Кой ще представлява народа


Кой ще представлява народа
Цветан Симеонов
01 Март 2013, Петък


Олигарси и хора на Сорос ще напътстват служебното правителство

Автор: Десант

Прозрачността, обещана от президента при организацията на изборите и сформирането на служебното правителство, се оказа само прах в очите на електората. От трибуната на парламента държавният глава се зарече да бъде създаден граждански борд, съставен от лидерите на протестите, който да следи за свободата на вота.

Функциите и задачите на тази дружина, дефинирана като „консултативен орган към служебното правителство“, е да сътрудничи при „вземането на решения, становища и приемане на инициативи от служебното правителство за развитие и провеждане на публичните политики в полза на българските граждани“. И още – да обсъжда и дава мнения по проекти на нормативни актове и решения на служебния кабинет по особено важни въпроси от обществена значимост.

Само час след изявлението на Плевнелиев в четвъртък пред парламента, когато обяви 12 май като евентуална дата на предсрочния вот, до медиите стигна информация за тайно посещение на скандалния олигарх Огнян Донев при държавния глава. Оказа се че тази визита не е случайна.

Малко по-късно през деня бяха оповестени 35 души, поканени за членове на така наречения Обществен съвет към бъдещия служебен кабинет. Шокиращо, сред имената на превърналите се в последните дни в народни трибуни предводители на протестите, лъсна и това на въпросния олигарх.

Иначе списъкът е оглавен от деветима лидери на всенародните бунтове като Янко Петров Ангел Славчев и Людмила Манова. Виждат се и водещите синдикалисти Константин Тренчев и Пламен Димитров. Съдбините на държавата ще решава и шефът на полицейския синдикат Валентин Попов.

Но фигурите със съмнителни бизнес интереси, които се срещат в така планирания Обществен съвет, не се изчерпват само с персоната на Огнян Донев. Прави впечатление, че рамо до рамо до него се нареждат и така наречените експерти от кръга на Иво Прокопиев –  Георги Стоев от „Индъстри уоч“, Антоанета Цонева от „Институт за развитие на публичната среда“ и Георги Ганев – шеф на соросовия „Център за либерални стратегии“ Стоев и Ганев работят и за печално известната фондация на Джордж Сорос „Отворено общество“, известна със своята антибългарски позиция.

Обществена тайна е и, че именно магнатът с унгарско-еврейски произход Джордж Сорос стои зад „Проекта „Борисов“. Очевидно отново той ще е човекът в сянка, който ще внедри своите марионетки в управлението на страната ни. След университетските преподаватели, които също ще дават акъл на служебния кабинет, виждаме пък Даниел Смилов – също човек на Сорос и кадър на неговия Център за регионални стратегии. Сред избранниците се мъдри и политологът Огнян Минчев, шеф на близката до унгареца асоциация „Прозрачност без граници“.

Все пак за цвят Плевнелиев е включил в списъка и екологът  Тома Белев, който първи алармира за „Дюнигейт“. В консултативния орган са се намърдали също шефът на Българската стопанска камара Божидар Данев и ръководителят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.
Председател на Обществения съвет ще бъде вицепремиер, посочен от служебния министър-председател. 

Предположения
През последните дни в медиите упорито се тиражира тезата, че най-вероятният служебен премиер ще е юристката Екатерина Захариева, която беше зам.-министър на регионалното развитие и благоустройство при Плевнелиев, а в момента е главен секретар на президентството. Именно близостта й с Росен Плевнелиев може да се окаже нож с две остриета според политолози. Защото ако  новият служебен премиер сгреши или не се справи с кризата,  отговорността ще падне върху президента.

Според неофициални източници най-вероятни вицепремиери бъдещото служебно правителство ще бъдат съветникът на Плевнелиев по икономика и иновации Евгени Ангелов и шефът на кабинета на държавния глава президента  Цветлин Йовчев. Има вероятност Ангелов да седне на стола на Делян Добрев, а Йовчев да замести Цветан Цветанов.
За министър на правосъдието се готви друг кадър на Плевнелиев – юридическия му съветник Росен Кожухаров, а за социален министър – Деяна Костадинова, която е секретар по социалните политики.

Интересен е и фактът, че Мирослав Найденов се опитал да лансира за служебен земеделски министър своя заместник Цветан Димитров, но от „Дондуков“ 2 обсъждали името Иван Тодоров, който е собственик на известна винарска изба.



Списък на поканените за участие в консултации на 01 март от 14.00 ч. в администрацията на президента
1. Янко Петров
2. Мариана Христова
3. Ангел Славчев
4. Янко Андреев
5. Дончо Дудев

6. Людмила Манова
7. Георги Арсов
8. Светлин Тачев
9. Иван Петров
10. Ангел Георгиев - Националното представителство на Студентските съвети

11. д-р Цветан Райчинов - Български лекарски съюз
12. Представител на пациентските организации и сдружения
13. Богомил Николов - Българска национална асоциация “Активни потребители”
14. Георги Русанов - Национален комитет по проблемите на възрастните хора  
15. Елка Тодорова - Националния съвет за интеграция на хората с увреждания

16. Константин Стаменов - Българска федерация на индустриалните енергийни консуматори
17. Иван Милов - Офицерска легия „Раковски”
18. Валентин Попов - Председател на УС на СФСМВР
19. Георги Богданов - Национална мрежа за децата
20. Пламен Димитров – КНСБ

21. Д-р Константин Тренчев –КТ „Подкрепа“
22. Тома Белев - Коалиция „За да остане природа в България“
23. Огнян Донев –КРИБ
24. Божидар Данев - Българската стопанска камара
25. Цветан Симеонов - Българската търговско-промишлена палата

26. Васил Велев - Асоциация на индустриалния капитал в България
27. Антоанета Цонева - Институт за развитие на публичната среда
28. Георги Ганев - Център за либерални стратегии
29. Гинка Чавдарова - Национално сдружение на общините в Република България 
30. Боян Кулев – представител на българските общности зад граница

31. Биляна Гяурова-Вегертседер - Български институт за правни инициативи
32. Огнян Минчев  - Асоциация “Прозрачност без граници“
33. Георги Стоев - Индъстри Уоч
34. Доц. д-р Даниел Смилов – СУ „Св. Климент Охридски“
35. Доц. д-р Антоний Гълъбов – Нов Български Университет


Огнян Донев Aнтоанета Цонева Антоний Гълъбов В списъка фигурира и Константин Стаменов, който е досегашен член на  Консултативния съвет за индустриална стабилност към... министъра на икономиката, енергетиката и туризма. Васил Велев Екатерина Захариева

В категории: Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Див Дядо
05.03.2013 15:21:12
0
0
Георги Русанов не може да бъде представител на пенсионерите,тъй като е нелигитимен съглашател(((
От 07.12.2012 в президентството е депозирано искане за среща, във връзка със връщане в парламента на ЗДБ в социалната му част и до05,03,2013 Росен Плевналиев все е зает и все няма време..........
На това му се казва ТИПИГЬОЗЛЪК, а на Георги Русанов нещо по-така...
И така (((((

Сашо Радев - ТВ СКАТ -Трета Възраст
1
пацо
01.03.2013 10:30:38
0
0
Десант,добре отразявате зависимостта на президента,но това трябва да стане и по телевизия СКАТ,защото факти ще научат повече хора,а ние се готвим за избори,както виждате ГЕРБ е впрегнала всичко и всички в името на властта,АТАКА,чрез телевизия АЛФА,отразява и коментира директно събитията на улицата,като показва съпричастност към тях,къде е НФСБ,пълно мълчание,а имат телевизия в ръцете си,така не се печелят привърженици.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки