Енерго-про запечата с талашит офис във Варна


22 Февруари 2013, Петък


Всяка вечер сградата на дружеството е обстрелвано с камъни, тухли и бомбички

Автор: Илияна Христова

Енерго-про закова с талашитени плоскости вратите и прозорците на варненския си офис. Решението бе взето след двуседмичната канонада с камъни, тухли и бомбички от страна на протестиращите. И защото от ЕРП-то разбраха, че бунтът срещу тях няма да спре толкова лесно.

Всяка вечер на улиците там излизат по няколко хиляди. Негодуванието срещу несправедливото отчитане на ел.енергия не секна и след драматичната сряда, в която премиерът Бойко Борисов хвърли оставката на целия си кабинет.
Вместо да се приберат по къщите си, както очакваха управляващите от ГЕРБ, демонстрантите в морската столица продължиха да проявяват съобразителност и да сменят тактиката си.

Тези, които следят какво се случва в момента в страната помнят, че така например в понеделник вместо към Аспаруховия мост, множеството се насочи към изхода за Златни пясъци и блокира пътя за курорта. На следващия ден окупира Морската градина, където почете годишнината от обесването на Апостола на свободата Васил Левски.
Най-многолюдното шествие се състоя в неделя, когато се включиха над 20 000 души. Тогава обаче пострадаха доста невинни граждани.

Автомобил с добричка регистрация не успя да спре навреме и се изпречи на потока от хора, след което буквално бе огънат от вандали. Ексцесиите не са дело на мирните протестиращи, а на една малка група младежи, главно агитки, които се включват, за да трошат. Демонстрациите преминават и с несекващ опит да бъдат яхните от партиите.
Най-дейни са “Атака”, ВМРО и БСП. Волен Сидеров планираше да се включи в неделния протест. Поне така съобщи ден по-рано пресцентърът на “Атака”. Но се отказа в последната минута от страх, че ще бъде основателно освиркан.

Отвратително лицемерие демонстрира и структурата на “България на гражданите”. Две трети от хората на Кунева във Варна са бивши членове на НДСВ. Както е известно, ЕРП-тата бяха проданени при управлението на царската партия и ДПС. Но куневите “граждани” се включиха в митинга, там бе и бившият депутат Стелиян Гроздев. Той се прочу като един от най-големите мълчаливци в парламента. Съвсем логично множеството не го разпозна. Тъй Гроздев се отърва от линч.

“България на гражданите” обаче не се размина с народния гняв. Партиен транспарант на бул. “Ген. Колев” бе обстрелван с яйца в нощта срещу неделя.
В хода на протеста се появиха спорове кой да води дружината. Архитект Калина Павлова и т.нар. общественик Кънчо Бонев се включиха в инициативния комитет, оглавил демонстрациите. Към тях веднага полетяха обвинения в електронните мрежи, че участват в абсолютно всички протести и водят лични войни. Бившият футболист на “Спартак”, “Черно море” и националния отбор Иван Петров няколко пъти показа, че иска митинга да започне когато той каже, както и да свърши, когато лично го закрие. След което получи обвинения от тълпата: “Ти какъв си, кой те избра?”


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки