Те ще правят избори


Те ще правят избори
15 Март 2013, Петък


„Това правителство е безпартийно. То е тук, за да даде гаранция, че вотът ще се състои по правилата“ – декларира служебният премиер Марин Райков, когато президентът обяви състава на новия кабинет.


Но дори и на чуждестранните политически анализатори е ясно, че в идните два месеца в България, фактически превърнатата, макар и временно, в „президентска република“, всъщност няма да се случи нищо друго, освен че съществуващото статукво ще бъде „консервирано“ до вота през май.
За това свидетелстват много показателни факти от биографиите на новите министри, на които обаче така и не бе дадена широка гласност в свикналите да угаждат на властта продажни медии у нас.

Новия министър на информационите технологи и транспорта Кристиян Кръстев например е брат на скандалната бивша областна управителка на Ямбол Таня Димитрова. По-късно тя беше назначена с лобирането на Николай Младенов за посланик в Хърватия. Преди две години бе обвинена, че е поредната „калинка“ и спечели присмеха на медиите с твърденията си, че знае шест езика, сред които и мъртвите латински, църковнославянски, библейски еврейски и библейски гръцки.

Димитрова твърди, че има и няколко дипломи за висше образование – богослов, журналист, юрист, икономист. Истината е, че е работила като медицинска сестра преди промените, пробвала се е и като журналистка. Така наречените й висши образования са изучавани ударно за две години.
Благодарение на осъдения кмет на Ямбол Георги Славов е получила апетитна поръчка да издава общински бюлетин срещу астрономическата сума от 120 000 лева, за което „Десант“ подробно писа още през есента на 2009 г.

Братът-министър до 2003 г. е работил във вестника на сестра си „Диалог“ като шеф на отдел човешки ресурси. Допреди 7 години пък е бил в много близки отношения с олигарха Николай Банев, като дори са имали участие в една и съща фирма.
Жената, която сменя досегашния регионален министър – Екатерина Захариева, беше главен секретар на Плевнелиев и негов зам.-министър. Тя обаче всъщност идва от Тройната коалиция. Била е директор на отдел „Правен“ в екологичното министерство, когато шеф там бе Джевдет Чакъров от ДПС.

Всички скандални сделки от това време са минавали през нея. Госпожата носи пряка отговорност за решаването на делото по аферата с плажа на къмпинг „Корал“ в ущърб на държавния интерес. Самата тя притежава три апартамента, закупени от нея в последните три години, като само единият струва 200 хиляди лева.
Министърът на околната среда Юлиян Попов е брат на бившия шеф на „Отворено общество“ Стефан Попов. Той има филологическо образование и е бил дописник в изданията  на Иво Прокопиев „Икономедия“.

В същата медийна група работи и съпругата на президента Юлияна Плевнелиева. За него стана ясно, че е с двойно гражданство – българско и британско, а според чл. 110 на Конституцията членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани.
Професор Иван Станков е новия министър на земеделието и храните. Този човек е ортодоксален комунист, много близък на Сергей Станишев и бившия кмет на Стара Загора Евгений Желев. Биографията му започва като бригадир на животновъдна ферма и главен зоотехник в някогашното АПК “Граничар” на  Болярово.  През 2007 г. е избран за общински съветник в Града на липите от червената листа.

Досегашният и новият министър на икономиката Делян Добрев и Асен Василев пък се оказаха съученици в Хасковската езикова гимназия. Освен че са търкали едни и същи чинове, двамата са пели заедно и в училищния хор „Лира“. Самият Асен Василев пък е започнал кариерата си радиоводещ. 

А че няма да станем свидетели на никакви положителни промени в страната, вече говорят самите действия на министрите. Само ден след като зае поста си новоназначеният социален министър Деяна  Костадинова заяви пред БНТ, че пенсиите няма да се вдигат от 1 април, противно на обещанията на премиера Марин Райков, който още при встъпването си в длъжност се зарече, че служебният кабинет ще се погрижи за „подобряване положението на българските пенсионери“.

Костадинова обяви, че в програмата на правителството са заложени единствено еднократни помощи за най-крайно нуждаещите се групи от населението.


В категории: Политика , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
П. Рангелов
20.03.2013 18:03:33
0
0
Свършени сме.
2
pensioner
18.03.2013 05:58:25
0
0
"Стари курви,с нови нрави,
нашепват девствени слова."
1
пацо
16.03.2013 06:53:59
0
0
Да,ще правят избори,така както им е наредено,за това изобличавайте ги,но с проверени и достоверни факти,имате в СКАТ,достатъчно водещи добре запознати с техниката на излагане на фактите,така че да се възприема без натрапване от публиката.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки