Данъчни си направиха битпазар в интернет


Данъчни си направиха битпазар в интернет
Бургаските данъчни продават бензиностанция в Сливен, като искат за нея минимум 135 840 лева
12 Февруари 2013, Вторник


НАП вади на аукцион колекционерски ретро автомобили, вторични суровини, въдици и дори декари гори

Автор: Здравка Христова

Няма нужда да търсите лобист в Земеделското министерство, ако сте решили евтино да си напазарувате няколко десетки декара гори. За целта е достатъчно да влезете в новия интернет магазин на НАП и там на воля може да избирате гора или нива – кеф ти на морето, кеф ти в центъра на България. Документално всичко е изпипано, а цените са шарени, според портфейла на кандидата.

Аукционът на НАП продава например 9,9 декара нива с лице на пътя Варна-Бургас в землището на Равда в местността Чешме тарла само за 305 000 лв. Друг парцел в Равда разкрива невероятна възможност да си вдигнете кокетно комплексче – 3 декара вървят за 40 000 лева. Ако не ви хареса, можете да се явите на търг във варненската данъчна служба, откъдето може да се сдобиете за смешните 30 000 лева с половин декар петно за застрояване в Слънчев бряг.

Близо 4 декара иглолистна гора на пътя между Св. Влас и „Елените“ в местността Ага чешме пък излиза на тезгяха за 50 хиляди лв. Имотите се продават от данъчните като обезпечение по ревизионни актове или за покриване на дългове към хазната. По същата схема без 34 декара широколистни гори в Арбанаси до телевизионната кула остава един от босовете на ЦСКА.

46-годишният перничанин Иво Иванов - Праховеца се прощава с горите си в архитектурния резерват в центъра на България заради дългове по ревизионен акт на боклукчийска фирма  в Шумен „Титан БКС“ ООД. Данъчните изкарват за продан горите му за първи път като им искат 268 000 лв. Китните лесове се ширят в местността Новите лозя на входа на Арбанаси и предлагат живописен изглед към Велико Търново и Царевец. За да покрие финансовите щети по ревизията на шуменската компания, Иво Иванов е дал за обезпечение и чисто нови кафе-бар с три магазина и още една сграда в центъра на родния си Перник. За тях данъчните са обявили начални тръжни цени съответно от 252 000 лв. и 70 000 лв. В интернет магазина на НАП купувачи чакат близо 3000 вещи и активи на стойност около 5 млн. лв. – апартаменти, леки коли, камиони, търговски обекти.

Бургаските данъчни пък продават бензиностанция в Сливен, за която искат 135 840 лева.  В продавалника на Агенцията присъстват и колекционерски автомобили. Скъпите мъжки играчки са напълно реставрирани и са в отлично състояние за достолепната си възраст. За „Додж флуид драйв", произведен 1948 година, с шестцилиндров двигател и 102 конски сили например, е обявена начална тръжна цена от 26 000 лева. „Пакард ултраматик“ от 1951 г., с осемцилиндров двигател, напълно автоматична скоростна кутия и 150 конски сили пък върви за не по-малко от 35 000 лева. Ретро колите досега са присъствали в активите на фирма на среден данъкоплатец от варненския район.

Разнообразието в данъчната автокъща се допълва от полуизтърбушен червен „Форд”, който бургаските данъчни продават в Сливен при начална цена под 400 лева. На принципа „За всекиго по нещо“ за „Вартбург” с преправен номер на рамата и изцяло ръждясало купе от НАП в Пловдив искат 200 лв. Биташки привкус на данъчното тържище придават ненужните вече доказателства, пълнили доскоро складовете на съдилищата по влезли в сила присъди. Така например от приключило вече наказателно дело от общ характер на районния съд в Хасково данъчните са се сдобили с чувал от зебло с обгорените в него 23 кг медни проводници.

От съда в Пещера пък през публичните изпълнители на НАП в интернет магазина купувачи чака една смачкана медна тава, рама за велосипед и табла на легло. Заедно с още кабели, метални гюмове и автомобилни багажници, данъчните са събрали от Пещера, Кърджали и Тополовград 1300 кг скрап, който продават при начална тръжна цена 148,40 лева. 4200 кг са цветните метали след приключило дело в съда в Златоград. Наддаването за бакъра започва от 669,10 лева.

Само срещу 150 лева може да станете горд стопанин на две жълти каруци с регистрационни табели от пловдивското село Говедаре, които вървят задължително в комплект с още 17 други вещи – газови и кислородни бутилки, оксижен и маркучи. Ако те не ви трябват, алтернативата е да броите 70 лева на великотърновските данъчни, които продават за тези пари само каруца с произход от град Левски. Полицейски радиостанции „Алинко” заедно с металотърсач, изтърбушени мобилни телефони, изкривена лопата, два компютъра в добро състояние, електронна везна и още към двадесетина други вехтошарски изкушения се продават накуп за 321,30 лв. начална тръжна цена.

С офертата на обща стойност 324,70 лева малък квартален рибарски магазин може да бъде зареден с 64 въдици и 670 метра мрежи. В същото време свиленградската митница освобождава складовете си от шевни машини и дрехи втора употреба, CD-плейъри, дрелки, сателитни приемници, телевизори, косачки или общо 565 артикула, които се продават накуп  за 407,65 лева. На виртуалния тезгях са изложени още стотици панталони, пуловери, суичъри – чисто новички, но... мокри.

За да не мяза съвсем на долнопробен битак, интернет магазинът на НАП предстои да извади изделия от благородни метали и скъпоценни камъни, както и оръжия, боеприпаси, та дори лодки и яхти, самолети и вертолети. Засега обаче тези артикули липсват по рафтовете в сайта на данъчния оказион.


Футболният бос Иво Иванов - Праховеца  ще се прости с 24 декара от терените си до телевизионната кула в Арбанаси За този „Додж флуид драйв” от 1948 г. отНАП-Варна са обявили първоначална цена от 26 000 лв.


0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки