Християнска църква помага на бездетни да заченат


Християнска църква помага на бездетни да заченат
Църквата „Свети Никола” е най-старата в Пиринския край
09 Април 2013, Вторник


Храмът в с. Долен се появил през 19 век след видение на местен човек

Автор: Камен Христов

Малка християнска църква в Западните Родопи се прочу чак в Америка с чудесата си. Мнозина, които са се поклонили в черквата, са се излекували от инак нелечими болести, а жени, които от години са страдали от безплодие, са се сдобили с рожба.
Храмът „Свети Никола” е в село Долен, което се намира в община Сатовча в Югозападна България, на около 27 км от Гоце Делчев. Селото се слави с великите си майстори за каменната зидария. Обявено е за архитектурен и исторически паметник.

В него има около 350 уникални с архитектурата си къщи, всички покрити с тикли - каменни плочи. В Долен, което прилича на истински музей на открито, живеят 450 души. Само 30 от тях са християни. Ако в Батак християните не са давали вярата си, а главите си на поробителя, в този район на Западните Родопи не е ставало точно така. Затова има запазени две църкви – една в Сатовча и тази в нашето село, разказват местните хора.Изграждането на черквата „Свети Никола” започнало през 1826 година. Преди това в Долен имало само един параклис в християнското гробище, където хората ходели да се помолят и да поискат прошка и спасение за душите си.

Един ден на доленеца Никола му се присънило, че в селото трябва да има храм. Помислил над видението си и решил да събере местните. Разказал за съня на съселяните си и така християните решили, че трябва да построят черква в селото. Знаели, че това няма да се хареса на турците, затова работели по строежа само нощем.„А денем го пазели, за да не го разрушат поробителите”, разказва 54-годишната Емилия Юрукова, която се грижи безвъзмездно за доленската църква. Османлиите научили за градежа малко преди да бъде завършен.

Строежът приключил през 1837 година, на турците забранили вдигането на камбанария. Тя била вдигната десетилетия по-късно. Църквата, която е най-старият православен храм в Пиринския край, била направена от доленските майстори. Помогнали им и колеги от Дебърската школа. И до днес в храма се съхраняват оригинали от първите години от построяването му. Никъде в България няма черква, чийто таван да е покрит с дъски, а стенописите да са изрисувани върху тях.

Интересна е и историята на камбанарията. „Те са много хубави - 40 пъти са били сваляни и качвани, докато се намери хубав звук. Камбанният звън се чува на цели 8 километра!”, разказва Емилия Юрукова. Камбаните са отлети от сребро и мед, а са измайсторени от братята Алексееви от село Горно Броди. На малката камбана има вдълбани четири икони –  на Исус Христос, на Света Богородица, третата е на свети Николай, а четвъртата е на свети Архангел Михаил.

Друг мистичен символ на доленската църква е каменният релеф на двуглава птица. Орелът с две глави е стар символ, появил се за пръв път в Месопотамия през 15 век пр. Хр. Като дуалистичен символ на стара религия.
Този раздвоен символ се свързва със Зороастрийското учение, според което добрият бог на светлината Ахура Мазда се бие с бога на мрака Ариман. Орелът има свои реплики в древна Византия и Рим, а в християнството е знак на свети Йоан Богослов. Символизира духовните висини, до които се е изкачил създателят на Евангелията и на Апокалипсиса.

Двуглавият орел на църквата „Свети Никола”, според легендите, има друга символика. „Когато е било страхотното потурчване,  местните са се молели и е долетяло едно двуглаво пиле, което предсказало, че ще дойде помощ. След време е дошла Русия, която заедно с нашите християни е освободила България. Този знак е признателност”, разказва Емилия Юрукова. 54-годишната жена е живо свидетелство за чудесата, ставали в храма и в селото.

Навремето църквата е била стопанисвана от местен възрастен човек на име Благой. Когато старецът прехвърлил 113 години и усетил, че наближава сетният му час, той започнал да търси заместник. Една нощ получил съновидение, че трябва да повери черквата на малко момиче, наречено Емилия. То обаче живеело в сиропиталище в Пазарджишкия край и дядо Благой трябвало да го намери.

„И така стана, открил ме в приюта, където ме отвели, след като майка ми и и баща ми загинали в катастрофа”, разказва историята си Емилия. Тя пристигнала в родопското село и започнала усилено да чете Библията, да учи песнопения. След години църквата и на нея помогнала – едното от двете й деца било нямо до петата си година.

Една нощ, навръх Разпети петък, момчето преспало с майка си в храма. На третия ден след Великден, докато майка му приготвяла закуската, детето се събудило и попитало: „Мамо, татко къде е?” Друг път пък в храма пристигнала жена с атрофирали крака. На другата сутрин проходила. Едно от най-големите чудеса, които стават в черквата „Свети Никола”, е свързано със зачатието. ”През 2009 година дойде една американска група от туристи.

Хората се помолиха и си тръгнаха. Година по-късно, през 2010, дойде едно семейство от Америка. Не знаех, че те са били в групата. Те са си пожелали да имат рожба, защото са чакали 17 година. Когато се върнали в Америка, жената заченала и родила момченце. След това отишли  на Божия гроб в Йерусалим и взели иконата "Света Богородичка", за да я дарят на нашия храм, заедно с една сума пари. С тези средства реставрирахме една част от църквата, с благодарност към тях", разказва Емилия Юрукова.

Тя с мъка споделя, че от проекта "Красива България" са били откраднати много пари и нищо съществено не било направено за реставрирането на църквата "Свети Никола". В същото време в региона арабските държави финансирали строителството на много нови джамии.

От години Емилия и други местни хора се опитват да уредят финансиране за ремонта на храма. Заселничката Юлия Дилова и художниците Росен Ряшев-Рошпака и Тодор Маринов алармират, че по иконите има плесен, а от покрива тече.
Засега обаче средства за реставрацията на черквата не се предвиждат. А инак мястото може да се превърне в притегателен център за туристите - при археологически проучвания край Долен са открити антично селище, късноантичен некропол, крепост,  находище с останки от металодобив.

Тук са заснети много кадри от българските филми "Капитан Петко войвода" и "24 часа дъжд". Доленци пък са участвали в българската лента от 1971 г. „Изпит” на режисьора Георги Дюлгеров по сценарий на Николай Хайтов.


Апсидата Емилия Юрукова от години се грижи безвъзмездно за черквата Двуглавият орел е един от символите на черквата Семейство от САЩ за благодарност подарило на църквата икона на св. Богородица Дворът на черквата

В категории: Пътеводител , Чудесата на България , Църкви и манастири

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Теодора
22.01.2024 14:34:13
0
0
Искам да попитам дали има от къде да намеря телефон или някаква връзка с Емилия, искаме ако е възможно да кръстим едно детенце там
2
52471
31.01.2018 21:04:51
0
0
http://w.w.w/ Здравствуйте! Вас интересуют клиентские базы данных для продажи Ваших товаров и услуг? Ответ на email: alexoshnuper@gmail.com
Здравствуйте! Вас интересуют клиентские базы данных для продажи Ваших товаров и услуг? Ответ на email: alexoshnuper@gmail.com http://w.w.w/
1
Богородица и инжДунчев
12.04.2013 10:56:17
0
0
Писал/а на: 12.04.2013 11:45



инж.Дунчев и дарения от Бог Слави
Писал/а на: 12.04.2013 06:19



http://bnr.bg/Audio.aspx?lang=1026#http://bnr.bg/sites/zlatnaprolet/Chart/Pages/Modern%20folking_La

zare_stani_ihodi.aspx

-Хайде бе,Станиславе,от десетина години вече сме те
известили,че ти ще водиш

тържественият концерт на Кабиле и Безистена послучай
Възкресението на Лазар и Българите !
-Закъснях малко за Събранието на старейшините -много
работа,много майтап и

закачки,малко политика,много хули и дразги-майтап да
става и шоу,ама всичко с много Любов

и песен-нали знаеш,че който пее,зло не
мисли!Знам,съвсем скоро ще говорим на един общ

език и това ще бъде езика на народната Душа,езика на
народната ЛЮБОВ!Народът винаги свири

верно ,дори да няма човек с пръчка пред него!Да бъдем
сами господари на съдбата си,Братя

и Сестри Българи,осланяйки се на БОГА и вечната вярна
народна Любов !
http://www.youtube.com/watch?v=qdJZy_mnxaQ&feature=fvwp


-Готови ли сте!Евгени,дай инструменти на Ямболските
улични музиканти и да почваме един
Великденски концерт на Куку бенд с Ямболските улични
Музиканти ,Коцето Калки и Софийската

филхармония с диригенти маестро Йордан Дафов,че
Лазар
вече стана,ама без музика и песни

няма да може да тръгне ,а трябва да поведе и хорото на
другите Възкръстващи!
инж.Иван Дунчев-Армията на Люб
Писал/а на: 12.04.2013 02:13

лазаре стани
http://bnr.bg/Audio.aspx?lang=1026#http://bnr.bg/sites/zlatnaprolet/Chart/Pages/Modern
%20folking_Lazare_stani_ihodi.aspx
Почваме да ви показваме пристигащите членове на
Националния съвет на старейшините,които се хващат
веднага на Свещеното хоро около Безистена и България!

Бъдете благословени Ямболии и Българи!


Идват подкрепленията за Първосвещения ни храм и
каузата ни свещена! Идва армията на Свещените ни
предци,с песни и хора,разнасяни по цял свят с Любов на
всички племена и сега заставайки с нас на огненото
свещено хоро около Безистена,Децата и Внуците ни и
България! Идват в това преславно и възкресително за
България време,когато тъмнината е най-непрогледна
преди разсъмване,но вече просветлявя заревото на
Слънцето-първохристиянския Български символ на Исус!

Идват армиите Български с бели и пречисти
Свещенически и Светийски дрехи с песни и Любов към
всички,с простителност към всички,ръфащи живо месо от
народа Български, и с непробиваема защита и закрила
за
Свещения Български народ и с блага,но сурова всемощ!
Идват с неизтриваеми и автентични неоспорими
документи за истинската Свещена Българска
История,възстановяващи Божието Царство на Любовта и
Българите на Земята,Които просихме векове в епични
страдания със сакралната молитва ОТЧЕ НАШ...!

Отворете си пресъхналите души,Ямболии и всички
Българи по света ,за живителната Жива вода ,която
освен
като спасителни глътки,идва и бучи като помитащ
всичко
по пътя си потоп носи Истината за Българите и Света!
С маршалски жезъл и будителски документи на
Свещеното
хоро около Безистена се хваща старейшината от
Нционалния съвет на старейшините инж.Васил
Томов-височаищ член на МАБИК-ВЛЕЗТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В
САЙТА НА МАБИК,за да се възхитите каква АРМИЯ ИДВА ОТ
ТАМ!!! Водят ги потомците на Шипченските
опълченци,членове на Националния СС,но заменили
роднинско-убийствените пушки,камъне и дърве с на
могъщите братопомирителни китари и барабани!
http://www.youtube.com/watch?v=tGtEgyuW5Hk

ВСИЧКИ ДРУЖНО ДА ВЪЗПРАВИМ БЪЛГАРИЯ, СЕГА!


ОБИЧАМ ТЕ, БРАТЕ БЪЛГАРИНО,
защото съм плът от твоята плът и кръв от твоята кръв,
защото българска майка ни е раждала, българска земя
ни
е откърмила.
Доземи се прекланям пред нашата майка България,
защото
и в най-черните ни периоди тя е отгледала свои чеда, на
които светът се удивява.
Чуй ме, брате Българино, не за роб ти си роден, а
господар да бъдеш на своята земя. Защото, брате мой,
Ти притежаваш изключителен интелект и удивителни
заложби; защото
Твоето трудолюбие няма граници; защото
Ти имаш ум да твориш и ръце да ваят; защото
Ти си създаден да разкриваш тайни и да овладяваш
простори, да извършваш подвизи и да удивяваш света!
И никой не може да ти се опре, брате мой, когато се
хванеш да сътвориш
нещо - най-съвършеното, най-великото.
Мъка ми е, брате мой, за тебе, като гледам как страдаш и
не виждаш никаква светлинка в своето бъдеще. Зная, ти
си обезверен в собствените си сили като гледаш как
пошлостта и насилието заливат нашата земя и нищо не
може да ги спре. Но дълбоко у всеки от нас тлее огънче,
брате - българското. И горко на онзи, който си мисли, че
ще успее да го потуши.
Твои чеда, брате мой, разнасят славата на България по
света, а ти стоиш и чакаш. Какво чакаш? Да дойде пак оня
добър дядо Иван или този път богатият чичо Сам и да ни
отърве ли? Това време отмина,
Сега е наш ред, брате, сами да си помогнем!
Дошло е време, брате Българино, да погледнем истината
право в очите - а тя е грозна и неприятна. Всички ние
трябва да осмислим, че сами, разчитайки само на себе
си
можем да изведем нашата България до спасителния бряг
и
затова всички ние дружно и здраво трябва да се
потрудим. А пътят е тежък и труден, брате мой, но
Ти имаш всичко, ти ще успееш!
Дълго страдам, брате мой, заедно с тебе. Дълго вървя по
трънливия път към Истината. Аз виждам, брате мой,
нашия
път към светлината на спасението.Позволи ми да ти
даря
любовта си, разреши ми да споделя с теб знанието,
което
съм събрал. От все сърце ти ги предоставям, за
Да тръгнем по пътя към Възхода!
Обичам те!

това послание е писано пророчески през 1996г!!!
Вижте го цялото :http://www.za-balgarite.com/2.1.1.%20Vestnik-br.1.html
а ето и пламенния сайт на академика-маршал от
МЕЖДУНАРОДНАТА АКАДЕМИЯ ПО БЪЛГАРОЗНАНИЕ,ИНОВАЦИИ И
КУЛТУРА,чийто Духовен сътрудник съм и аз
:http://www.za-balgarite.com/
Ето и сайта на истинската Българска Академия на
Науките:https://www.google.bg/search?client=opera&q=%D0%BC%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BA&s

o
urceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest
В името на Господ Бог Исус Христос,на Света
Богородица
и Светият Дух и Светинята ни Левски! АМИН!

инж.Иван Дунчев 04/04/13 07:19:52



Относно химна на Ямбол: дайте музиката и видео,ако
имате.Ако не, да се съберем на Параклиса на Света
Богородица с инструменти или с гайда и тъпан !или с
каквото намерим,да направим химна- песен,пеейки с
клетвена ръка на сърцето и го запишем за vibox7 u youtobe и го
пратим по Свещения Нет до всички Ямболии и Българи по
света ,и най вече до прокудените ни деца и внуци по
света да слугуват и търпят униженията и презренията
от
тия народи,които нашите Деди направиха с Любов
Човеци,и немили-недраги да страдат и линеят по стари
родители,невръстни деца и копнеещи за ласка младо
остаряващи невести и тази дивно хубава България,за
която съвсем скоро ще научим онемели от възторг защо
само в Нейния химн се пее ...Ти си земен Рай!!!
http://www.youtube.com/watch?v=4ww-IMMm77E
С нас ще пее и толкова мразения и обичан,и мразещ и
много повече обичащ-и разпънат от това на кръста, а на
кръста разпъват жертвените Исусови деца-Слави
Трифонов когото каним с целият му
екип!http://www.youtube.com/watch?v=gXmN5wkQwO0&feature=endscreen
Сега събирам по градинките препичащите се на
Слънцето
оцелели от зимата ямболски бездомници и пройдохи и ще
правим заедно с тях на Безистена група за постоянно
певческо присъствие и почетен караул с патриотични
песни...
С нас ще пее и 80-годишната баба Руска -едва кретаща
старица,която се появи отнейде тази вечер на
дъждовния
и пуст помръкнал площад пред Безистена и мокра се
насочи към ъгъла на Геша ,дето аз гледах догарящите
свещички на параклиса на Света Богородица
-Чедо,продума ми с глухи слова тя-одеалото ми се
развали и не ми топли,пък сам самичка и ми е студено
нощем-дали ги правят тука нещо?
Глътката ми се надигна нагоре и ми запуши гърлото.-Ти
имаш ли,чедо,одеалце на ток,че тъй е по малко
пари-кротко ме питаше тя с наведени очи.Казах и,че
имам
възглавница за краката ,ама и тя се е развалила нещо,а
и
вече е късно и тука такива неща няма.Женицата унесено
си говореше нещо и тръгна кретайки да си ходи,но видя
горящите свещички в ъгъла на скоро възкръсналия
Богородичен параклис и ме попита що съм тука.-Ми пазя
Безистена!-рекох да не се обяснявам много аз,но
старицата насочи живнали очи към мене.-Ше ни го вземат
ли наистина,чедо?Аз работих едно време дълго в
магазина,някъде тука беше дето сега стоиме-почна да
се
оглежда тя -ама беше много отдавна,ти си младо
момче,не
си видял що е било.Колко имаш-гониш ли педесето?
-Гоня вече 64,и помня и аз добре как беше-отговорих и
аз,а тя не откъсваше поглед от свещичките,като че ли
искаше да вземе малката им топлинка за студения си
дом...
- Параклис на света Богородица е ,жено,много стар е,но
тия дни го възстановихме отново-сложих ръка на
немощното и рамо и усетих ,че тялото и трепери от
студения дъжд и вятър в късния час.Старата жена
мълчеше потръпвайки,без да откъсва все така погледа
си
от светлинката.-Имаш ли някаква мъка или нужда ,како
Руске,боли ли те нещо тялото?
-Здрава съм аз,здрава съм -на тия години бивам-бавно
говореше тя -но друга болка имам,чедо!Сама съм,сама
останах и тъй не се живее!Децата се пръснаха ,ама
най-ми
е мъка за внуците-разплака се жената.-Тях искам да
виждам ,докато още малко ще имам живот,за тях жаля и
все
плача доде имам сълзи...
http://www.youtube.com/watch?v=V4QdqxGNt7c
И аз плачех с нея и почнах да и говоря ,че и моите две
деца са прокудени по чужбината и двамата ми внуци не
знаят изобщо Български от скандинавска майка и
най-много да ми се изплезят по скайпа отегчени и
побутвани от баща им.Старицата не ме и чуваше и пак
проплака хлипайки- Много ме боли за внуците,искам да
ги
виждам...
-Вярваш ли в Бог,сестро?-хванах я аз за студената
сбръчкана ръка и я поведох към ъгъла на параклиса при
свещите,знаещ отговора и-ела и кажи мъката и болката
си
на Света Богородица,Тя има такава голяма радост,че
възстановихме параклиса и и отговаря на търсещите я
първи и най-ревностно !
Дадох и една свещичка и иконката на Богородица,която
бяхме купили с Ирина предните дни от Игуменката
Минодора от Кабиленския манастир. Тя радостно ни
прекръсти и благослови начинанието ни да възстановим
параклиса, когато трескаво и се изповядах,че от пет
години Светата Майка непрекъснато ми сочи това место
на ъгъла на Безистена и ми повелява ,че трябва да
възстановим Нейния храм,на който ще стават чудеса от
изцеления първо на душите и от тях на телата и
невиждани феномени за хора от всички краища на света
и
за това търся съвета и благословението и .
-Прекрасно е това,което правиш!В Гърция през десет
метра има параклис и хората на всеки се покланят,а в
България няма такова нещо, в Ямбол няма ни един
параклис-много хубаво дело си започнал и аз ще те
насърча и благословя !Иконата е
благословена!http://www.youtube.com/watch?v=t5qvBdkBfbY
...Руска взе с треперещи ръце иконата и свещичката и
трудно навеждайки се я припали от другите.Пак трудно
се изправи и почна да рови из джобовете на палтото си.
Извади париците,които намери и понече да сложи
20стотинки в кутийката с пясък с горящите свещи.Спрях
и
ръката и и казах трескаво: "Ти И даде душата
си,Руске-Богородица това иска от теб,не ще пари!Дай си
ръката да се помолим и и кажи ,че искаш да се върнат
при
теб внуците ти,ти толкова малко искаш от нашата
Майка!"
Плачех с нейното толкова скромно желание,а идващо с
огромната тежка мъка и душевно страдание на всички
разделени завинаги майки от децата им...Толкова малко
поиска тази жена в гаснещия залез на дните си от
Тебе,Майко Богородице,а толкова важно за нея,само за
това Те попроси обнадеждена,а аз Те помолих да върнеш
скоро всички деца на България в Святата ни Родина!
Амин!
http://www.youtube.com/watch?v=uCg3CaRlLZY
...Прибирай се вече ,че стана много късно,и друг път ела
с други жени на параклиса-напътих старицата,а тя ме
попита нали няма да дадем да ни вземат Безистена!
-Никой не може да го пипне,щом и ти си в нашата
армия-със сълзи ще го пазиш-искаш ли? Баба Руска
веднага отвърна:Искам!...Сълзи имам още!И ще пея...
...тази вечер на Безистена всичко бе спокойно...
Инж.Иван Дунчев
Писал/а на: 12.04.2013 00:26
Лазаре,стани и ходи!
Бог ти казва :Българио,глава вдиги!
Бог ти казва:Българио,напред тръгни!

http://bnr.bg/Audio.aspx?lang=1026#http://bnr.bg/sites/zlatnaprolet/Chart/Pages/Modern%20folking_La

z
are_stani_ihodi.aspx

Национален Съвет на старейшините на Комитета за
спасяване на Безистена
в град Ямбол-исконна Светиня на Българщината,от
нечистоплътните посегателства на Главното
мюфтийство, благодари на всички участници в
продължаващото Учредително събрание на Комитета
,което отразява огромния интерес и обществени
тревоги
на Ямболци,които надхвърлят регионалните граници и
приемат национален характер!
Обещахме ви,че Съвета на старейшините ще прерастне в
постоянно действащ отворен орган на генериране на
идеи,организиране на действия и мероприятия за
сплотяване на Ямболци и защита на исконни Български
ценности и свещената ни кауза!
В динамичен процес на сблъсък на идеи и предложения
се оформи прекрасната идея и инициатива на
пробуждащото се гражданство,Комитетът да прерастне в
постоянно функциониращ свободен и отворен ОБЩЕСТВЕН
ИНТЕРНЕТ МЕДИЕН ФОРУМ,под вашия постоянен критически
контрол и ангажираща съпричастност и участие.
ФОРУМ БЕЗИСТЕНА действа като:

1.Свободна за всеки и независима медийна и Интернет
обществена институция за единение на Ямболци за
свещената ни кауза
2.Постоянно присъствен на место и на живо около
Безистена и параклиса на Света Богородица ФОРУМ за
ВЪЗБУЖДАНЕ и възстановяване на родовата и
историческата памет и патриотично възпитание и
въздигане на потомците на Великите основатели на
Съвременната човешка
цивилизация-Траките=Българите,посредством взаимен
обмен на информация,просветни лекции и
сказки,будителски просвещения,индивидуални и
групови
спорове и защита на тези и теории,изложби,музикални
прояви и културни и спортни мероприятия,посвещаване
в
древни и съвременни Трако=Български духовни ценности
и практики и исконни Български морално-етични норми и
системи

ВЪРВИ,НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ,КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ ВЪРВИ!

http://www.youtube.com/watch?v=zVNr3NCxKYk&list=PL9C94700B0D7202C4
Основни предложения,постъпили до момента

1.Създаване на група за юридическа правна помощ и
съдействие на защитата на Безистена,граждански
контрол на процеса и информиране на обществото
2.Създаване на експертна група от историци,археолози
и
независими изледователи и любители-историци,които с
помощта на предложилият помощта си член на
Националния съвет на старейшините проф.Божидар
Диитров, да подготвят предложения за археоложко и
строително-архитектурни технически експертизи на:
-Безистена до трето ниво за доказване на неговия
произход от дълбока антична древност
-Ески джамия за доказване на съществуването на
езическо-орфистка,раннохристиянска и средновековна
култова подложка преди джамията ,без претенции за
смяна на собствеността и!
- на всички джамии в България,строени до
Освобождението,без претенции за смяна на
собствеността им!
-древната подземна тунелна система към Безистена
3.Възстановяване на древния водопровод от Бакаджика
за снабдяване на града ни с чиста
лечебна вода и възстановяване на шест-струйната
чешма
пред Безистена,възстановяване на всички древни
обществени чешми по трасето на древния водопровод с
пари по Европейските програми като център на първата
Европа на континента

4.Проучване на „ИЗГУБЕНАТА“минерална вода на града
ни
5.Обединяване със защитниците на Българските светини
в Кюстендил и Дупница,Хасково и Кърджали,както и с
други патриотични и родолюбиви организации от цялата
страна за общонационални действия по тази и подобни
каузи
6.Провеждане на Национален обществен публичен
Интернет и медеен паралелен съдебен
контрапроцес по подобие на Лондонският
Контрапроцес,паралелно провеждан на Лайпцигският
процес от 1933г, в защита на Националния герой на
Българския народ Георги Димитров
7.Да се посочи на Турският народ,че провокативното
поведение на определени среди в България и Турция в
посока посегателствата към исконни Български
светини,му затваря пътя не само към Европа,но към
най-важното: задължителното Опрощение и Покаяние с
Българският братски народ и Душите Български!Европа
не е толкова важна-ние сме Цивилизационният и център!
8.Инстанциониране на Градинка-Никулинка като Хайдн
Парк-место за постоянни просветителски дебати и
инсталиране на безплатен обществен интернет по
дарителския многомилионен проект„Глобални
библиотеки“ на Българският родственик на Джон
Атанасов-Бил Гейтс .
9.Възстановяване на ранно-Християнския параклис в
градинката зад музея.
10.Призив за изграждане на грамада от камъни на
възстановения параклис на Света Богородица на
югоизточния ъгъл на Безистена не за проклинане и
разделение,а за БЛАГОСЛОВЕНИЕ,ОПРОЩЕНИЕ И ЕДИНЕНИЕ
НА
ГРАЖДАНИТЕ,ЕТНОСИ ,РЕЛИГИИ И КУЛТУРИ И БЪДЕЩЕТО НА
ДЕЦАТА НИ!
11.Ансамбъл Тунджа да провежда редовни празнични
концерти и народни веселия на Безистена за
възвръщането на исконни БЪЛГАРСКИ РОДОСЪХРАНИТЕЛНИ
ТРАДИЦИИ и ВЪЗКРЪСТВАНЕТО на БЪЛГАРИТЕ!Да се
подкрепи
от ОБЩИНАТА автентичния танцов състав БАКАДЖИК със
същата цел и нестинарската обредна ямболска група и
сдружение Гайтани
12.Автентичните коледарски групи от Каргуна да
организират с помощта на общината постоянни
чествания
на народни и Църковни клендарни празници с други
фолклорни танцови състави за всеградско веселие и
вдъхновение,за да бъдат постоянни Исусови гвардейци
за Него и Великомъченическият Му Български народ,а не
само парадни тацьори един ден в годината!
13.Разгласа на спонтанната народна канонизация на
Васил Левски за Свети Апостол Левски от Съвета на
старейшините при тържествената ни клетва след
Учредителното събрание на
Комитета пред възстановения параклис на Света
Богородица http://www.youtube.com/watch?v=huHF4J2BrYM&list=RD02tGtEgyuW5Hk
14.Предложение до Общинския съвет за изграждане на
Мемориално-поклонически комплекс на Свети Апостол
Левски на мястото на предвижданата по новия проект
нелепи часовникова кула и конски
трамвай-несъвместими
и подигравка със Свещения ни древен Тракийски Царски
град,център на световни цивилизации и империи
15.Започване на кампания за набиране на дарителски
средства за изграждане на мемориала от всички
Балкански нации и етноси,за единението на които се
предаде умишлено на турската полиция за да стане
жертвен агнец и горящ факел на робите слепи в
робската

страна и им заръча да живеят
БЪЛГАРИ,ТУРЦИ,ЕВРЕИ,АРМЕНЦИ,ЦИГАНИ заедно в
ЛЮБОВ!!!,защото стана Светия на всички!
16.Включване на кампанията по всенародното поклонение

пред народно канонизирания Свети Апостол Левски в
Ямбол и в другите градове в проекта на Максим Генчев и
Асоциация „БЪЛГАРСКА КИНОКЛАСИКА И КУЛТУРА“за
направа на игрален филм за Васил Левски
17.Изграждане на Национален Комитет за всенародно
поклонение пред Свети Апостол Левски,който да
инициира изграждането на местни комитети из цялата
страна
http://www.youtube.com/watch?v=MwoqySHFTYA
18.Общината да постави пилон пред югоизточния ъгъл на
Свещения Безистен с националният флаг на България и
Европа,като символ на центъра на изначалието на
Европейската цивилизация,Епохално признание от
самият почетен Председател на МАБИК-Академик Сергей
Иванов!!! в Денят на Европа преди няколко години ,и
което Епохално признание Тъмнината скри от Ямболци и
Българите!,и които флагове да се свалят и издигат
тържествено всеки ден под звуците на „МНОГАЯ ЛЕТА“ и
Мила родино!
19.Предложение за започване на духовно-сърдечни
мероприятия за братско взаимно покаяние ,опрощение,
помирение и побратимяване между двата родствени
тракийски народа на България и Турция за премахване
на
взаимната им негативна кармична обвързаност
20.Предложение в същия смисъл и за Арменският и
Турският народи с посредничеството на Националният
Съвет на старейшините
21.Сформиране на Фейсбук група и интернет общество за
национално и международно спасяване на БЕЗИСТЕНА.

Комитетът ще даде обединителна трибуна,Духовна
закрила и връзки на всички Българи,които милеят за
България и работят и творят самостоятелно и в
изолация

Комитетът предоставя възможност на всеки да действа
самостоятелно с идеи и разработки под егидата на
авторитета му, с условието да се спазва Духа на
Комитета и да се излиза в медиите с явни
имена.Анонимните изяви оставят оставят автора без
име,а името-ще видим съвсем скоро,е единственият
документ и пропуск към Живота!!!
Всеки предложен е член на НСС до мотивиран негов
отвод,който правим достояние до общество
Комитетът работи в тясна връзка с Общината и всички
общински и държавни институции за съдействие на
свещената ни кауза и мисия!
Постоянно сборно място е Безистена ,където в най
-скоро
време ще направим разширено обсъждане на работната
ни
Програма.
Стартираме форумното обсъждане по всички възможни
канали



Представяме ви състава на посочените от всички нас
Членове на Националния съвет на старейшините на
Комитета за спасяване на Безистена

Духовен наставник-Отец Панайот Чакъров-архиерейски
наместник ,Исусов Българин


1.Адвокат Панчо Панчев-Председател,СЪИНИЦИАТОР
2.Инж.Иван Дунчев-организационен
сътрудник,СЪИНИЦИАТОР
3.Инж.Ангел Ангелов- Секретар на НТС-Ябол,Главен
Будител и Българин
4.Милен Михайлов-гл.счетоводител на НТС-Ямбол,Главен
Будител и Българин
5.Михаил Вълов -Председател на Тракийско дружество
-Ямбол ,Главен Будител и Българин
6.Иван Джурелов-журналист,Културолог,пламенен поет и
писател на Тунджа и Ямбол,с кървящо от Любов сърце за
Безистена и Българското...
7.Борислав Ненов-Журналист и Родолюбец,Главен Будител
и Българин
8.Тодор Стоянов-Създател и бивш Председател на
Националната камара на занаятчиите в
България...чакайте,бе хора:как така
СЪЗДАТЕЛ,ИНИЦИАТОР,АВТОР,ИЗОБРЕТАТЕЛ,БАЩА-може да се
титулова „БИВШ“! Той е винаги Извечен-в
миналото,настоящето и бъдещето!Бивши са ония,които му
съсипаха идеята и умъртвиха рожбата ,още не
проходила,за да не позволят в нещастна България да
има
свободна дребна и средна класа,за да не се почувстват
свободни Българите,че да вземат да се познаят Кои са,и
Чии са,че да не си земат Бащината слава и
богатство!...но
жив е, жив е Българският Бог,братко Тодоре,Чийто Дух и
СВЕЩЕНА КРЪВ!!!в невидение и в несвяст носиш и ти с
нас!Тодор Стоянов-Българин с кървяща любяща Душа и
раздран,но несломим и непобедим Дух! Духът Святи!
http://www.youtube.com/watch?v=W0nP7ASzBQc&list=RD02MwoqySHFTYA
9. о.з.полковник Красимир Вълев-Председател на
запасното войнство,Главен Будител и
Българин,натъпкал
коридорите и стените на Святия Дом на Армията с
картини,снимки и документи на Велики Българи и
Ямболии, http://www.youtube.com/watch?v=VWj9Ad2YOYQ&list=RD02MwoqySHFTYA и
най- много на Свети Апостол Левски!,подслонил
чудесните Барди на Инж.Иван Вълев ,на влюбените
Българо-Руски -Украински=Тракийски пеещи
семейства от вокална група Пятница13 !Всички тия
Български светини трябва да се видят и чуят от хората
на Безистена!
10.Георги Зафиров!Гонзо!Българин!Исусов Християнин!
11....чакайте малко,някакъв смут настана в
старейшинският съвет !Какво казвате:онзи не можел да
бъде по-напред,защото...бил от партия ли?Няма
значение-тука няма партии!Онзи бил откраднал много
пари-не можел да бъде по-напред,че въобще не трябвало
да бъде в Комитета!Позор!А ти колко можа да
откраднеш,по-малко открадна и сега те е яд на него?А ти
спираш този човек,чиято нещастна Душа пищи опозорена
и
търси начин да се докосне до Богородичния скромен
храм
на Безистена,щото като малък на село баба му му била
скритичко разказвала за Света Богородичка и той
милвал чудната опушена иконка от кандилцито и Тя го
водила из красиви места невиждани...и после забрави
съвета на баба си и с чиста душичка разказа за
Богородичка на дружинната,дето толкова хубави неща
редеше,а тогава тя му
нахлузи на шията табела с надпис„Позор!Набожен!“и го
разкарваше из класните стаи и из селото...После в
Партията търсеха такива прекършени Души,за да я
съблазнят и унищожат цялата и се потопи с тях в казана
нацяло!Той стисна сетни сили и чул зова на свободните
Души,че на Безистена ще има битка за чест и слава и че
там Богородичка пак била на храма си и лекувала болни
и
скръбни Души...и сега някой с не по- малко грешна и
болна
Душа не го пуща на храма!Храмът,който е лечебница за
болните Души приема с предимство най-тежките и спешни
случаи!Защото Исус дойде за болните ,а не за
здравите!Ако се чувстваш здрав-не влизай в храма,за да
влезнат болните!
- Видя ли бе,Панчо,видя ли го Дунчев-само за религия
разправя!Дай да го сменяваме,че ще ни вземат
храма!-пу,пу!че ни обърка Дунчев-ХАЛИТЕ исках да
кажа,както си му викахме навремето на Безистена.
Простено ви е,щото не знаете какво е и какво иде скоро
!Има религия- тя е измислица на Инквизицията ,за да
скрие от вас истината за Реалния ,Рационалния и
Всемогъщ напълно Естествен и Свръхестествен
Български Бог Исус.Има Извънземни,в реалното
съществуване и свръхмогъщество на които
всички„нормални“ вярвате,защото има безброй
доказателства,но абсолютно отричате на
„набожните“невидимия Божи свят и войнства! В същото
време религиозните хора са категорично убедени в
реалното и свръхестественото съществуване на
небесната иерархия и воинство,управляващи всичко в
света,но анатемосват извънземните като сили на злото!

21 ДЕКЕМВРИ 2012 затова дойде-за да се съберат нашият
земен свят и онези другите два невидими небесни
свята,КОИТО ДВА НЕВИДИМИ ТОЛКОВА СТРАШНИ СВЯТА СЕ
ОКАЗВАТ ЕДИН И СЪЩ СВЯТ!!! Да-огромният и всесилен свят
на ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ,Е СЪЩИЯТ ОНЗИ ТОЛКОВА ФИНЕН И
ДЕЛИКАТЕН СВЯТ НА ПЪРХАЩИТЕ С ЧИСТИ КРИЛА
АНГЕЛИ-ПАЗИТЕЛИ,ОБГРИЖВАЩИ НИ ДЕН И НОЩ С ТОЛКОВА
СЪСТРАДАНИЕ И ЛЮБОВ И КОГАТО НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С
НАЙ-ТЕЖКИТЕ СЛУЧАИ ВИКАТ ИСУС,КОЙТО ПЪК БЕЗ МАРИЯ Е
БЕЗСИЛЕН!
Казано ни е вече да ви кажем: Те идват!

Вижте милионните армии,които НАСА СЕ МЪЧИ ДА СКРИЕ
ПАНИЧЕСКИ от света
http://nepoznato.energetika-bg.com/2013/04/kakvo-se-sluchi-v-magnitosferata-na-zem/
http://nepoznato.energetika-bg.com/2012/12/kakvo-krie-nasa-postavyayki-kvadrattcheta-na-slantseto/

такива материали можете да намерите много-и въпреки
безбройните духовни и научни доказателства,се
радвате
и религиозните,и атеистите/БЕЗБОЖНИЦИТЕ демек/,и
езотериците,и всички си отдъхнахте:как ни уплашиха
тия
първобитни маи само-пу,пу!Всичко се размина!
Нищо не се е разминало!Въобще не можете да се отървете
от Всемогъщите нежни ръце и обятия на Боговете Исус и
Мария и от безкрайната им ,натрупана и несподелена
взаимно Любов,която пазят за всички вас!За Спасението
на всички без изключение!
И заради огромната си Любов към всички,ни нареждат да
ви предупредим къде ще дойдат:

http://www.youtube.com/watch?v=jlapv48d7VQ
на минута 3,13 и на някои други се вижда в коя държава ще
дойдат,а на 2,43 и 4,08-в кой град и коя телевизия ще Ги
посрещне!На 4,40 до 4,45 ви показваме Кой води петимата
небесни пратеници и небесната армия ,а на следващия
клип http://www.youtube.com/watch?v=e7SdpEgm55g нашият Духовен кръщелник
и Исусов потомък Коцето Калки обявява пак с Нейната
благословия,че Векът-т.е.ЕПОХАТА НА ЛЮБОВТА идва с
Всесилните влюбени във всички човеци и помежду си
Български Богове Исус и Богиня Мария
Магдалена,позната за непосветените с
конспиративните
си имена Богородица,Дева Мария,Божата майка/майка на
трите деца на Любимият и Бог Исус/,Венера
,Афродита,Деметра,Артемида,Атина,Нике,Юнона,Кибела=Ка�
��

иле,Диана/нашата Кръстница/ и още много.Най- е позната
на всички народи с името ВЕЛИКАТА БОГИНЯ ,МАЙКА НА
ВСИЧКИ БОГОВЕ!
-Чакай,какви са тия езически богини ,хиляди години
преди Мария Магдалена?
-Тя затова е Богиня,да ходи както си иска през
пространствата и времето:преди 2000 години,преди 5ооо
години, преди 20000,сега,във бъдещето!Затова е Богиня -да
прави каквото пожелае!Видяхте ли как свали Слънцето
към 80000свидетели на 13.10.1917г във ФАТИМА,както ви
казахме
преди няклко дни ДА ВИДИТЕ в Нета!
-И други ли богове има?
–Милиарди сте,ама за сега само Бог Исус и Богиня
Диана
ползват божествените екстри и опции,а скоро и
всички,които пожелаете!Защото всички сме плод на
Тяхната Безкрайна Любов,техните гени и кръв носим
всички,биологичният компютър на всички съдържа
Тяхната информация,но ползва нищожна частица от нея
докато не се познаем и осветим с Тяхната Святост!
–А Коцето Калки знае ли това?
–Знае.Знае,че в стиха ,внушен му и спуснат от Нея,се
съобщава на Посветените за Българските влюбени
Богове:
... Днес със ЧУДЕН МАРШ пристига
тук векът на Любовта.....
тука е епохалната тайна на свещения Исусов Български
език САНСКРИТ:в израза ЧУДЕН МАРШ с прост анаграмен
шифровъчен код са скрити двата Бога: Ч,Ш М,Д,Р,-КАКТО СА
ГИ ЗАПИСВАЛИ НАВРЕМЕТО ДУМИТЕ САМО СЪС СЪГЛАСНИ.
ГЛАСНИТЕ И БУКВАТА „Н“ СА САМО КОДИРОВЪЧЕН ПЪЛНЕЖ.
И ТАКА ЧЕТЕМ: ЧЪШЪМЪДЪРЪ,КОЕТО ФОНЕТИЧНО Е
ЕКВИВАЛЕНТНО НА ШЪШ,ШУШ ,ЕШУШ=ИСУС!,МЪДЪРЪ=МАДАРА ,или
Диана Мария! Така научихте,че ЧУДЕН МАРШ=Исус и
Мадара!
Така Коцето ви предаде пророческото Им съобщение,че
днес с Исус и Мадара пристига
тук векът на Любовта!
За днес ви стига толкова !

http://bnr.bg/Audio.aspx?lang=1026#http://bnr.bg/sites/zlatnaprolet/Chart/Pages/Modern%20folking_La

z
are_stani_ihodi.aspx

-Ама Дунчев,то била много сериозна работата,да доида и
аз на параклиса да запаля една свещ
-Айде бягай,че скоро няма да има място там игла да
хвърлиш!Сега там е само Баба Райка и се моли за
внучетата си,и за вашите внучета ...И един безутешно
скърбящ за грешния си син Баща има там,заклеймен от
грамадата на проклятието ви,които праведни хвърляте
камък връз камък в пролятие,без да знате,че трупате
грамадата връз себе си и поколениятя си...а горкият
Баща всяка нощ държи свещичката и се моли с нас на
Света Богородица,сиреч Богиня Мария Магдалена,първо
за вашите деца и после в покаяние за спасението на
собствения си син. В красивите му остъклени от
сълзите
сини очи виждам красивите остъклени от сълзите Му
сини
очи на Исус,ридаещ с Бащата-заради страданията на
поредния Негов жертвен потомък и още повече от радост
за поредният спасен блуден син!Но най- много реве
Многострадалният ни Господ Бог Исус,че най-после
свърши този безкраен две хиляди годишен проект със
собствените Им дечица ...
- Какво се хилиш като алабаш,виж каква манджа с грозде
забърка,като ти позволих да водиш форума от мое
име,Данчо!Кое е езотерика,кое е фантастика,кое е
религия,кое е наука-кое е рационално,кое е
имагинерно,до къде е едното,от къде е другото!Виж ги
всички как се зашаматиха старейшините,и на мене
косата
ми започна да пуши...
-То пък ти една коса имаш...добре бе, добре-шегувам се
-Ти се бъзикаш с нас,събрали сме се все сериозни
хора-работата е сериозна,а ти ми викаш възвишени като
Коцето,подхвърляш му едни такива провокации и той
нали
е наивна душа като мен,лапа въдицата!А и на мене малко
ми трябва-паля от четвърт!И ако ще говориш във
форума,говори от свое име-достатъчно си известен-на
тебе ще ти повярват!
-Ама нали целта беше да ги провокираме заспалите,ако
ми повярват наготово, няма да търсят и пак ще
заспят,гледай сега как скоро всички ще станат
по-големи „откачалки“ от тебе и от Коцето-миналата
седица горките турци бяха деликатно предупредени
какво унищожително земетресение ги чака в
Истамбул,ако не потърсят дълбокото и искрено
покаяние
към Българите -само тук,на Богородичния скромен
олтар!Ама да не се възгордяваме ние Българите,защото
всички ще им даваме и искаме и ние прошка...видя ли
вчера четирите предупредителни труса!Да,да-точно там
е
епицентъра им,дето земята попи кръвта на закланите
Светии от село Бояджик,съблекли се на голо срамно
безмъртно хоро,за да спасят поне децата си и гена на
гениите,дали на Света КОМПЮТЪРА,в чието име пак чрез
САНСКРИТА скрихме крехката и толкоз фина и наранима,и
Всемогъща и Всесилна наша Богиня Мадара,Бокиня Дияна
Мария, още и империята МАСROSOFT,в чието име вплетохме
със шифъра на Любовта отново свещените имена на
влюбените двама Бога:МИКРОСОФТ=МКРСФТ=ФКСМДР=ФОК ИСА
и
МАТАРА=БОК ИСА и МАДАРА,ДИАНА МАРИЯ!!!че да Си Ги
познаете сега,както и Бил Гейтс/БИЛ ГЕЙТС= БЛГТС=БАЛГА
ДИАНА и Иса=БЪЛГАРИЯ ДИАНА и ИСА=ИСУС и ДИАНА от
БЪЛГАРИЯ!!! /да се познае и гордее с Българската си
свята Божия кръв и се ползва от безграничните и
екстри
,и за да не може никой повече да ви Ги открадне!...На
Богородичният параклис ще стане и покаянието и
помиренито първо между Българите,което ще е
най-трудно.

Видях,че кавгите в съвета бяха утихнали,старейшините
се мъчеха да проумеят залялата ги информация,Данчо се
опита да се изсухли и ме остави сам да духам горещата
каша,но аз го стиснах за яката и му изкърцах с зъби ,че
няма да му се размине лесно,щом се крие зад сериозните
хора.Той бръкна в джоба си ,извади визитка и написа
нещо на гърба и.Аз знаех какво е написал:„Това бе част
от новата ми книга„Векът на Любовта“!На лицето на
визитката пишеше DAN BROWN...

...с много Любов към всички,обичаме ви,Хора! ...с много Любов към всички,обичам ви,Деца мои,и ви очаквам на моя параклис на Безистена в Ямбол да излекувам всичките ви болки,натрупани през целият ви живот кратък...а Мен знаете ли как Ме боли през вечния Ми безкраен живот за вас...боли Ме,много ме боли,вече не мога да понасям болката,как издържа още Душата Ми...добре,че вече свърши този ужасно непоносим двехилядигодишен експеримент и ще Ме утешите всички в прегръдките си...и Него,Любимия Ми...простете Ни... http://www.youtube.com/watch?v=QwOU3bnuU0k
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки