Зелените спонсори на нашите пари


Зелените спонсори на нашите пари
28 Март 2013, Четвъртък


Парите не достигат никому и всеки иска да припечели повече, за да може да посрещне все по-нарастващите сметки и разходи.

Автор: Дина Харизанова

Затова по света са много разпространени вярванията в различни талисмани, които привличат богатството. Доста са и популярните сред народа стайни растения, за които се смята, че могат да осигурят материално благополучие.

Може би най-известна в този рейтинг е красулата (сн. 1), която наричат „дървото на парите” или „дървото на живота”.  Тази знойна южноафриканка расте почти във всеки български дом. Вярва се, че колкото по-добре се развива, толкова повече подобрява финансите ни. За да заставим красулата да „работи” с пълна сила по този въпрос, трябва да я посадим не в какво да е, а в зелена или още по-добре в червена саксия. Изсъхналите й листа не трябва да се премахват, а да се оставят сами да паднат. Почвата не трябва да се оставя да изсъхне, за да не се развали „магията”, но не трябва и да се полива обилно, тъй като корените на растението ще загният и то ще загине. А ако красулата цъфне, значи ще ви споходи неочаквано богатство.

„Златна жилка” крие и скромното иначе мушкато. Познавачите са забелязали, че като магнит за парите това цвете функционира най-добре, ако до него се постави саксия с азалия. С бронзов медал в това съревнование може да се окичи кактусът (сн. 2). Той не само пази материалното благополучие на дома от всякакви финансови изненади, но и го умножава. Трябва само да му се осигури ярка слънчева светлина и той непременно ще се отблагодари щедро за грижите. Вярва се също, че ако в един дом се отглеждат кактуси, то той няма да бъде нападан от крадци. Към „зелените спонсори” можем да причислим и загадъчния стаен бамбук (сн. 3), популярен и като Драцена сандера.

При това любителите на стайните растения са уверени, че привлеченият от това растение успех във финансовите дела се запазва задълго. Грижата за бамбука са минимални, като най-важното е да бъде обилно поливан, особено през лятото. За да му помогнем да привлича парите, е нужно да се постави редом с него статуя на жаба с монета в устата, характерна за фън шуй.

Списъкът от зелените биогенератори на богатство се увенчава с влаголюбивия папрат (сн. 4). Той предпазва стопаните от ненужни разходи, осигурявайки им стабилно финансово състояние. Според битуващите слухове, щастливците, получили огромно наследство, си спомнят, че преди това са се сдобили с това растение в домашната градина. Но още по-разпространено е поверието, че ако внезапно папратът зацъфти, макар учените да са доказали, че това е невъзможно – то в съответния дом ще се забрави завинаги що е то нужда от пари.


В категории: Горещи новини , Хубавият двор

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
П
09.11.2017 17:45:30
0
0
А къде са снимки №1 и 3?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки