Ден на любителското творчество


Ден на любителското творчество
Тази година празникът ще бъде на 1 март
26 Февруари 2013, Вторник


След няколко дни предстои да се отбележи официалния ден на читалищните дейци.

Автор: Веселина Николова

Празник, посветен на творците и изпълнителите на любителско творчество, които се изявяват в различни области на изкуството.
По този повод в Кюстендил ще се проведе традиционния от няколко години пищен спектакъл, който пък ще съвпадне с посрещането на Баба Марта на 1 март.  Тържеството ще започне в 13.00 часа и ще продължи до 21.00 ч. в Общинския драматичен театър.

„С този така наречен преглед на любителското творчество даваме възможност на всички художествени самодейци, желаещи да се представят и да направят един прекрасен празник, както за себе си, така и за публиката“, разказва Слава Соколова, координатор на читалищната и художествената самодейност към кюстендилската община.
„За всички самодейци е важно не само да репетират в салоните, но и да имат достатъчно много изяви. Да чувстват, че са ценени. Точно затова даваме възможност всички да се съберат на една обща сцена, за да покажат какво могат, да се запознаят едни с други и след това да контактуват и да си помагат взаимно“, допълни още тя.

Тази година желаещите да участват в проявата са толкова много, че организаторите са решили да се проведе в Драматичния театър. На неговата сцена ще се изявяват не само състави към читалища от общината, но и танцови сдружения и изпълнители от неправителствени организации, училища и т. н.
Публиката ще има възможност да види много и различни изпълнения на изключително талантливи българи. Но не такива, които се изявяват в телевизионните риалита, а самобитни и неподправени, здраво свързани с народните традиции, казват организаторите.


В категории: Горещи новини , Духовни средища

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки