Данъчни „горят“ предизборно


15 Март 2013, Петък


Предсрочните парламентарни избори доведоха до неминуеми трусове на всички нива във властта.

Автор: Илияна Христова

Шефът на дирекция „Събиране” в НАП-Варна Мирослав Нонев бе арестуван във вторник.
С него за 72 часа зад решетките попаднаха и подчинените му Мариана Димитрова и Бехтие Османова. Те са обвинени в пране на пари и търговия с влияние.

Нонев заема поста от 2003 г. „Задържа се при НДСВ, тройната коалиция, дори ГЕРБ не го бутна. Успяваше да им се хареса. Сега обаче пластовете се мърдат, не се знае кой ще управлява занапред, явно има за какво да го подгони полицията”, разказаха негови колеги.
Описват го като прецизен, интелигентен, членувал в клуба на МЕНСА. Според добре информирани източници арестът на тримата не е заради пряката дейност на Цонев в отдела по събиране на вземанията, а се отнася до ревизии на фирми.

Бехтие Османова пък отдавна е в устите на колегите си в НАП. Родом е от Кубрат. Във Варна първоначално демонстрирала скромност, но изведнъж започнала да се движи с луксозен джип, да носи маркови дрехи. Богатството си тя обяснявала с успех от тотото.
На разследващите казала същото – ударила джакпот от 7 млн. лв.


В категории: Общини , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
пацо
16.03.2013 07:01:51
0
0
Цялата ни държавна и общинска администрация е съставена от безброй,партийно,роднински,финансово обвързани рояци от калинки,чийто единствена цел е безметежно съществуване на гърба на данъкоплатците.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки