Работният им ден


13 Април 2013, Събота


5 април (петък), 10.30 ч. Марин Райков и транспортният министър Кристиян Кръстев пристигат във Варна с кортеж от джипове „Тойота“,


гардове на НСО и задължителния антураж от придворни репортерки. Посрещат ги временният кмет Христо Бозов, областният управител Коста Базитов и шпалир от общински съветници.
Понеже няма на какво да се режат ленти, премиерът решава да направи инспекция на ремонта на булевард „Владислав Варненчик”, за който държавата бе отпуснала близо 5 милиона лева. Оказва се обаче, че само едното платно е асфалтирано, а другото дори не е започнато. Видимо смутен, Райков се отказва да говори пред медиите и компанията се отправя към Пристанище Варна.

11.30 ч. Вече пред самия порт, министър-председателят вади торбата с обещания и уж деловата среща се превръща в предизборна кампания на ГЕРБ: „Ще бъде изграден нов дълбоководен терминал на пристанището, освен това ще предоставим една част от зоната на пристанището на гражданите на Варна“. Райков обаче не пропуска да се застрахова: „Няма да се обвързвам с конкретни дати за осъществяването на идеята по никакъв начин. Много екипи са се ангажирали с нея, но тя не е мръднала от началната си точка“.

13.00 ч. Морската обиколка на премиера продължава. Заедно с транспортния министър извършват оглед на свлачище на пътя Варна – Слънчев бряг. Това обаче не е интересно на журналистите, които нападат Райков с въпроси за състоянието на енергетиката. „Няма да се стигне до режим на тока, в България има огромно свръхпроизводство на електроенергия“, категоричен е премиерът и добавя, че е започнала „една безмилостна проверка на цялостната верига на ценообразуване в енергетиката, чийто резултати обаче ще отнемат известно време.“ Въпросът защо беше нужно хората да излязат на улиците, за да се вземат мерки, остава без отговор, защото Райков се мята на джипа си и кортежът на властта отпрашва към столицата.

6 април (събота), 17.00 ч. Пред медиите икономическият министър Асен Василев повтаря мантрите на шефа си, че режим на тока няма да има, след което открива „топлата вода“ :
„В момента българският ток е „непродаваем" заради такса „пренос“. Василев обаче бърза да попари надеждите на потребителите: „С подписа на един министър може това да се промени, но аз няма да наруша закона“.

8 април (понеделник), 10.30 ч. В Гранитната зала на Министерски съвет Марин Райков изслушва на крака ромския химн. Повод за срамната случка е заседание на Националния съвет за сътрудничество по етническите въпроси, в което участие взима и премиерът и десетина ромски организации. На всички присъствали става ясно, че за Райков циганите и техните права са по-важни от българите: „Проявата на расизъм ни е чужда. Един патриот трябва да не парцелира нацията на етническа основа, а да бди за нейното морално единсто.“
Под звуците на кючек, изпълняван от ромски оркестър, Райков заплашва всеки, който е против мургавите гласоподаватели на ГЕРБ: „Ние няма да толерираме говора на омразата“.
Премиерът обещава на циганите, че ще получат гарантирани работни места без да споменава за неща като образование и ценз: „Ще направим всичко възможно да осигурим по-голямо представителство на ромите в различните институции, включително и в МВР. “

10 април (сряда), Заседание на служебното правителство.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки