За детските надбавки, с особено мнение


19 Април 2013, Петък


Абонат съм на „Десант“, нямам търпение да си го получа в петък и го изчитам с огромен интерес.



Позволете ми да споделя с вас някои идеи, как вестникът да стане още по-интересен за читателите си. Предлагам да има страница за литература и поезия, на която място да намират къси разкази на Чудомир, Йордан Йовков, Иван Вазов, Емилиян Станев, Елин Пелин, фейлетоните и стиховете на Христо Ботев и на  ред други наши велики автори. Всички те са писали по повод български национални празници, припомняйте творбите им, които младото поколение днес е забравило. Излишно е да обяснявам, че те звучат актуално и в днешно време.
Предлагам ви и да откриете специална рубрика за „особени мнения“. Като моето, което ви предоставям:

В последно време по телевизиите  показват протести на майки, които искат увеличение на детските надбавки. Добре, нямам нищо напротив, но има и друг аспект. Това означава, че автоматично ще бъдат завишени и парите на онези неграмотници, които раждат по един автобус деца и се изхранват основно с детските, не работят нищо, а създават нови неграмотници, за сметка на работещите граждани.

По-справедливо ще бъде следното нещо. Нека парите за отглеждане на дете да се увеличат, ако трябва и десетократно, но само на тези майки, които имат поне средно образование, като за тези с висше сумата да е още по-голяма. Държавата да поощрява раждаемостта в семействата на учени и грамотни хора.

На тези обаче, които никога не са стъпвали в училище и не могат да напишат дори и малкото си име, да им се отрежат детските след второ дете. За тези, които ще ме обвинят в расизъм, само ще кажа, че това е може би най-ефикасният начин за интегриране на циганите – да раждат толкова деца, колкото могат да отгледат, без да ги лишават от прехрана, без да ги пращат на улицата да просят и най-важното – да ги изучат. Само така ще забравят да живеят на гърба на българската държава и от труда на бедните българи по селата, които вече не са в състояние да опазват мизерното си имущество.
Георги Стефанов Георгиев
с. Сигмен, община Карнобат


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки