НФСБ на протест в Ловеч срещу мизерните пенсии


НФСБ на протест в Ловеч срещу мизерните пенсии
05 Април 2013, Петък


„Национален фронт за спасение на България“ и Обединените пенсионерски съюзи проведоха протестен митинг в Ловеч под мотото „Не на мизерията, искаме справедливи пенсии”.

Автор: Мария Цветкова

Привърженици на патриотичната партия се събраха пред театъра в града, за да изразят недоволството си срещу ниския стандарт на живот и пагубното управление на страната ни през последните 23 години, което ги е довело до крайна мизерия. Според статистиката близо един милион българи получават пенсии под прага на бедността.

Възрастните хора не скриха  разочарованието и гнева си от факта, че България, която те са градили, днес е разрушена и разграбена. Пенсионерите поискаха по-достоен живот със скандирания и  плакати, на част от които бе изписано: "Страдаме от съдбата си, страдаме и от управниците си" и "Искаме достойни пенсионерски съдбини".

Бурно аплодирана бе речта на Велизар Енчев -  член на Националния политически съвет на НФСБ и говорител на Обединените пенсионерски съюзи.: „Настояваме за реституция на пенсионерския труд. Нашата държава е изградена от българските пенсионери и тази реституция трябва да им бъде изплатена. Със специален закон възрастните хора трябва да бъдат овъзмездени за своя труд, за своя принос за създаването на материално-техническата база на България.“

Изказвания от трибуната в подкрепа на пенсионерите направиха и координаторът на НФСБ за Северна България Георги Георгиев, членовете на Националния политически съвет Мария Цветкова и Венцислав Тоцев, както и председателят на местната структура в Ловеч Пенка Таслакова и секретарят Иван Иванов. В протеста се включиха още ръководствата на партийните структури в Габрово и Троян и младежи от НФСБ .


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки