историята.

За разлика от други медии, „Десант” се мъчи обективно да отразява процесите в страната. Нито изпадаме в еуфория, нито подценяваме събитията. Затова, след като в неделя всички телевизии и ежедневници информираха за нови бурни демонстрации във Варна, ние държим да представим точната картина. А тя е следната:

В неделя протестиращите размахаха бесило, „посичаха” портрети на политици, атакуваха предизборно мероприятие на ГЕРБ. Председателят на Общинския съвет Николай Апостолов бе наплют. Медиите разказаха всичко това с патос и се създаде впечатление, че Варна отново е на крак. Но истината е, че протестиращите се броят на пръсти.  Половината от тях са късо подстригани момчета с кубинки и татуировки по тялото. Варна отдавна живее стария си живот и малобройна агитка създава впечатление, че в града цари недоволство.

Протестиращите искат общинските съветници да подадат оставка. В името на тази цел пред кметството са разпънати десетина палатки. На една от тях пише, че се обитава от софиянци, които подкрепяли „колегите” си от Варна. В неделните дни палаткаджиите правят кратки, оредели, но гласовити демонстрации.
Кой всъщност поддържа протеста, след като е ясно, че обикновените варненци не са част от него? Отговорът е ясен – заинтересовани бизнесмени и партии. Като „Атака”, други подобни псевдонационалисти, РЗС, БСП. Дори хора на ДПС се мяркат, за да парцелират недоволството и да се помъчат да извлекат ползи.

На 30 юни във Варна ще се проведат местни избори и всъщност гласовите протести са начало на предизборната кампания. Риба се лови в мътна вода и много хора искат в града  да има хаос на вота.
Присъствието на софийските „недоволни” също е обяснимо. През юни, когато тече кметската предизборна кампания, те доволно ще редуват  протестите с плаж, като няма да ползват хотел, а ще спят в палатките.

Трябва да отговорим и на въпроса, защо Варна вече не протестира. Нали тя бе „столицата на въстанието”? Защо кротува, след като октоподът ГЕРБ пуска отново пипалата си и е устремен към нов изборен успех?
Обяснението е просто. Варна не обича ГЕРБ. Тя мрази Бойко Борисов. Но протестира най-вече срещу сменилия много партии кмет Кирил Йорданов. Той подаде оставка, въстанието изпълни целта си.  Всичко друго са глупости и волни предизборни програми.


Вездесъщият „воин на Тангра” Йоло Денев сега оглави протестите в морската столица Небезизвестният фармацевтичен бос Веселин Марешки, сега кандидат за депутат от ПП „Либерален алианс“, втрещи варненци с нововъведението си в областта на предизборната пропаганда. Неговите агитационни материали са оформени като ретро позив и се разнасят из морския град от... служителите в аптеките му

В категории: Общини , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
pensioner
23.04.2013 06:01:24
0
0
Протестираха разумните,добронамерени граждани.След като усетиха че се опитват да ги използват,те се дръпнаха и останаха само манипулаторите.Това че протестите бяха "овладяни"не значи че проблемите са решени.Ще бъде жалко ако саможертвата на Пламен потъне в забрава.Народа иска реална демокрация,прозрачно управление и достоен поминък.Който и да спечели изборите,трябва да се съобрази с народа.Стига "БЪЛГАРСКИ МОДЕЛ"!
1
atarkov
22.04.2013 15:58:07
0
0
Абе хора четете Алеко Константинов,той го е казал ,описал и орисал.Така ще е вовеки веков.И едните и другите са МАСКАРИ.Без коментар.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки