И в Пловдив поиска оставката на кмета си


И в Пловдив поиска оставката на кмета си
Пловдивският градоначалник Иван Тотев привлече недоволството на хората от втория по големина български град
08 Март 2013, Петък


Това е несериозно, няма да се махна, отсече Иван Тотев

Автор: Камен Христов

Оставката на кмета Иван Тотев поискаха протестиращите в Пловдив. За оттеглянето му първоначално се обяви рокерското братство под тепетата. „Смятаме, че управлението на ГЕРБ съсипва малкия и среден бизнес”, заяви представителят на рокерите Атанас Червенков – Райфъла.  Той настоя Тотев да върне данъците, да премахне таксите за ясли и детска кухня, след което да си подаде оставката. Хора като Иван Тотев и варненския кмет Кирил Йорданов съсипват реномето на Бойко Борисов и заради тях той си е подал оставката, смятат рокерите.

Атрактивните мотористи са възмутени, че хотелът на семейството на Иван Тотев е запълнен на 90 % заради редовни семинари от различни министерства и общинска администрация, докато бизнесът под тепетата изнемогва. Към искането на рокерите за оставка на Тотев се присъединиха и бизнесмени. Част от тях имат магазини на главната търговска улица и са недоволни от новите регулации за рекламните табели. Инспектори им пишели актове, тъй като рекламите нямали архитектурен проект. Той обаче трябвало да се изготви от точно определени архитекти.

Представителите на бизнеса са гневни и от символичното сваляне на такса „Битови отпадъци” за бизнеса. То било толкова малко, че дори предприемачите се чувствали обидени. В същото време останалите местни данъци скачат с близо 40%, което не било нормално по време на криза.
На протеста в деня на националния празник по улиците на Пловдив излязоха 10 000 души. Те поискаха оставката на кмета с викове „Долу Тотев!”.

Тези призиви са част от предизборния политически сценарий и са несериозни, коментира Тотев. „Пловдив и развитието на града не се харесва на някои политически ръководители. Те знаят, че не могат да постигнат добър резултат на изборите и вече започват друга кампания”, заяви той. Така че исканията на хората били „упражнения на тема събиране на електорат”.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки