Как да се лекуваме с цитрусовия плод


Как да се лекуваме с цитрусовия плод
07 Февруари 2013, Четвъртък


Рецепта 1 (при хрема): Хремата може да се излекува, като в двете ноздри се капват по 2-3 капки лимонов сок и вечер се прави гаргара също с лимонов сок.


Рецепта 2 (за прочистване на организма): Сутрин на гладно се пие сокът на 2 лимона, смесен с вода. Заедно с това, в продължение на две седмици се приема и жълт кантарион – 2 супени лъжици от изсушената билка се заливат с 400 мл вряща вода и се оставят да кисне 1 час. Прецежда се и се приема 3 пъти дневно по 100 мл след ядене.

Рецепта 3 (за прочистване на черния дроб): Вечерта преди лягане до леглото си поставяте грейка, 2 чаши зехтин и 2 чаши лимонов сок. На всеки 15 минути изпивате по 3 супени лъжици зехтин и по 3 супени лъжици лимонов сок. За лечението са ви необходими по 200 мл зехтин и лимонов сок. След това загрявате с грейката в продължение на 2 часа тази област от тялото, където се намира черният дроб. Червата ще се „обадят“ рано сутринта.  После закусете с лека храна. Може например с диетична извара и чаша шипков чай.
След 3-4 седмици повторете прочистването и го правете дотогава, докато престанат да се изхвърлят билирубинови частици. Обикновено са достатъчни 2-3 процедури.

Рецепта 4 (за лечение на ангина): Изпива се сокът от 1 лимон и след това се приема топъл билков чай от лайка или липа. Процедурата се повтаря 3-4 пъти дневно.

Рецепта 5 (за лечение на синузит; Петрана Филипова, Стара Загора): Смесват се сокът на 1 лимон и 1 глава червен лук. Добавя се 1 супена лъжица (4-5 кристалчета) счукана на прах морска сол и 5-6 капки газ. Сместа се съхранява в хладилник, а от нея всеки ден по 3 пъти се капват по 2 или 3 капки в носа. Тази процедура облекчава значително състоянието.

Рецепта 6 (при камъни в бъбреците): 1 кг лимони се измиват хубаво и се нарязват на парчета. Към тях се добавят 1 кг магданоз и 1 л вода. Вари се на слаб огън, докато стане наполовина. Прецежда се и се пие по 1 кафяна чашка сутрин и вечер.

Рецепта 7 (при деформация на шийни прешлени; Даниела Стойковска, Сандански): Вземете една прясна кора от лимон с диаметър 2 см. Почистете я от бялото вещество и я наложете на болното място – там, където е деформацията. Скоро под лимонената кора ще се образува червено петно, което започва да пари и да сърби. Малко след това, ако имате главоболие, то  ще изчезне.

Рецепта 8 (след тежко заболяване или операция): Смесват се 1 супена лъжица мед, 1 жълтък от прясно яйце и 1 лимон. Всичко се обърква и от него се взима по 1 супена лъжица 4 пъти на ден.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки