Започнаха работа с цензура срещу СКАТ


15 Март 2013, Петък


Още в първите минути от официалното си встъпване в длъжност тази сряда, новото служебно правителство демонстрира, че цензурата срещу телевизия СКАТ

Автор: Мария Цветкова

ще продължава да бъде налагана занапред и от новия състав на кабинета.
След като представи министрите си в сградата на Министерския съвет, служебният премиер Марин Райков обяви, че ще отговори на журналистическите въпроси по време на пресконференция в Министерството на външните работи. Но както се случваше месеци наред при управлението на ГЕРБ,  когато външен министър беше Николай Младенов, и сега екипът на телевизията бе спрян на входа на институцията. Така още в първия работен ден на новото правителство телевизия СКАТ не бе допусната до първата пресконференция на новия служебен премиер Марин Райков, който изпълнява и длъжността външен министър.

Въпросите, които искаха да му зададат репортерите на патриотичната медия, бяха свързани с това дали ще продължи политиката на лустрация спрямо посланиците, сътрудничили на Държавна сигурност. А също и защо през 2011 година е нарушил закона за дипломатическата служба, организирайки като посланик в Париж предизборна среща на Росен Плевнелиев – тогава кандидат за президент на ГЕРБ, с представители на френския сенат и със Силви Вартан?

Заради тенденциозното отношение от страна на Министерството на външните работи към екипите на ТВ СКАТ медията ще сезира Комисията по дискриминация.


В категории: Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
така е,
19.03.2013 17:28:23
0
0
подберете по-културен начин на задаване на вьпроси и ще ви пускат
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки