Изборите като куклен театър


Изборите като куклен театър
Черна папка има за всеки, който пречи или не слуша
29 Март 2013, Петък


Новото е, че ще участват над 5 дузини партии, а старото е, че много неща ще се вършат под диктовката на Цветанов и компания

Автор: Ани Петрова

Предлагаме ви сценарий за предизборен етюд на тема „ГЕРБ не купува гласове – хората сами ги дават”. В театрото участват униформени (красиви като Калин Георгиев) мъже, милосърдни социални работнички, самотни възрастни хора и държавата – могъща и невидима като Светия дух. За останалото се информирайте от следващата, съвършено сериозна и официална информация:

Съвместни патрули на полиция, пожарна и социални работници ще посещават възрастните хора по домовете им и това ще се превърне в национален почин. Целта на мащабната превантивна дейност е тази уязвима група от хора да почувства грижата и присъствието на държавата по-осезаемо. Това заяви в Кърджали главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев, съобщи „Фокус”, като се позова на информация от ОДМВР - Кърджали.

И така, ако вие сте някоя си самотно живееща баба Гицка или дядо Сотир, като видите униформената на 2/3 тричленка или ще напълните гащите, или ще се върнете 70 години назад, но при всички положения ще се почувствате достатъчно обгрижен, за да гласувате правилно, нали.
Защото възрастните помнят времето, когато отново държавата и Партията бяха едно цяло, но Партията пак държеше под око дали я подкрепят на всички избори.

На полицията с любов 
Всъщност тази част от днешната история трябваше да се нарича „Царят дава, а пъдарят – не”. Това златоусто название е избегнато, поради наличието на жив и истински цар, както и поради абсолютно неподходящото сравнение на служебния (на служба при Борисов и Цветанов) премиер Марин Райков и какъвто и да е цар.

На 25 март, след като лично уважи едно служебно съвещание на полицейски началници, Марин Райков бодро обяви: Важно е да се отправи един ясен сигнал, че МВР ще следи за едно прозрачно и демократично провеждане на изборите.
Служебният премиер е посъветвал директорите на областните поделения на МВР да осигурят възможност за ротация (запомнете тази ключова дума – ротация!) на полицейските сили в различните райони. Идеята, по думите на Райков, е да се успокоят подозрения у гражданите за безпристрастност на полицаите към изборния процес. Освен това на полицейските шефове е указано да комуникират активно с РИК, като целта е да се идентифицират лицата, склонни да извършват търговия с гласове.

Няма начин едни избори да не са честни, когато на практика в тях ще участват всички служители на МВР (около 60 000, нали така?), загрижени за работните си места и много наясно, че госпожата генерал-министър всъщност все така е на ръчно управление от бившия министър Цветан Цветанов.

И понеже в МВР остана и главният секретар Калин Георгиев, то той не пропусна да обясни на премиера Райков кой командва парада в деполитизираното МВР.
„Ротация на служители на МВР за изборите ще има при необходимост, и то само на редови полицаи”, съобщи в интервю за „Хоризонт” главният секретар Георгиев и  подчерта, че няма да има ротация за 12 май на висши ръководни служители и директори на областни дирекции в МВР, защото това би било в разрез със Закона за МВР.

Освен това главният секретар на МВР Калин Георгиев сравни критиките на политици към МВР като с това да риташ вързан човек: ”МВР винаги е удобната жертва, защото трудно може да се защити. По отношение на обвиненията на политиците, бих могъл да кажа, че е малко подло от тяхна страна да отправят политически обвинения, защото ние не можем да влезнем в техния език. Това е като да риташ вързан”.

Главсекът допълни, че в МВР има събрана доста оперативна информация за хора и групи, които се занимават с купуване на гласове, тъй като колегите на Георгиев „са на терен и те знаят всичко, което се случва в поверените им области”.

Изборното тото: 5 от 65
Ден преди крайния срок за подаване на заявления в ЦИК, за участие в предсрочните парламентарни избори на 12 май точеха зъби и електорат цели 65 партии. Само за сравнение – на изборите през 2009 година участваха „едва” 18 формации. Но пък тогава всичко като че ли бе ясно – чакаше се Генерал-Спасител на бял кон, трансплантация на нов морал в политиката, въздаване на справедливост за прегрешилите и възмездие за триглавата ламя от предишното управление.

Сега любопитството е по-скоро кой от безсмъртните в политиката ще симулира възкресение – дали ГЕРБ, който е с диагноза „клан-клан-недоклан” или червената Столетница, направила 50-процентен лифтинг на лицата в листите си, или някоя от обединените десници – отломка нищожна от някогашната Синя мечта, или клонинг на безсмъртната червена номенклатура със скъсана пъпна връв и богат евростаж в биографията си.

Който и да е от тях – големият губещ ще е все един – онези, които излязоха на улицата, за да свалят една омразна и мразеща обикновените хора власт. И не защото всяка революция изяжда децата си (още повече тези, които са манипулирани в една или друга степен), а защото като цяло към властта отново са се отправили партиите на статуквото; радетелите на разделението „управляващи – поданици”; приятелите, но и слугите на олигарсите. Ако перифразираме фриволно любимата песен на спотаилия се Борисов, то „Батальонът се строява за пореден път”.

Повечето социолози прогнозират, че в 42-то Народно събрание най-вероятно ще има 5-6 формации. Това са ГЕРБ, Коалиция за България, България на гражданите, ДПС, „Атака” и вероятно още една формация: по-вероятно на патриоти като НФСБ или новото СДС на Кабаиванов.

ГЕРБ – безгрешните манипулатори
Вече знаете кой ще ръководи предизборния щаб на ГЕРБ, нали? Цветан Цветанов за пореден път ще прави избори и тук му е мястото да му признаем, че в тази си дейност той вече е много опитен, много оправен и – може да се каже – организиран като един истински министър на вътрешните работи.

А ето и посланията на ГЕРБ, които ще бъдат отправени на българските граждани като същи предложения, на които всъщност не може да се откаже.
Основното послание е „Имаме воля”! Според председателя на СОС Елен Герджиков с това послание ГЕРБ искат да кажат, че знаят какво трябва да се направи и имат воля да го постигнат (за да останат на власт).

Все в този дух, Цветан Цветанов отчете, че „в основната си част управлението на ГЕРБ няма грешки”. Сиреч, ако сте беден като половината българи, нещастен като същия дял поданици на Борисов и компания, безработен като мнозина или политиката на Дянков ви е довела до фалит – грешката е у вас, а не в телевизора на ГЕРБ.
А сега отворете ушите си и стиснете юмруци в джобовете си, за да не налетите на някой невинен.

„Ще предложим на избирателите пътя на истината и пътя на разума и ще им кажем начина, по който ще превърнем България в по-добро място за живеене”, рече при представянето на предизборния щаб на ГЕРБ Томислав Дончев. Бившият министър коментира, че ГЕРБ са доказали, че могат да носят отговорност и са платили не само собствената си сметка, но и сметката на другите.
След което Томислав Дончев обобщи: „Гордеем се с всичко, което постигнахме до момента”!

Честно казано, в този момент Бойко Борисов отново отсъстваше от сцената, та така и не се разбра дали министрите му се гордеят с това, което са постигнали за него лично или с оцеляването си в листите. Защото най-верните съратници на отсъстващия от сцената са на сигурни места в листите – и това са Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Делян Добрев, Ивайло Московски, Владислав Горанов. И разбира се Цветан и Бойко – в по две листи, за по-сигурно.


Тяхната полиция ги пази (депутатите от ГЕРБ Станислав Иванов и Иван Божилов разнасят чували с бюлетини в ОИК в София в изборната нощ през октомври 2011 г.)

В категории: Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
kotaka
01.04.2013 04:01:51
0
0
NA BARIKADITE I DA MREM S DOSTOINSTVO !!!
1
пацо
30.03.2013 18:13:13
0
0
Ние повече от 23 години живеем в куклен театър,където куклите се сменят периодично,според интереса на сценаристите и кукловодите.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки