Авер на Б. Б. строи незаконно в парк


Авер на Б. Б. строи незаконно в парк
Протестиращите във Варна искат да спрат поредния строеж в парка
15 Март 2013, Петък


Варненските протестиращи разкриха поредния градеж в Морската градина

Автор: Илияна Христова

Незаконен строеж вдига на пъпа на Морската градина Александър Сталийски, довереник на Бойко Борисов. Това установи Община Варна в разгара на протестите. Градежът е до Делфинариума, на хвърлей от ръба на ската, с прекрасен изглед към морето.
Александър Сталийски е бизнесмен и председател на Федерацията по културизъм.

Спътничка в живота му е манекенката и телевизионна водеща Вили Сечкова. Последните години се прочу като близък приятел на Бойко Борисов. Верните на ГЕРБ медии изобилстват с мазни репортажи как двамата играят карти, футбол, ходят на мачове на “Левски”, веселят се. На читателите се внушаваше, че трябва да харесват този разгул.
Сталийски е спряган и като част от кръга “Котараците”, който завземаше бизнес територии, докато Борисов бе кмет на София и премиер. От своя страна Вили Сечкова също разви бурна продуцентска дейност.

Бизнесменът е от знатен род. Дядо му е бил депутат и член на правителството на Багрянов, разстрелян е от народния съд. Баща му оглавяваше Военното министерство при Филип Димитров. Сталийски-младши получи в наследство реституирана вила в Морската градина на Варна.

На 24 октомври миналата година той и Катя Сталийска (родственица) получават разрешение от общината да ремонтират вилата. Няколко месеца преди това е получена зелена светлина и от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ремонтът трябва да се извърши така, че да няма промени във външните очертания на сградата, както и да не се изграждат носещи конструкции. Въпреки това проверка на Община Варна устоновява на 21 февруари, че са изградени триметрови фундаменти, излята е плоча.

Вместо нова вила – палат.
“Нарушени са няколко законови разпоредби”, съобщиха от пресцентъра на кметството.
Александър и Катя Сталийска са възложители на строителството. Монтажните работи са дело на фирма ББК. В нея мажоритарен собственик е Антон Краус, син на бившия транспортен министър Вилхелм Краус. Община Варна съобщи още, че фирмата не е разкрила изискваната от закона строителна площадка и не е водела заповедна книга.

Кметството пусна известие за незаконното строителство на 11 март, т.е. 18 дни след откриване на нередностите и съставянето на констативен акт. А нямаше въобще да го стори, ако на 9 март варненските протестиращи не се бяха събрали в Морската градина. Същия ден те проведоха митинга си в парка. Тръгнаха “на лов” за незаконни строежи и се натъкнаха именно на градежа на Сталийски. “Фейсбук” бе изпълнен със снимки на строителните дейности в имота му.

Схемата “По документи ремонт, на практика – ново строителство” позволи в последните 10 години да бъде застроена голяма част от Морската градина на Варна.


Александър Сталийски

В категории: Общини , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Кънчо Путкодеров
15.03.2013 20:42:44
0
0
Типично по герберски!!! И ще го спрат ли строежа? Колкото събориха "скромното бунгалце" на Марешки на плажа!!!![lol]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки