Високо напрежение около поредната „калинка“


15 Март 2013, Петък


По времето на соца беше много популярен вицът, с който се обясняваше защо улиците на столицата все са разкопани – щото се била търсела дипломата на Тодор Живков.

Автор: Диана Славчева

С днешна дата трябва да се копае и под софийското метро, белким най-сетне се открие дипломата на последната гербаджийска „калинка“ Юлиана Иванова.
Макар госпожата да изкара официално на поста като шефка ДКЕВР едва два-три дена, вече в оставка свари да гласува решението на регулатора за някакво мизерно намаление на цената на тока. След което се разбра, че нямала тапия за висше образование.

Този вторник се очакваше Иванова да представи уж такава пред медиите, но тя изчезна безследно и до ден днешен не е открита, въпреки че колегите й от ДКЕВР я издирват упорито. Бившият икономически министър Делян Добрев си посипа главата с пепел, че не е поискал документа предварително.

Както стана ясно, след десетгодишно следване в Техническия университет и след няколко прекъсвания, през 1997 г. ексръководителката на държавния регулатор е изгубила окончателно студентските си права и така не бе открита каквато и да е следа от пребиваването й в друг вуз. 
Да се надяваме, че с падането на ГЕРБ от власт ще се сложи край на порочната практика в страната с най-много висшисти на глава от населението да бъдат назначавани на най-високите постове персони или с фалшиви дипломи, или пък изобщо без завършена степен на образование над средното.

Започнахме с виц, и с виц ще завършим, ама от по-ново време. Сега актуалният анекдот е, че „За БКП най-страшен беше врагът с партиен билет. А за ГЕРБ най-страшен е врагът с истинска диплома“.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки