Как да се лекуваме с джинджифил


Как да се лекуваме с джинджифил
18 Април 2013, Четвъртък


Рецепта 1 (при бронхит и суха кашлица): 100 г корен от джинджифил се настъргва на ситно ренде, поставя се в марля и се изтисква сока.


Той се смесва с 2 ч. л. лимонов сок и 1 ч. л. мед.   От полученото лечебно средство се капват по 4 капки в чай или топло мляко, които се пият няколко пъти на ден.

Рецепта 2 (при бъбречни заболявания): 1 с. л. сок от кромид лук се смесва с една щипка (колкото на върха на чаена лъжица) стрит на прах джинджифил. Приема се по половин ч. л. 2-4 пъти на ден.

Рецепта 3 (за лечение на ангина): Половин чаена лъжица джинджифил на прах се залива с 200 мл вряла вода. Съдът се захлупва и се оставя да престои 10 минути, след което течността се прецежда и се изстудява до 37 °С. С нея се прави гаргара 3 пъти на ден и веднъж през нощта, като се редува с гаргара с отвара от лайка.

Рецепта 4 (при стомашно-чревни разстройства): В 100 мл вода се слагат 0,5 ч. л. джинджифил на прах и четвърт чаена лъжичка индийско орехче. Тази смес се изпива след всеки пристъп на гадене или повръщане, след което се пие слаб чай, отвара от сушени плодове или оризова отвара. Когато състоянието се нормализира, отново се приготвя от лекарството, но вместо вода, за получаването му се използва кисело мляко.

Рецепта 5 (за лечение на вирусни инфекции и грип): Взимат се по 0,5 ч. л. джинджифил на прах, смлян лют червен пипер и куркума. Подправките се слагат в 200 мл прясно мляко, което се кипва и ври 2 минути, след което леко се охлажда и към него се добавят 1 ч. л. мед и  половин ч. л. краве масло. Напитката се пие затоплена по 200 мл 3 пъти на ден.

Рецепта 6 (против морска болест): Преди пътуване, 30 минути преди качването на самолет, влак, автомобил или морски съд, се изпива чаша чай или вода с добавена в нея половин чаена лъжичка джинджифилов прах. 

Рецепта 7 (при болки в ставите): 1-2 ч. л. джинджифил на прах (или настърган пресен корен) се смесва с малко гореща вода до получаването на кашичка. Към нея се добавят 5 капки от някакво етерично масло от костилкови плодове – праскова или кайсия, и се разбърква. Когато сместа се сгъсти малко, се нанася върху марля, която се поставя на болното място, покрива се с хартия или найлон и се превързва добре. След 40-60 минути компресът се сваля. Тази процедура може да се използва и при мускулни болки.


В категории: Здраве , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Teoko
14.07.2013 14:33:43
0
0
НЕ знаех че помага при морска болест, това е ново иначе освен тези приложения се използва и много често в ароматерапията, поне така пише на тази страница http://bg-parfumi.info/notes/ginger
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки