НФСБ: Не на лъжите на кметовете на София и Бургас


НФСБ: Не на лъжите на кметовете на София и Бургас
Протестът на столичани бе под мотото „10-те лъжи на Йорданка Фандъкова”
05 Април 2013, Петък


Национален фронт за спасение на България поиска оставките на герберските кметове в София (Йорданка Фандъкова) и Бургас (Димитър Николов) на паралелни протести в двата града на 1 април.

Автор: Георги Ваташки

В столицата митингът на родолюбивата формация се проведе пред сградата на общината под мотото „Десетте лъжи на Йорданка Фандъкова“. С викове „Оставка“ и лозунги „София - най-добър град за живеене на спонсорите на ГЕРБ“, и „София не вярва на лъжи“, стотици софиянци призоваха столичната кметица да последва примера на Бойко Борисов и да напусне поста заради неизпълнените й предизборни обещания.

„Йорданка Фандъкова е едно от ярките лица на провалената партия ГЕРБ, прогонена от властта от народния гняв. Преди шест години тя бе принудена да подаде оставка като заместник-кмет на града, заради недостига на места в детските градини. Днес през 2013 г. този проблем не само че все още съществува, но и се задълбочава. Фандъкова гарантира с лицето и подписа си, че ще го реши и ние я призоваваме да поеме отговорност за своята лъжи и да се оттегли, преди народното недоволство да я помело“, заяви от трибуната съпредседателят на Националния фронт Данчо Хаджиев.

Сред лъжите на Фандъкова протестиращите наредиха и нейните обещания за превръщането на София в европейска столица и гарантирането сигурността на гражданите. Вместо това незаконните високоговорители на джамията „Баня башъ" не са премахнати, Женският пазар в сърцето на София е същинска язва, а красивите сгради - паметници на културата се рушат. Общинарите от години нехаят за факта че хора биват разкъсвани от бездомни кучета и стават жертва на циганската престъпност, но вместо да се вземат реални мерки се наливат огромни средства в общинските фирми, като „Екоравновесие“.

„НФСБ и хилядите софиянци не се интересуват от оправданията на Йорданка Фандъкова за неизпълнените ангажименти към хората, които са я избрали. Факт е, че те са лъжи подобно на всички предизборни обещания на ГЕРБ“, категоричен бе Данчо Хаджиев.
В края на митинга съпредседателят на партията на СКАТ внесе в деловодството на Столичната община писмо с искането за оставка на софийската кметица.

В същото време народният гняв се изля и срещу друг любимец на Борисов – бургаския кмет Димитър Николов. С викове „Оставка и „Мафия“ стотици членове и симпатизанти на НФСБ поискаха оставката на градоначалника. Към тях се присъединиха много бургазлии недоволни от Николов, чието управление обрече хиляди на бедност заради растящата безработица и най-високите местни данъци в страната.

Протестиращите издигнаха плакати с „Бургас -най-добрият град за крадене“ и Морската витрина -счупена витрина с които призоваха кмета да не се крие зад безсмислени пиар акции и да поеме отговорност за разрухата на града, като се оттегли от поста.
От трибуната съпредседателите на НФСБ Валери Симеонов и Валентин Касабов, както и общинските съветници от патриотичната формация Георги Дражев и Ангел Божидаров, припомниха за кражбите на бургаските общинари и разрухата настъпила в резултат на пагубното управление на ГЕРБ.

Продължава да е в бедствено положение най-големият бургаски храм „Св. св. Кирил Методий“, който се разцепи заради ламтежите на частна фирма да строи подземен паркинг, както и заради липсата на контрол от страна на Николов. Строителните дейности на едноименния площад доведоха до сериозни щети и по фасадата на Бургаската филхармония. Преди седмица стана ясно, че пукнатини са тръгнали и по стените на намиращото се в близост до изкопа училище „Св св. Кирил и Методий“.

„Неясната съдба на тези три символа на Бургас - първият на вярата, вторият на културата , а третият на нашето бъдеще - децата, ни принуждава да застанем днес тук с вдигнати чела и да поискаме оставката на Димитър Николов и неговите чиновници. Тяхното управление е вредно за нашия град и манипулира хората с ненужни проекти с лъскав вид , които обаче не помагат на икономиката на Бургас.

Те не са донесли нито едно работно място за хилядите изнемогващи от бедност жители на града. Вместо да се вършат безмислени пиар акции с парите от Европа, трябва да се подаде ръка на умиращия дребен и среден бизнес, който се нуждае от тях именно сега – когато бушува икономическа криза“, категоричен бе Валери Симеонов.
Съпредседателят на партията на СКАТ изобличи бургаския кмет и затова, че не е изпълнил предизборната програма за първия си мандат.

„Какво остана от обещанията за съставяне на зелен кадастър и разширяване на околоблоковите пространства? Вместо това застрояването продължи, зелените площи бяха унищожени и вече е много трудно да бъдат възстановени. Николов обеща и съживяването на „мъртвите“ зони на града като дупката в самия център на Бургас, където трябваше да се издига Градският универсален магазин (ГУМ) Тази язва на нашия град няма да бъде ликвидирана, докато този кмет е на власт защото Николов участваше в една от фирмите-кандидати за изграждането на ГУМ- а и имаше директен материален интерес. Докато той не си получи своята комисиона, дупката ще продължи да загрозява нашия град.

Преди шест години кметът се зарече да ликвидира проблема с пустеещите сгради в центъра. на Бургас. Вместо това обаче редица здания - паметници на културата бяха разрушени Те бяха жертвани заради алчността на близки до ГЕРБ фирми, които издигнаха на тяхно място поредните кооперации. До 2011 г трябваше да бъде изградена инфраструктурата на комплекс Меден рудник, но той и до днес си остава „ничия“ земя, а жителите му са без ефикасен градски транспорт който да го свързва с центъра на града“.

Сред основните мотиви на Националния фронт за оставката на Димитър Николов са злоупотребите със средствата от европейските програми. Те бяха разкрити благодарение на сигнал на водещия на предаването „От упор“на телевизия СКАТ Димитър Байрактаров до българската служба, която следи за нарушения с еврофондовете – АФКОС. Бяха установени фрапиращи финансови злоупотреби при ремонта на бургаския Младежки културен център извършен с пари по програма „Регионално развитие“.

След края на митинга родолюбците преминаха в шествие по главните улици на морския град до рушащия се храм „Св. св. Кирил и Методиий“, където бе отслужен молебен за спасението на светинята на Бургас и за по-добър и достоен живот на българския народ.


Съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов изобличи бургаския кмет затова, че не е изпълнил предизборните си обещания

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки